Skademelding for

Skadet eller stjålet datamaskin

Slik fungerer forsikringen ved skadet eller stjålet datamaskin 

Har du Super innboforsikring hos oss, dekker den normalt skader som er nevnt under, også når skaden skjer utenfor hjemmet. Egenandelen på en slik skade er 1000 kroner. Det kan være noe fradrag for bruk og slitasje. Er du usikker på hvilken forsikring du har, kan du sjekke dette på Mine sider 

Knust glass eller skjerm

Det koster som regel mindre å reparere en knust skjerm/glass enn å kjøpe ny datamaskin. Med 1 000 kroner i egenandel kan du som oftest få hjelp av forsikringen din.

Velg hvordan du vil gå frem:

  • Du kan melde skaden til oss, enten på nett eller ved å ringe oss på telefon 21 49 24 00. Vi hjelper deg å anslå hva det koster å reparere datamaskinen, og sjekker om du kan få erstattet noe på forsikringen din.
  • Hvis du selv vil sjekke hva det koster å reparere datamaskinen, kan du kontakte butikken hvor du kjøpte den, eller et annet sted som utfører reparasjon av datamaskiner. Meld skaden til oss hvis kostnaden for reparasjonen ser ut til å bli høyere enn egenandelen.

Det er fint om du ikke kaster den ødelagte datamaskinen før vi har kommet tilbake til deg. Ha gjerne kvittering eller abonnementsavtalen med kjøpsdato, merke og modell tilgjengelig. Det er ikke nødvendig for å melde skaden, men er til hjelp ved beregning av et eventuelt erstatningsbeløp. Du velger selv om du ønsker å reparere, eller bruke en eventuell erstatning til å kjøpe deg noe nytt.

Meld skade på glass eller skjerm

Datamaskinen er ødelagt

Det koster som regel mindre å reparere en knust skjerm/glass enn å kjøpe en ny datamaskin. Med 1 000 kroner i egenandel, så kan du som oftest få hjelp av forsikringen din. 

Velg hvordan du vil gå frem: 

  • Du kan melde skaden til oss, enten på nett eller ved å ringe oss på telefon 21 49 24 00. Vi hjelper deg å anslå hva det koster å reparere datamaskinen, og finner ut om du kan få erstattet noe på forsikringen din.
  • Hvis du selv vil sjekke hva det koster å reparere datamaskinen, kan du kontakte butikken hvor du kjøpte den, eller et annet sted som utfører reparasjon av datamaskiner. Meld skaden til oss hvis kostnaden for reparasjonen ser ut til å bli høyere enn egenandelen.

Det er fint om du ikke kaster den ødelagte datamaskinen før vi har kommet tilbake til deg. Ha gjerne kvittering med kjøpsdato, merke og modell tilgjengelig. Det er ikke nødvendig for å melde skaden, men er til hjelp ved beregning av et eventuelt erstatningsbeløp.

Du velger selv om du ønsker å reparere, eller bruke en eventuell erstatning til å kjøpe deg noe nytt.

Meld skade på datamaskin

Datamaskinen er stjålet

Slik gjør du:

  1. Meld tyveriet til politiet.
  2. Meld skaden til oss. Vi sjekker om du har forsikringer som dekker den type tyveri som du har vært utsatt for. Hvis du har flere forsikringer hos oss som kan dekke tyveriet (f.eks. innbo- og reiseforsikring), bruker vi den forsikringen som gir deg den beste mulige erstatningen. Ha gjerne kvittering med kjøpsdato, merke og modell tilgjengelig. Det er ikke nødvendig for å melde skaden, men er til hjelp ved beregning av et eventuelt erstatningsbeløp.

Meld tyveri av datamaskin