Husforsikring


Det er mulig vi kontakter deg for å sikre at du er rett forsikret. Les om vår behandling av personopplysninger.


Husforsikringen som hjelper deg å ta vare på huset ditt

Hos oss får du rask hjelp dersom du får skade på huset ditt. Vi hjelper deg også før skaden skjer. Med If husforsikring får du tilgang til byggtekniske eksperter, som kan hjelpe deg med å gjøre hjemmet ditt sikrere mot blant annet fuktskader, skadedyr og brann.

  • Fri helsesjekk av huset ditt

    If Boligsjekk er inkludert i vår Super husforsikring.

  • Samlerabatt

    Samle forsikringene dine hos oss, og få inntil 15 % samlerabatt.

  • Eksperter på skadedyr

    Får du skadedyr i huset, hjelper vi deg å bekjempe dem på en sikker og rask måte.

Hva dekker husforsikringen? Super Standard
Inkludert Inkludert
Inkludert Inkludert
Inkludert Inkludert
Inkludert Inkludert
Inkludert Inkludert
Inkludert Inkludert
Inkludert Inkludert
Inkludert Inkludert
Inkludert Inkludert
Inkludert Ikke inkludert
Inkludert Ikke inkludert
Inkludert Ikke inkludert
Inkludert Ikke inkludert
Inkludert Ikke inkludert
Inkludert Ikke inkludert

Hva dekker husforsikring?

Husforsikringen dekker skader på bygningen og alt inventar som er fastmontert, slik som kjøkkenskap og parkett. Mens innboforsikringen dekker det som ikke er fastmontert i boligen, for eksempel møbler, klær, elektronikk og annet utstyr du eier.

Få gratis tilgang til Anticimex - fageksperter på bolig

If har et samarbeid med Anticimex, som sikrer deg tilgang til fagekspertise for din bolig.

Med If Boligsjekk gjør fagpersoner fra Anticimex en omfattende sjekk av inneklima, fukt, våtrom og sikkerhet med tanke på brann og innbrudd. Du får en fyldig rapport som viser tilstanden i huset ditt og gode råd om hvordan du kan unngå skader og ulykker.

Med If Byggteknisk rådgivning får du gratis byggteknisk rådgivning hos Anticimex. De gir deg råd og veiledning hvis du for eksempel skal pusse opp, gjøre vedlikehold, eller oppdager skader på huset ditt.

If Byggteknisk rådgivning er inkludert i begge våre husforsikringer, mens If Boligsjekk er inkludert dersom du velger Super husforsikring.

Hvilke boligforsikringer trenger du?

Bor du i enebolig, tomannsbolig og rekkehus trenger både en husforsikring som forsikrer bygningen, og en innboforsikring som forsikrer alle tingen du har i boligen. Du kjøper både hus- og innboforsikring gjennom husforsikringen.

Bor du i leilighet, bokollektiv og tre-/firemannsbolig, er selve bygningen som oftest forsikret gjennom sameiet/borettslag/felleskapet slik at du som privatperson ikke trenger å forsikre din del av bygningen. Du trenger derimot en innboforsikring som forsikrer alle tingene du har i boligen.

Dersom du er usikker på om bygningen er forsikret, bør du undersøke dette med sameiet/borettslaget/felleskapet sitt styre. Du kan lese mer en slik forsikring her.

Ikke glem innboforsikring

Husforsikringen gjelder selve boligen. I tillegg til den trenger du også en innboforsikring, for å sikre alle tingene dine inni boligen. Dette er typisk møbler, bilder, klær, sportsutstyr og andre bruksgjenstander - alt du tar med deg når du flytter. 

Når du kjøper husforsikring hos oss, får du tilbud om å inkludere innboforsikring med ubegrenset forsikringssum. Ubegrenset forsikringssum betyr at du får erstattet verdien av alle tingene dine ved en skade.

Les mer om If innboforsikring

Ofte stilte spørsmål

Hvor mye er det i egenandel ved skade?

Du kan velge mellom egenandel på 6000 kroner og 10 000 kroner. Du velger selv hvilken egenandel du vil ha. Forsikringen blir rimeligere dersom du velger 10 000 kroner i egenandel.

Når vi beregner erstatning ved skade på gjenstander og innretninger som tilhører bygningen, tas det hensyn til alder. Det gjelder for eksempel hvitevarer, varmtvannsbeholder og utvendige rør og ledninger. Se vilkårene for flere detaljer om hvordan aldersfradraget beregnes.

Hvordan endrer jeg på husforsikringen?

Trenger du å endre på antall rom, boareal, eller skal du leie ut en hybel? Da må du kontakte oss her

Trenger du byggeforsikring?

Alle som bygger bolig trenger byggeforsikring, dette gjelder også påbygg. Byggeforsikringen dekker bygninger under oppføring, og dekker også materialer, verktøy og komponenter som befinner seg på tomta. Har du allerede husforsikring hos oss, er påbygget dekket inntil neste hovedforfall. Ring oss og informer om nytt areal etter påbygging.

Hvis du har leid inn en entreprenør til å bygge hus, garasje e.l. står ofte de for byggeforsikringen under byggeperioden, men dette kan det være lurt å undersøke.

Husforsikring som del av landbruk?

Har du en bolig som er en del av et landbruk skal du bruke en landbruksforsikring.
Les mer på vår side om bygningsforsikring for landbruk

Er garasjen en del av husforsikringen?

Om garasjen henger sammen med hovedbygningen skal bruksarealet regnes med i husforsikringen din.

Frittliggende garasje regner som tilleggsbygning, og er spesifisert under forsikringen i forsikringsavtalen din.  

Hvis dette mangler, ta kontakt med oss for å få det registrert. 

Vilkår (PDF)

Dette synes kundene om oss

Vanskelig å velge husforsikring?

Legg igjen navn og kontaktinformasjon, så tar vi kontakt med deg.

Vær og vannskader

Vinter er høysesong i Norge for vær preget av mye regn og vind. Hva skal man gjøre hvis værmeldingen melder store nedbørsmengder og huset er bygget i et utsatt område?