If Boligsjekk

Trygghet i hjemmet er viktig. Har du Super husforsikring får du If Boligsjekk, en grundig gjennomgang av huset ditt, helt kostnadsfritt!

Bestill If Boligsjekk

Slik fungerer If Boligsjekk:

Det er store summer å spare på å forebygge fremfor å reparere. Med If Boligsjekk får du en personlig og grundig gjennomgang av huset ditt og mulighet til å stille spørsmål til en fagperson.

  1. Sjekk at du har Super husforsikring Alle kunder med Super husforsikring får If Boligsjekk kostnadsfritt.
  2. Bestill If Boligsjekk Boligsjekken bestiller du enkelt ved å klikke på knappen over.
  3. Anticimex avtaler tid med deg Vår samarbeidspartner Anticimex vil ta kontakt og avtale tid for boligsjekken din.

Hvorfor er det lurt å ta en boligsjekk?

Man tilbringer mye tid i hjemmet, men kjenner du til mulige farer og vedlikeholdsprosjekter? Anticimex er eksperter på å finne potensielle farer, feil og mangler. De måler blant annet fukt, sjekker rør, slanger og koblinger, vurderer sikkerheten for brann og innbrudd og gir en oversikt over hva som bør prioriteres av vedlikehold og tiltak. Boligsjekken gir med andre ord en god trygghet som kan spare deg for mange bekymring og utgifter.

Se et eksempel på en boligsjekkrapport

Hva inneholder rapporten?

Rapporten tar for seg 150 punkter, blant annet våtrom, tak, drenering, kjøkken og bad. Den viser hva som bør prioriteres og et kostnadsoverslag på hva det vil koste å ordne eventuelle feil eller mangler. Hvis rapporten gir deg høy score – altså at boligen er i god stand og tilfredsstiller bestemte sikkerhetskrav – kan du premieres med en bedre forsikringsdekning.

Spiller alder på huset inn?

Nei, If Boligsjekk kan du få på alle hus – uansett alder. Det er lurt å få en If Boligsjekk også på nyoppførte eller nykjøpe hus, da disse også kan inneholde feil og mangler. Huskjøp er en stor investering, ofte den den største investeringen man gjør i livet, men det kan være vanskelig å ha full oversikt.

Inspektøren fra Anticimex kan hjelpe deg å finne disse feilene i tide slik at du eventuelt kan reklamere ovenfor byggherre eller selger. Vis gjerne inspektøren tilstandsrapporten som fulgte med kjøpet, slik at vedkommende kan gå gjennom punktene sammen med deg.

Slik fungerer en boligsjekk:

Ofte stilte spørsmål

Hvorfor er det Anticimex som utfører If Boligsjekk?

Anticimex har vært vår nordiske samarbeidspartner i flere år. De har dyktige bygningseksperter med lang erfaring og spesialistkompetanse på denne typen boligsjekk. Anticimex er nøytrale og uavhengige sammenliknet med en håndverker som kanskje håper å tjene noe ekstra på eventuelle feil som må utbedres.

Kan jeg kjøpe If Boligsjekk?

Nei, det er ikke mulig å kjøpe If Boligsjekk. Dette er et tilbud til våre kunder med Super husforsikring hvor boligsjekken er inkludert i forsikringen. 

Øker prisen på forsikringen etter If Boligsjekk?

Nei, If Boligsjekk er gratis og påvirker ikke prisen på forsikringen din.  Rapporten blir heller ikke brukt hvis du skulle få en skade. Boligsjekken skal kun gi deg bedre oversikt over hjemmet ditt, og en mulighet til å planlegge fremtidig vedlikehold for å unngå skader.

Kan If Boligsjekk avdekke radon?

Anticimex har radon som et sjekkpunkt, men for å vite med sikkerhet om du har radon i hus, kreves det  måling over lengre tid og helst i høst- og vintersesongen. Radon er en naturlig forekommende radioaktiv gass som kan sive inn i boliger fra bakken. En høy konsentrasjon av radon i luften inne i huset øker risikoen for utvikling av lungekreft. 

Hvem kontakter jeg ved spørsmål om rapporten?

Du kan enten kontakte Anticimex direkte eller benytte deg av If Byggteknisk rådgivning. Her kan du stille spørsmål om oppussing og/eller vedlikehold av huset ditt – gjerne med utgangspunkt i rapporten fra If Boligsjekk.

5 gode grunner til å få en boligsjekk

Visste du at det er store summer å spare på å ha en god plan for vedlikehold av din bolig? 

Les mer her