MC-forsikring

Vær trygg gjennom sesongen med Norges mest kjøpte MC-forsikring.


Takk for gode skussmål!

Beregn pris på MC-forsikring


Derfor er If et bra valg

Fordeler ved å forsikre MC-en din hos oss

 • Du får hjelp 24/7

  Hvis det skjer noe akutt, spiller det ingen rolle hva klokka er. Du får alltid snakke med en av våre medarbeidere som gjør sitt ytterste for å hjelpe deg.

  Har du spørsmål om forsikringer, kan du chatte med vår chatbot Nora, som er våken hele døgnet. Om hun ikke kan svare, kan du sende oss en melding. I vår ordinære åpningstid kan du snakke eller chatte med en av våre rådgivere.

  Åpningstider

  Kundeservice

  Mandag - torsdag: 8 - 21
  Fredag: 8 - 18
  Lørdag: 9 - 17
  Søndag: stengt

  Melde skade

  Åpent for øyeblikkelig hjelp hver dag, hele døgnet.

 • Rask veihjelp hvis MC-en stopper opp

  Å få stopp på motorveien er alles mareritt. Partneren vår Viking garanterer rask hjelp ved motorstopp, ulykke, eller hvilket som helst problem – døgnet rundt.

  I mange tilfeller kan MC-en kjøre videre etter assistanse via telefon eller ved vegkanten. Hvis vi ikke løser problemet på stedet, sørger vi for at motorsykkelen fraktes til verksted, og at du får hjelp med transport videre. Til og med hotell hvis det trengs.

 • Få opptil 75 % bonus

  Har du bil fra før, får du samme bonus på MC-forsikringen som du har på bilen. Og har du ikke opparbeidet noen bonus fra tidligere, får du 60 % startbonus.

Har du flere forsikringer hos oss, får du opptil 15 % samlerabatt.

Tilpass etter ditt behov

Hvilken forsikring passer motorsykkelen din?

Du kan velge mellom tre ulike dekninger for mc og lett mc; ansvar, delkasko og kasko.

Ansvarsforsikringen er lovpålagt, og dekker i all hovedsak skade på personer, andres kjøretøy, bygninger og andres gjenstander. Den inkluderer også rettshjelp. 

Delkasko dekker i tillegg brann, tyveri og hærverk, skade av fastmontert tilleggsutstyr og bagasje for inntil totalt 40 000 kroner og veihjelp i hele Europa. 

Kasko, som er vår beste dekning, inkluderer også uhell som utforkjøring, kollisjon og velt – også de du selv er i skyld i. Den dekker også skader i forbindelse med andre plutselige ytre årsaker.

Forsikringens innhold

Dette dekker MC-forsikring

Dekninger Kasko Kasko Delkasko Delkasko Ansvar Ansvar
Inkludert Inkludert Inkludert

Ansvarforsikring dekker skade på personer, andres kjøretøy, bygninger og andres gjenstander.

Rettshjelp dekker utgifter på inntil 100 000 kroner til juridisk bistand dersom du som eier av det forsikrede kjøretøyet er part i en tvist, for eksempel i forbindelse med kjøp eller salg av kjøretøy.

Les mer om rettshjelp

Inkludert Inkludert Inkludert

Gir erstatning ved personskade på fører og/eller passasjer.

Inkludert Inkludert Ikke inkludert

Vi dekker kostnader til reparasjon dersom kjøretøyet blir skadet i brann, eksplosjon eller lynnedslag. Du er også dekket hvis kjøretøyet ditt får skader som følge av naturskader som flom, storm, skred eller jordskjelv.

Inkludert Inkludert Ikke inkludert

Vi erstatter motorsykkelen din hvis den blir stjålet.

Du får også dekket kostnader til reparasjon av skader påført i forbindelse med tyveri, samt skader forårsaket av hærverk.

Inkludert Inkludert Ikke inkludert

Vi dekker fastmontert tilleggsutstyr og bagasje for inntil totalt 40 000 kroner.

Inkludert Inkludert Ikke inkludert

Vi hjelper deg hvis du opplever motorstopp eller en annen plutselig hendelse som gjør at du ikke kan kjøre videre. Veihjelp gjelder i hele Europa. Dekningen inkluderer assistanse på stedet og tauing til verksted hvis nødvendig.

Egenandelen er 500 kroner, men påvirker ikke bonusen din.

Inkludert Ikke inkludert Ikke inkludert

Med denne dekningen er du sikret mot skader på eget kjøretøy som skyldes større uhell, også de du selv er skyld i. Kjører du av veien, kolliderer eller velter motorsykkelen din, dekker vi kostnadene ved reparasjon.

Vi dekker også skader påført av andre plutselige ytre årsaker, for eksempel at et tre faller over kjøretøyet.

Forsikringen dekker ikke skade på motor, girkasse eller drivverk.

Valgfri tilleggsdekning Kasko Kasko Delkasko Delkasko Ansvar Ansvar
Inkludert Ikke inkludert Ikke inkludert

Hvis motor, girkasse eller drivverk havarerer før motorsykkelen er åtte år, reparerer vi skaden eller bytter delen. Forsikringen dekker også skader på batteripakke og elektroniske styringsenheter.

Forsikringen dekker ikke skader som følge av normal slitasje, manglende vedlikehold eller trimming. 

Forsikringen kan kjøpes før motorsykkelen blir 7 år.

Tilleggsforsikringen kan du bestille ved å kontakte kundesenteret på tlf 21 49 24 00.

Ved skade

Slik hjelper vi deg raskt og effektivt

 • Hvis du har sklidd med MC-en, kjørt på en stolpe eller lignende

  1. Meld skaden på nett De fleste får saken behandlet automatisk, og hører fra oss med en gang. Ved manuell behandling kan det ta litt lenger tid.
  2. Velg verksted Når du hører fra oss, velger du hvilket av våre kvalitetssikrede verksteder du vil bruke. Du avtaler selv tid for takst og reparasjon.
  3. Din egenandel Du betaler egenandelen din til verkstedet når du henter bilen. Resten av regningen sender verkstedet til oss.
  Er skaden liten?

  Da kan du vurdere om småskadereparasjon er aktuelt for deg. En liten bulk trenger ikke koste så mye å reparere og ofte kan det være lønnsomt å ikke bruke forsikringen. Skaden kan utbedres på en enklere måte ved å benytte vår samarbeidspartner MPS Bilskade.

 • Slik gjør du hvis MC-en din blir stjålet

  1. Anmeld tyveriet til politiet Ta først kontakt med politiet for å anmelde tyveriet.
  2. Meld skaden på nett Du melder skaden raskt og enkelt på nett.
  3. Vi tar kontakt for neste steg Hvis motorsykkelen ikke kommer til rette, regner vi ut erstatning og trekker fra egenandel. Får du tilbake motorsykkelen og den kan repareres, avtaler vi hvilket verksted som skal reparere skaden. Egenandelen betaler du da direkte til verkstedet.

Ofte stilte spørsmål