MC-forsikring

Hos oss får du fri kjørelengde og maks 10 % bonustap ved skade. Det er noe av grunnen til at vår MC-forsikring er Norges mest kjøpte.

 • Samme bonus som på bil

  Hos oss får du samme bonus på MC som du har på bilen din.

 • Alltid veihjelp

  ​Vårt kontaktnett sikrer deg rask og god veihjelp når du er ute å kjører.

 • Raskt og smidig skadeoppgjør

  Vi løser 80 % av alle skadesaker innen 24 timer.


Usikker på om det er trygt å kjøre?

Denne sommeren blir ikke helt som vanlig. Men å oppdage noe nytt her hjemme kan bli et fint plaster på såret for utenlandsreisen som ikke ble noe av.

For at du skal føle deg både trygg og fri på veien har vi nå lagt til videoassistanse fra Viking på forsikringen. Ønsker du heller å ringe kan du selvfølgelig det. 

Hva dekker MC-forsikringen? Kasko Delkasko Ansvar
Ansvar og rettshjelp

Ansvarforsikring dekker skade på personer, andres kjøretøy, bygninger og andres gjenstander.

Rettshjelp dekker utgifter på inntil 100 000 kroner til juridisk bistand dersom du som eier av det forsikrede kjøretøyet er part i en tvist, f.eks. i forbindelse med kjøp eller salg av motorsykkel.

Her kan du lese mer om rettshjelp

Fører- og passasjerulykke

Gir erstatning ved personskade på fører og/ eller passasjer.

Brann og naturskader

Vi dekker kostnader til reparasjon av motorsykkelen din dersom den blir skadet i brann, eksplosjon eller lynnedslag. Du er også dekket hvis motorsykkelen din får skader som følge av flom, storm, skred eller jordskjelv.

Tyveri og hærverk

Vi erstatter din motorsykkelen din hvis den blir stjålet.

Du får også dekket kostnader til reparasjon av skader påført i forbindelse med tyveri, samt skader forårsaket av hærverk.

Fastmontert utstyr og bagasje

Vi dekker fastmontert tilleggsutstyr og bagasje for inntil totalt 40 000 kroner.

Veihjelp

Vi hjelper deg dersom du opplever motorstopp eller en annen plutselig hendelse som gjør at du ikke kan kjøre videre. Veihjelp gjelder i hele Europa, og også om du er hjemme.

Dekningen inkluderer assistanse på stedet og tauing til verksted hvis nødvendig. Egenandelen er 500 kroner, men påvirker ikke bonusen din.

Skade under ferge- eller togtransport

Vi dekker skade som skjer mens kjøretøyet er parkert på ferje eller tog.

Dette gjelder ikke ved iland- eller ombordkjøring.

Utforkjøring, kollisjon og velt

Med denne dekningen er du sikret mot skader på eget kjøretøy som skyldes større uhell, også de du selv er skyld i. Kjører du av veien, kolliderer eller velter motorsykkelen din, dekker vi kostnadene ved reparasjon.

Vi dekker også skader påført av andre plutselige ytre årsaker, for eksempel at et tre faller over kjøretøyet.

Forsikringen dekker ikke skade på motor, girkasse eller drivverk.

Slik beregnes prisen på MC- forsikringen

De fleste bruker motorsykkelen sin mest i vår- og sommersesongen derfor beregner vi pris utifra det. Det betyr at prisen for å forsikre MC er høyest i de månedene bruken og sannsynligheten for skader er størst, og lavere i månedene utenfor sesong.

Vi ønsker å gi deg forutsigbarhet i betalingen av forsikringene dine. Velger du å for eksempel betale forsikringene dine månedlig, vil du derfor få prisen delt på 12 måneder, selv om prisen varierer gjennom året.

Sier du opp forsikringen når sesongen er over, vil sesongprisen avregnes mot den månedsprisen du har betalt. Du kan derfor oppleve å få en sluttfaktura med skyldig restbeløp etter oppsigelsen. På samme måte får du penger tilbake hvis du har betalt for mye.

Sparer du på avregistrering utenfor sesong?

For deg som ønsker trygghet under lagring er det anbefalt å ha forsikring også utenfor sesong. Velger du likevel å avregistrere motorsykkelen utenfor sesong vil du kunne spare Trafikkforsikringsavgiften (tidligere veiavgift), i tillegg til ansvarsforsikringen som er pålagt for registrerte kjøretøy.

Det kan være greit å være oppmerksom på at forsikringen utenfor sesong (under lagring) er langt rimeligere enn i sesong da risikoen for skader er størst. Ønsker du å lese mer om hvordan årsprisen fordeles per måned er dette beskrevet i vilkårene.

 • Tenk sikkerhet

  Lær både deg selv og motorsykkelen å kjenne, og kjør med både hjerte og hjerne.

  Slik unngår du ulykker
 • Riktig MC-utstyr redder liv

  Alle deler av kroppen bør beskyttes når du kjører MC. Vi har listet opp det du trenger fra topp til tå.

  Oversikt over utstyr
 • Førerutviklingskurs

  Det kan være lurt å melde seg på et "rustløserkurs". Til og med de mest erfarne sjåførene unner seg et slikt kurs.  

  Les mer om førerutviklingskurs

Spar penger ved å samle flere forsikringer hos oss

Kjøper du flere forsikringer får du gode rabatter. Her kan du lese om de ulike forsikringene vi kan tilby og om dine fordeler som kunde hos oss.