Tyveri av motorvogn

Har kjøretøyet forsvunnet, eller blitt utsatt for tyveriskader? Vi vet det er irriterende, og gjør det vi kan for å hjelpe deg.

Meld skade

Vi hjelper deg på 1-2-3

1. Meld skaden

Start med å melde skaden på nett. Vi tar kontakt med deg når vi har mottatt skademeldingen din, forteller deg hva forsikringen dekker, og avtaler veien videre. Tyveri skal alltid meldes politiet.

2. Verksted

Vi samarbeider med flere verksteder, og når vi tar kontakt med deg, avtaler vi hvilket verksted du kan bruke. Dersom kjøretøyet ikke kommer til rette, vil vår takstmann kontakte deg for å tilby erstatning.

3. Din egenandel

  • Hvis kjøretøyet kommer til rette, og kan repareres, betaler du egenandelen din direkte til verkstedet når skadene er utbedret. Resten av regningen sender verkstedet til oss.
  • Hvis kjøretøyet ikke kommer til rette, utbetales erstatning med fratrekk for egenandel.

Nyttig å vite ved tyveriskader

Se hva bilforsikringen dekker

Bilforsikringen dekker tap av motorvognen, samt annen fysisk skade på den, som følge av tyveri, brukstyveri eller forsøk på tyveri. I tillegg dekkes hærverk på bil/tilhenger når det er åpenbart at det samtidig er gjort forsøk på å stjele motorvognen. (Gjelder ikke motorsykkel/moped/snøscooter.)

Se hva bilforsikringen ikke dekker

Det ansees ikke som tyveri om den skyldige tilhører sikredes husstand eller er ansatt sjåfør (i følge straffelovens paragraf. 342).

Motorsykkel, moped og snøscooter må ha kaskoforsikring for å få dekket hærverk som følge av tyveriforsøk.

Din egenandel

Da du kjøpte bilforsikringen bestemte du selv hvilken egenandel du ville ha. Så lenge du ikke har skader hos oss, opparbeider du deg en «egenandelsfordel». Hvis du penger stående her, kan du bruke dem til å betale hele eller deler av egenandelen. Du finner din valgte egenandel og hvor mye du eventuelt har oppspart på egenandelsfordelen på Mine sider

Ved tyveri av motorsykkel, moped og snøscooter er det egne regler i forhold til sikring/lås, og egenandel forhøyes dersom krav til sikring ikke er fulgt.

Spørsmål vi ofte får ved tyveriskade

Hvilke verksteder kan jeg benytte?

Vi samarbeider med verksteder over hele landet. Når vi kontakter deg etter at du har meldt skade, avtaler vi hvilket verksted du kan bruke. 

Må jeg fylle ut skademeldingen på papir?

Når du har meldt skaden på nett, trenger du ikke sende inn papirskademelding i tillegg. 

Vi hjelper deg

Skriv til oss
Ring 21 49 24 00
Vår postadresse er:
If, Postboks 240, 1326 Lysaker

Fant du det du lette etter?

Vi vil gjerne ha din tilbakemelding. Det hjelper oss å lage et bedre nettsted. 

Gi din tilbakemelding