Patentforsikring (IPR)

Patentforsikring er særlig aktuelt for produksjonsbedrifter, forlag, reklamebyrå, reisebyrå, bygg og anlegg og teknisk tjenesteyting, som IT-bedrifter, industrielle designere o.l.

Patentforsikring kan du kjøpe som en tilleggsforsikring når du har bedriftsansvarsforsikring og produktansvar/profesjonsansvar.

Meld sak

Be om tilbud på patentforsikring

 1. Skriv inn ditt organisasjonsnummer Så henter vi frem firmaopplysningene dine.
 2. Gi oss noen opplysninger om virksomheten din Fortell oss litt om bedriften og om det er spesielle forsikringer du vil vite mer om.
 3. En forsikringsrådgiver kontakter deg Sammen finner dere en forsikringsløsning som er tilpasset din virksomhet.
Organisasjonsnummer må oppgis, 9 siffer
Jeg har ikke org.nr
 • Bedriften sitt merkenavn kan være avgjørende for bedriftens suksess og lønnsomhet

  En stor andel av verdiene i en bedrift er immaterielle, og de fleste bedrifter utøver sin virksomhet med utgangspunkt i en egen idé eller oppfinnelse. Å sikre bedriftens immaterielle rettigheter er et viktig konkurransefortrinn som kan øke lønnsomheten.

 • Vi er de eneste som tilbyr patentforsikring

  Vi er alene om å tilby forsikring av patent- og enerettigheter i bedriftsegmentet i markedet.

 • Dekker erstatningskrav og tvister

  Patentforsikring dekker erstatningskrav og tvister. Dette er dekninger som ikke er inkludert i vanlig ansvarsforsikring og rettshjelpforsikring.

Hva dekker patentforsikring og enerettsforsikring (IPR)?

Patent- og enerettsforsikringen består av to deler:

 • En rettshjelpsforsikring som dekker dine advokatutgifter dersom det oppstår en tvist knyttet til IP-rettigheter. Både om du aktivt må gå til sak for å stanse andres bruk av dine patenter og varemerker, eller om du blir anklaget for brudd på andres rettigheter.
 • En ansvarsforsikring som dekker erstatningsansvaret bedriften kan pådra seg som følge av et utilsiktet brudd på andres IP-rettigheter.

Immaterielle rettigheter (IPR) er en samlebetegnelse for oppfinnelser, kunnskap, litterære og kunstneriske arbeider, design, symboler, firmanavn og bilder som brukes i næringsvirksomhet.

For mange bedrifter er immaterielle verdier et svært viktig konkurransefortrinn, og i den daglige driften av virksomheten kan du få behov for å stanse ulovlig bruk av ditt varemerke eller patent. Eller motsatt, beskytte bedriften sin økonomi dersom andre retter erstatningskrav mot deg for brudd på deres rettighet.

 • Oppfinnelser og patenter
 • Varemerke og opphavsrettigheter
 • Mønster- og designrettigheter
Hvorfor er det viktig å ta vare på bedriftens immateriell verdier

Vi hjelper deg

Finn riktig forsikring for bedriften din

Du kan enten bruke en av våre forsikringsguider for å finne riktig forsikring, benytte nettbutikken, eller du kan snakke med en av forsikringsrådgiverne våre.

 • Få et uforpliktende tilbud

  Forsikringsrådgiverne våre kjenner din bransje og hvilke forsikringer du trenger. Her kan du sende inn et skjema og bli kontaktet for en prat om forsikringer for bedriften din.

  1. Skriv inn ditt organisasjonsnummer
  2. Gi oss noen opplysninger om virksomheten din
  3. En av rådgiverne våre kontakter deg
  Organisasjonsnummer må oppgis, 9 siffer
  Jeg har ikke org.nr
 • Forsikringsguide

  En god bedriftsforsikring er tilpasset din bedrift og dine behov. Du skal betale for den tryggheten du trenger, hverken mer eller mindre. Finn ditt forsikringsbehov på bare to minutter.

 • Personforsikring for din bransje

  Synes du det er vanskelig å forstå hvilke personforsikringer bedriften trenger? Se hva vi anbefaler for din bransje, og finn ditt forsikringsbehov på bare to minutter.

 • Sjekk pris og kjøp bilforsikring

  I nettbutikken for bilforsikring hjelper vi deg med å finne riktig bilforsikring for bedriften din. Det tar bare to til tre minutter.

 • Kontakt kundeservice

  Vår kundeservice for bedrifter består av erfarne forsikringsrådgivere som kjenner bransjen din og vet hvilke forsikringer du trenger. Kontakt oss alle hverdager mellom kl. 08.00 og 18.00.