Livsforsikring

Livsforsikring gir en økonomisk trygghet til etterlatte ved død. Forsikringen gjelder uansett årsak, og du bestemmer selv hvem utbetalingen skal gå til.

Er du usikker på hvilke personforsikringer du trenger?

Takk for gode skussmål!
  • Trygghet for de etterlatte

    Gjør det mulig for familien å nedbetale gjeld og tilpasse seg en ny livssituasjon.

  • Psykologisk førstehjelp

    Vi dekker inntil 10 behandlinger hos psykolog for dine etterlatte.

Hva dekker livsforsikringen? Livsforsikring
Inkludert
Inkludert
Inkludert

Tabellen er en forenklet versjon av vilkårene. Les forsikringsvilkårene for en fullstendig oversikt.

Hva er livsforsikring?

Livsforsikring, også kalt gjeldsforsikring, er en forsikring som gir de etterlatte en økonomisk sikkerhet. Forsikringen er først og fremst for deg som har felles gjeld med en samboer eller ektefelle – og barn du forsørger. 

Når én inntekt forsvinner, vil det som regel påvirke den økonomiske situasjonen. Med en engangsutbetaling gjennom livsforsikringen har man mulighet til å bli boende, betale ned på gjenværende gjeld, beholde andre eiendeler og leve mest mulig som normalt.

Livsforsikring kan kjøpes fra du er 18 til 60 år, og kan beholdes ut året du fyller 80 år. 

Far og sønn sitter på trammen

Hvilken forsikringssum bør du velge?

Vi anbefaler at du velger et beløp som dekker halvparten av husstandens gjeld pluss en årslønn, slik at dine etterlatte slipper å bekymre seg for økonomien. Utbetalingen kan brukes fritt, for eksempel til å betale ned på boliglånet.

Hvis husstanden har 3 millioner kroner i gjeld og din årsinntekt er 500 000 kroner, så anbefaler vi en forsikringssum på 2 millioner kroner.

Hvem går utbetalingen til?

Hvis du ikke aktivt velger noe annet, går utbetalingen til ektefelle/arvinger etter lov/testament. Ønsker du at utbetalingen skal gå til noen andre, må du begunstige. Du står fritt til å velge hvem som skal være begunstiget. Det kan være én eller flere personer, eller en organisasjon.

Vær oppmerksom på at samboere ikke er likestilt ektefeller ved retten til utbetaling i en forsikringssak. For å sikre at utbetalingen går til din samboer, må du derfor begunstige han eller henne. Hvis du er i et ekteskap eller partnerskap, og ønsker at barn fra tidligere forhold skal få hele eller deler av utbetalingen, må du også begunstige barnet.

Sjekk hvilke personforsikringer du bør ha

Du bør ha personforsikringer som hjelper deg både ved ulykke, sykdom og død, men hvilke personforsikringer dekker ditt behov? Personforsikringskalkulatoren gir deg en anbefaling basert på din familiesituasjon, inntekt og gjeld.

Prøv personforsikringskalkulatoren

Medisinsk rådgivning

Vår medisinske rådgivningstjeneste kan hjelpe deg gjennom hele livet ved spørsmål om fysisk og psykisk helse, sykdom eller skader. Vi er tilgjengelige døgnet rundt, og du får raskt snakke med erfarne sykepleiere som hjelper deg. 

Les om rådgivningstjenesten

Ofte stilte spørsmål

Trenger du hjelp?

Legg igjen navn og telefonnummer, så tar vi kontakt med deg (som regel samme dag).

Vennligst vent

Våre personforsikringer: