Bonus og bilforsikring

Bonus er en type rabatt eller belønningssystem. For hvert år du bruker bilen din uten å bruke forsikringen, øker bonusen din. Høy bonus gir deg lavere pris på bilforsikringen.

Kjøp bilforsikring

Hvordan fungerer bonus på bilforsikring?

Ved kjøp av bilforsikring hos oss og andre forsikringsselskap får du spørsmål om bonus. Siden bonusen fungerer som en type rabatt, gir den utslag på prisen du får på bilforsikringen din. Jo høyere bonus, desto lavere pris på bilforsikringen din.

Minst 40 % bonus

Når du kjøper bilforsikring hos oss, får du minst 40 prosent i bonus. Har du høyere bonus i annet selskap, matcher vi bonusen når du bytter over til oss.

Bonusen økes med 10 prosentpoeng for hvert år du kjører skadefritt, frem til du har oppnådd 70 prosent. Når du har kjørt skadefritt med 70 prosent i tre år, økes bonusen til 75 prosent.

60 % i startbonus gir deg Norges raskeste bonusopptjening

Startbonus er bonusen du starter med når du kjøper mc- eller bilforsikring for første gang. Hos oss er startbonusen på 60 %. Dette gjør at vi at har Norges raskeste bonusopptjening med kun fire år til toppbonus og maksimal rabatt på bilforsikringen din.

Har du øvelseskjørt minst 2 000 km med Lappen-appen, får du hele 70 % i startbonus hos oss.

Har du kjørt skadefritt med firmabil, kan du få inntil 75 % bonus. Ta i så fall kontakt med kundeservice.

Les om hvordan vi har utfordret bonussystemet

Hvor mye bonus mister du ved skade?

  • Du mister ikke bonus ved skade som skyldes brann, tyveri, redning eller ved glasskade.
  • Har du 75 prosent bonus på 4. året eller mer, mister du ingen bonus ved første skade, men rykker ned til 75 prosent 1. år.
  • Har du 75 prosent bonus 1. – 3. år, mister du 5 prosentpoeng ved første skade.
  • På andre nivåer av bonus reduseres bonusen med 10 prosent, inntil du er på laveste bonusnivå som er 40 prosent.

Samme bonus på forsikring for MC eller bil nr 2

Hvis du kjøper en ny bil/motorsykkel i tillegg til den du allerede har, vil du få samme bonus på den nye bilen/motorsykkelen.

Har du for eksempel en bil med 60 prosent bonus i dag, og kjøper en motorsykkel i tillegg, vil du få 60 prosent bonus også på den. Eller om du har en bil med 75 prosent bonus i dag, og kjøper en bil i tillegg vil du få 75 prosent bonus på den også.

Forutsetningene er at

  • den nye motorvognen registreres på samme eier, eventuelt ektefelle eller samboer.
  • den tidligere bilen må være forsikret i If.
  • dersom du eller din ektefelle/samboer har ledig bonus fra en tidligere bilforsikring, kan denne benyttes hvis den er høyere. Ledig bonus opprettholdes i tre år.​

Ledig bonus må benyttes

Om du har to eller flere biler/motorsykler fra før, er det den bilen/motorsykkelen med høyest bonus som blir brukt som grunnlag for den nye. Dersom du har en ledig bonus fra tidligere kan denne benyttes. ​Samme regler gjelder også ved MC.

Tips: Flytt høyeste bonus til forsikringen på det dyreste kjøretøyet

Dersom du har forsikret to biler eller motorsykler hos oss med ulik bonus, kan du bytte bonus mellom disse for å få best pris sammenlagt. Generelt vil det lønne seg å ha høyest bonus på forsikringen som i utgangspunktet koster mest - som regel bilen eller motorsykkelen som er dyrest.

Ofte stilte spørsmål om bonus