Bonus og bilforsikring

Høy bonus gir deg lavere pris

Hvordan fungerer egentlig bonus?

Ved kjøp av bilforsikring hos oss og andre forsikringsselskap får du spørsmål om bonusen din. Bonus er en type rabatt eller belønningssystem. For hvert år du bruker bilen din uten å bruke forsikringen, øker bonusen.

Rettferdig bonus

Når du kjøper forsikring på bilen din får du minst 40 % i startbonus. Har du allerede høyere bonus i annet selskap, matcher vi bonusen når du bytter over til oss. Kjøper du ny bil, MC eller bobil i tillegg til den du har, får du samme bonus som på bil nummer en.

Maks 10 % ved skade

Ved skade hos oss får du maks 10 % bonustap.

Vi hjelper deg å kjøpe bil!

Bilhjelpen gir deg alt du trenger for å sikre deg et godt bilkjøp. Historikk, kostnader på bilen og mer.

Sjekk Bilhjelpen

Meld skade

Hos oss kan du enkelt og raskt melde skade på nett. Fyll ut skademeldingsskjema her.

Meld skade

Gøy å øve til førerkortet

Last ned Lappen, appen som hjelper deg med teori og øvelseskjøring på vei til førerkortet!

Les mer om Lappen

Hvordan regnes bonusen ut?

Hos oss er laveste bonus 40 prosent, uavhengig av om du har lavere bonus fra før i et annet forsikringsselskap. ​​Skal du forsikre din første bil, får du derfor en startbonus på 40 prosent. Bonusen økes med 10 prosentpoeng for hvert år du kjører skadefritt, frem til du har oppnådd 70 prosent. Når du har kjørt skadefritt med 70 prosent i tre år økes bonusen til 75 prosent.

Hvor mye bonus mister jeg ved skade?

  • Har du 75 prosent bonus på 4. året eller mer, mister du ikke bonus ved første skade, men rykker ned til 75 prosent 1. år.
  • Har du 75 prosent bonus 1. - 3. år, mister du 5 prosentpoeng ved første skade.
  • På andre nivåer av bonus reduseres bonusen med 10 prosent, inntil du er på laveste bonusnivå som er 40 prosent.
  • Du mister ikke bonus ved skade som skyldes brann, tyveri, redning eller ved glasskade.​​​​​​

Mister jeg bonus ved glasskade?

​Nei. Du beholder bonusen du har opparbeidet både ved skifte og reparasjon av glassrute.

Hvordan overfører jeg bonusen jeg har hatt i et annet selskap til dere?

Kjøper du bilforsikring hos oss, og har opparbeidet bonus i et annet selskap vil du få med deg bonusen du hadde i ditt forrige selskap over til oss. Vi vil sende en forespørsel til ditt forrige selskap for å sikre at du får riktig bonus på bilforsikringen din.

Kan jeg arve bonus eller overføre bonusen jeg har til andre?

Bonus kan overføres til ektefelle, samboer og registrert partner.

Skal bonus overføres til ektefelle, samboer eller registrert partner må personen som gir fra seg bonusen bekrefte dette skriftlig. Kontakt oss på 21 49 24 00 eller e-post om du ønsker at bonusen din skal overføres til andre.

Bonus kan ikke overføres mellom foreldre og barn.​

Hvordan overføres bonus som jeg har opparbeidet meg i utlandet?

Vi kan i mange tilfeller overføre bonus du har tjent deg opp i utlandet. Ta kontakt med kundesenteret for nærmere detaljer.

Får jeg bonus av å kjøre skadefritt med firmabil?

Har du kjørt skadefritt med firmabil du har brukt daglig, kan du få inntil 75 prosent bonus. Ta kontakt med kundesenteret for nærmere detaljer.​

Hva får jeg i bonus hvis jeg har flere biler/motorsykler?

Hvis du kjøper en ny bil/motorsykkel i tillegg til den du allerede har, vil du få samme bonus på den nye bilen/motorsykkelen. Har du for eksempel en bil med 40 prosent bonus i dag, og kjøper en motorsykkel i tillegg vil du få 40 prosent bonus også på den. Eller om du har en bil med 75 prosent bonus i dag, og kjøper en bil i tillegg vil du få 75 prosent bonus på den også. 

Forutsetningen er at

  • Den nye motorvognen registreres på samme eier, eventuelt ektefelle eller samboer.
  • Den tidligere bilen må være forsikret i If.
  • Dersom du eller din ektefelle/samboer har ledig bonus fra en tidligere bilforsikring, kan denne benyttes hvis den er høyere. Ledig bonus opprettholdes i tre år.​

Om du har to eller flere biler/motorsykler fra før, er det den bilen/motorsykkelen med høyest bonus som blir brukt som grunnlag for den nye. Dersom du har en ledig bonus fra tidligere kan denne benyttes. ​

Kan jeg bytte bonus mellom to eller flere biler?

Dersom du har to biler med ulik bonus forsikret hos oss, kan du bytte bonus mellom disse for å få best pris sammenlagt. Generelt vil det lønne seg å ha høyest bonus på den dyreste bilen.

Kan jeg miste bonusen dersom jeg ikke har bil en periode?

Er du uten bil i tre år mister du den bonusen du har opparbeidet deg.​ I visse tilfeller kan imidlertid If-kunder benytte foreldet bonus inntil seks år uten bil. Kontakt kundeservice for mer informasjon. 

Du får samme bonus for bil nummer to

Kjøper du en ny bil i tillegg til den bilen du allerede har, vil du få samme bonus på den nye bilen.

Har du for eksempel en bil med 40 prosent bonus i dag, og kjøper en bil i tillegg vil du få 40 prosent bonus også på den. Eller om du har en bil med 75 prosent bonus i dag, og kjøper en bil i tillegg vil du få 75 prosent bonus på den også.

Ledig bonus må benyttes

Om du har to eller flere biler/motorsykler fra før, er det den bilen/motorsykkelen med høyest bonus som blir brukt som grunnlag for den nye. Dersom du har en ledig bonus fra tidligere kan denne benyttes. ​
Samme regler gjelder også ved MC.

Tips: Flytt høyeste bonus til det dyreste kjøretøyet

Dersom du har forsikret to biler eller motorsykler hos oss med ulik bonus, kan du bytte bonus mellom disse for å få best pris sammenlagt. Generelt vil det lønne seg å ha høyest bonus på forsikringen som i utgangspunktet koster mest - som regel bilen eller motorsykkelen som er dyrest.
Les mer om bilforsikring