5 grunner til å ta If Boligsjekk

Småbarn må jevnlig på helsekontroll for å påse at alt går som det skal. Men, visste du at huset ditt også bør ha en jevnlig «helsesjekk»?

Teknisk byggekspert sjekker loftet for feil eller mangler

Nytt hus eller skal du i gang med nye vedlikeholdsprosjekter? Da kan det være greit å få en pekepinn på hva som bør prioriteres for at huset ditt skal bli mest mulig trygt å bo i.

Akkurat som en helsesøster eller en lege har kompetanse til å undersøke barnet ditt, kan Anticimex’ bygningseksperter sjekke helsetilstanden på huset ditt og gi deg råd til hvordan du kan ta best mulig vare på det. Det du ikke ser i dag kan nemlig bli dyrt i morgen.

Har du Super husforsikring i If, er If Boligsjekk inkludert. Dette er en sjekk av huset ditt som utføres av bygningseksperter fra Anticimex, som er spesialister på byggeteknisk rådgivning og veiledning. Når boligsjekken er gjennomført, får du boligsjekkrapport med en oversiktlig vedlikeholdsplan som gir deg mulighet til å planlegge vedlikeholdet på huset ditt.

Har du ikke Super husforsikring – beregn din pris her

Roy Nilsen, rådgiver i Anticimex, gir deg fem grunner til å ta If Boligsjekk, også for deg som har flunkende nytt hus.

1. Få erstatning ved skjulte feil eller mangler

I utgangspunktet skal det være få feil og mangler med nybygg. Det er i alle fall det vi helst ser for oss. Men også her må du være forberedt på at det kan dukke opp noen barnesykdommer.

Det kan nemlig ta litt tid før nybygget har «satt seg» og det er først når du har bodd deg litt inn, at du oppdager feil og mangler. I tillegg kan det være skjulte feil og mangler som kan være vanskelige å oppdage dersom du ikke er fagmann.

If Boligsjekk kan derfor hjelpe deg å avdekke feil og mangler ved huset i tide, slik at du kan få reklamert overfor entreprenør eller selger.

Fri helsesjekk av huset ditt - If Boligsjekk
Fri helsesjekk av huset ditt - If Boligsjekk. Foto: If

2. Verdibevis skadedyr med If Boligsjekk

Skadedyr er en av de store bekymringene for huseiere, siden det de kan være vanskelig å bekjempe og skadeomfanget ofte kan være stort.

Under boligsjekken gjennomgår boliginspektøren hele boligen og ser etter tegn på skadedyr som det bør gjøres tiltak mot.
Dersom boliginspektøren ikke finner skader eller tegn til skadedyr vil du  utstedt dette verdibevis på dette.

Verdibeviset gjør at du slipper å betale egenandel de neste 4 årene ved skadedyrbekjempelse dersom du oppdager skadedyr hvor tiltak bør iverksettes.

3. Økt sikkerhet for barn og voksne

Et hus skal være trygt å bo i. Gjennom boligsjekken får du gode tips og veiledning for å gjøre huset ditt trygt for både liten og stor.

Anticimex er eksperter på å forutse hva som kan være potensielle farer for små barn, brannfeller og innganger for innbruddstyver. De sjekker alle rør, slanger og koblinger nøye. Komfyren blir sjekket for brannsikkerhet og det blir sjekket om vifta gir god nok ventilasjon.

4. Avdekk fuktproblemer

Visste du at også nye hus kan ha fuktproblemer? Spesielt passivhus og hus uten takutstikk er spesielt utsatt.

Passivhus er hus som er ekstra godt isolert for å redusere energibehovet. De er derfor tettere og slipper ikke ut fuktigheten på samme måte som hus med mindre isolasjon.

Fukt i huset kan blant annet gi muggvekst, råte og i neste omgang helseproblemer. Hvis huset ditt har dårlig inneklima og problemer med fukt, vil boligsjekken avdekke dette, og du vil få vite hvordan du kan få bukt med problemet.

5. Få en plan på vedlikehold

Vedlikehold er ikke alltid det morsomste, men absolutt en viktig del av det å eie hus. Er du flink til å vedlikeholde huset ditt, er sjansen stor for at du både sparer huset for alvorlige skader og lommeboka for store overraskelser.

En av fordelene med et nytt hus, er at du vanligvis slipper større utgifter til vedlikehold de første årene. Noe vedlikehold må du likevel regne med på blant annet takrenner, nedløp, sluk, avløpsrør, ventilasjon og brannsikring. Dette vedlikeholdet krever verken penger eller håndverkerutdannelse, bare sunt bondevett, noe som fortsatt ikke har gått ut på dato, lover Nilsen.

Les mer og bestill If Boligsjekk