Brannskade

Når du har fått brannskade hjemme eller på hytta.

Vi hjelper deg på 1-2-3

1. Meld skaden

Vi tar kontakt med deg i løpet av kort tid. Hvis nødvendig, sender vi en av våre samarbeidspartnere hjem til deg for å vurdere skaden. 

Meld skade

2. Skaden vurderes

Hvis du har hatt besøk av en av våre samarbeidspartnere, sender de oss en  rapport fra befaringen. Når vi har fått rapporten, tar vi kontakt med deg for å avtale veien videre.

3. Skaden utbedres

Når skaden er utbedret, får du en faktura på egenandelen din. Resten av regningen sender håndverkerne til oss.  

Nyttig å vite ved brannskade

Hvis uhellet først er ute, er det viktig at du tar kontakt med oss så snart du kan. Dette gir oss mulighet til å hjelpe deg på en best mulig måte, og det kan gi gode muligheter for å begrense skadene hos deg. Vi og våre samarbeidspartnere kan tilby hjelp på kort varsel, uansett hvor skaden skjer. 

Se hva husforsikringen dekker ved brannskade

Hvis du har standard- eller Superforsikring dekkes

 • Brannskade ved brann, det vil si ild som er kommet løs.
 • Plutselig nedsoting.
 • Pipebrann.
 • Plutselig og uforutsette skader ved eksplosjon.
 • Plutselig skader ved gnist og sviskader dekkes med inntil 10 000 kroner.

Er du usikker på hvilken forsikring du har, finner du dette på Mine sider eller ved å kontakte oss. På Mine sider finner du også fullstendige vilkår for forsikringen din.  

Se hva husforsikringen ikke dekker ved brannskade

Hvis du har standard- eller Superforsikring

 • Sot i bolig som ikke inntreffer ved en plutselig hendelse.
 • Heksesot.

Er du usikker på hvilken forsikring du har, finner du dette på Mine sider eller ved å kontakte oss. På Mine sider finner du også fullstendige vilkår for forsikringen din.  

Din egenandel

I erstatningsoppgjøret trekker vi fra en egenandel. Da du kjøpte husforsikringen valgte du hvilken egenandel du ville ha, men den kan også være bestemt ut ifra vilkårene for forsikringen din.

Så lenge du ikke har skader hos oss, opparbeider du deg en «egenandelsfordel». Hvis du har penger stående her, kan du bruke dem til å betale hele eller deler av egenandelen. Du finner din valgte egenandel og hvor mye du eventuelt har oppspart på egenandelsfordelen på Mine sider.

  Spørsmål vi ofte får om brannskade

  Hva skjer når dere sender noen for å befare skaden min?

  • Vår samarbeidspartner tar kontakt med deg i løpet av kort tid, for å avtale tidspunkt for befaring. De vil spørre deg litt kort om skaden, slik at de er best mulig forberedt før de kommer ut til deg.
  • Firmaet vil komme på befaring til avtalt tid, skaden blir vurdert av fagfolk og nødvendige tiltak blir iverksatt.
  • Rapport fra befaringen blir sendt til oss, og vår skaderådgiver tar kontakt med deg for å avtale veien videre.

  Kan jeg reparere skadene selv?

  Vi har avtaler med ulike samarbeidspartnere som kan utbedre skaden som har skjedd hos deg. Det vil alltid være firmaer med riktige fagfolk, som har gode erfaringer med skader på bolig. Du er derfor sikret en trygg og god utbedring. Likevel ser vi at noen ønsker å utbedre skadene på egen hånd, mot en kontantutbetaling fra oss. Denne utbetalingen vil da ta utgangspunkt i taksten som blir utformet av våre samarbeidspartnere. 

  Når må jeg betale egenandelen min?

  Egenandelen betaler du når skaden er ferdig utbedret. Ofte vil du få en faktura på egenandelen direkte fra vår samarbeidspartner.

  Hvis du ønsker en lavere egenandel, kan du selv avtale å gjøre noe av jobben på stedet. All egeninnsats relatert til skadesaken vil bli erstattet av oss.

  Hva om jeg har en brannskade i leilighet i et borettslag/sameie?

  Hvis du har brannskader i leiligheten din, er det viktig at du kontakter borettslaget eller sameiet ditt. De har en felles forsikring for hele bygget. Denne forsikringen gjelder skader på hele bygningen, både innvendig og utvendig. Her regnes alt som sitter fast i boligen som en del av bygget. 

  Hvis du har skader på løse gjenstander i boligen din, og har forsikret innboet ditt hos oss, meld skaden til oss.
  Meld skade på løse gjenstander 

  Hva kan jeg få dekket hvis jeg må flytte ut av boligen min?

  Noen ganger kan det bli såpass vanskelige forhold i hjemmet, at boligen faktisk blir vurdert som ubeboelig under utbedring av skaden. En bolig blir regnet som ubeboelig hvis du ikke har tilgang til kjøkken, bad eller soverom mens skaden repareres. I disse tilfellene finnes det en dekning for dette både gjennom husforsikring og innboforsikring. Spørsmål rundt dette vil vår skaderådgiver hjelpe deg med. 

  Vi hjelper deg

  Skriv til oss
  Ring 21 49 24 00
  Vår postadresse er:
  If, Postboks 240, 1326 Lysaker

  Fant du det du lette etter?

  Vi vil gjerne ha din tilbakemelding. Det hjelper oss å lage et bedre nettsted. 

  Gi din tilbakemelding