Sykkeltyveri

Når du har blitt frastjålet sykkelen din.

Vi hjelper deg på 1-2-3

1. Meld tyveriet

Når du melder tyveriet til oss, trenger vi å vite hva slags sykkel det gjelder, alder og pris. Meld også tyveriet til politiet, og til FG-godkjent sykkelregister hvis sykkelen var registrert der. 

2. Skaden vurderes

Etter vi har mottatt skademeldingen, blir den raskt behandlet av oss. Vi tar kontakt med deg hvis vi trenger mer informasjon om sykkelen eller tyveriet. 

3. Oppgjør

Vi beregner oppgjøret og du får utbetalt erstatning, fratrukket egenandelen din. 

Nyttig å vite ved sykkeltyveri

Et sykkeltyveri kan være dekket av både innboforsikring, reiseforsikring og en egen separat sykkelforsikring. Hvis du kan være dekket av flere forsikringer, behandler vi tyveriet under den forsikringen som er mest gunstig for deg.

Du kan melde tyveriet til politet her: Meld tyveri til politiet 

Se hva innboforsikringen dekker ved tyveri av sykkel

 • Tyveri av sykkel innenfor Norden, med inntil 30 000 kroner.
 • Hvis sykkelen var innelåst i hjemmet eller stod i din låste garasje, kan tyveriet dekkes med inntil 100 000 kroner.
 • El-sykkel med maks hastighet på 25 km/t er dekket på samme måte som andre sykler
 • Hvis du har Super innboforsikring, er skade på sykkelen som skjer ved et uhell også dekket.

Hvis tyveriet dekkes av en reiseforsikring, av If Start eller av en egen sykkelforsikring, gjelder egne regler og summer.

Er du usikker på hvilken forsikring du har, finner du dette på Mine sider eller ved å kontakte oss. På Mine sider finner du også fullstendige vilkår for forsikringen din.  

Se hva innboforsikringen ikke dekker

 • Sykkelen skal være låst for at forsikringen skal gjelde. Hvis tyveriet skjer når sykkelen er ulåst, vil erstatning bli redusert eller bortfalle helt.
 • Når sykkel forlates skal montert tilbehør som lett kan demonteres (for eksempel GPS, og sykkelcomputer) ikke etterlates på sykkelen. Hvis dette ikke blir demontert, og sykkel stjeles, så kan konsekvensen være at erstatning blir avkortet.
 • El-sykler med maks hastighet over 25 km/h.
 • Tyveri utenfor Norden

Hvis tyveriet dekkes av reiseforsikring, av If Start eller av en egen sykkelforsikring, gjelder andre regler.

Er du usikker på hvilken forsikring du har, finner du dette på Mine sider eller ved å kontakte oss. På Mine sider finner du også fullstendige vilkår for forsikringen din.  

  Din egenandel

  • Egenandelen er på 1 000 koner, om ikke annet er avtalt.
  • Hvis tyveriet dekkes av en reiseforsikring, av If Start eller av en egen sykkelforsikring, kan det være annen egenandel.

  Så lenge du ikke har skader hos oss, opparbeider du deg en «egenandelsfordel». Hvis du har penger stående her, kan du bruke dem til å betale hele eller deler av egenandelen. Du finner din valgte egenandel og hvor mye du eventuelt har oppspart på egenandelsfordelen på Mine sider

   Spørsmål vi ofte får i forbindelse med tyveri av sykkel

   Er det sannsynlig at sykkelen kommer til rette?

   De fleste syklene stjeles i vinnings hensikt. Det betyr at tyven ofte ikke er interessert i sykkelen, men i pengene han får når han selger sykkelen.

   Så mange som 80 prosent av alle stjålne sykler forblir i samme kommune eller nabokommunen. Det vil si at det er en ganske god sjanse for at du vil kunne finne igjen sykkelen dersom du leter etter den. Begynn gjerne med å ta en titt ved nærmeste jernbanestasjon og busstopp. Det kan også være lurt å følge litt med på annonser for sykler til salgs, både i lokalavisen og på nettet. Det går også an å henge opp plakater med bilde av sykkelen.

   Jeg har både reiseforsikring og innboforsikring, hvor skal jeg melde tyveriet?

   Hvis du har begge forsikringene hos oss, meld tyveriet her. Vi behandler tyveriet under den forsikringen som blir mest gunstig for deg.

   Hvis du også har forsikring i annet selskap som kan dekke skaden, melder du skaden til oss på vanlig måte. Oppgi i skademeldingen at du også har annen forsikring som kan dekke tyveriet, så følger vi opp det for deg.

   Når må jeg betale egenandelen min?

   Egenandel blir trukket fra kravet ditt, og erstatning blir overført direkte til din konto.

   Er elsykkel dekket?

   Elsykkel med maks hastighet 25 km/t er dekket som vanlig sykkel. Elsykkel som går raskere, må forsikres som motorkjøretøy.

   Jeg har en sykkel som er verdt over 30 000 kroner. Hva gjør jeg?

   Har du en sykkel som er verdt over 30 000 kroner, bør du vurdere å kjøpe en egen sykkelforsikring.

   Les mer om sykkelforsikring 

   Hvorfor trekkes det fradrag for at sykkelen min er brukt?

   Forsikringen dekker hva det koster å kjøpe tilsvarende sykkel, beregnet etter prisen på skadedagen. En sykkel blir mindre verdt etter som årene går, så vi gjør et fradrag i erstatningsbeløpet etter alderen på sykkelen.

   Vi hjelper deg

   Skriv til oss
   Ring 21 49 24 00
   Vår postadresse er:
   If, Postboks 240, 1326 Lysaker

   Fant du det du lette etter?

   Vi vil gjerne ha din tilbakemelding. Det hjelper oss å lage et bedre nettsted. 

   Gi din tilbakemelding