Riktig håndverker til jobben

Med riktig håndverker går oppussingen som en drøm

Skal du pusse opp og trenger hjelp fra en tømrer, rørlegger eller elektriker? Slik finner du en håndverker du kan stole på gjør en god jobb.

TekstIf-redaksjonen
FotoMaskot
Dato14.09.2018

Det er mange håndverkere å velge mellom og det er ikke til å stikke under en stol at noen er bedre enn andre. Leiv Askvig, ansvarlig for husforsikring hos If, har selv pusset opp to boliger, i tillegg til at han er midt i et oppussingsprosjekt på en hytte. Han har noen tips for å hjelpe deg å finne rett mann eller kvinne til jobben.

Bruk If sitt håndverkernettverk for å finne din nærmeste, anbefalte håndverker

5 tips for å finne riktig håndverker

  1. Be om skriftlige tilbud fra flere håndverkere, slik at du lettere kan sammenligne. Husk å sjekke tilbudene nøye. Noen vil gi pris på hele arbeidet, mens andre inkluderer ikke alt og kan derfor virke billigere. Spør alltid hvis det er noe du er i tvil om er inkludert.
  2. Sjekk at håndverkerne er sertifiserte til de oppgavene de skal gjøre, og at de har erfaring. Dette er spesielt viktig med el- og VVS-arbeid. Undersøk også om de er medlem av bransjeforeninger eller garantiordninger.
  3. Be om å få kontrakt hvor pris, oppgaver og tidsplan er nøye spesifisert. Se gjennom kontrakten for eventuelle tilleggsoppgaver, og hvem som er ansvarlig for levering av for eksempel materialer og transport.
  4. Hvis det er et større prosjekt, kan du gjerne be om referanser fra tidligere kunder og prosjekter.
  5. Ikke vær redd for å følge magefølelsen din: Har du god kjemi med håndverkeren? Virker personen interessert i oppussingsprosjektet ditt? Renovering og oppussing kan ofte ta lang tid, og da er det viktig å komme godt overens.

Forsikring ved oppussing

Leiv Askvig, ansvarlig for eiendomsforsikring i If. Foto: If

Leiv Askvig, ansvarlig for eiendomsforsikring i If. Foto: If

Bruker du håndverkere, spør hvordan de er forsikret. Har de for eksempel en ansvarsforsikring? Leiv Askvig anbefaler deg også å ta kontakt med ditt eget forsikringsselskap for å finne ut av hvordan hus- eller innboforsikringen dekker renoveringen, og hvilke sikkerhetsforskrifter som gjelder, altså hva du bør passe på for å forebygge skader på boligen din under oppussingsperioden.

Under oppussing er hjemmet ditt mer utsatt for skade. – Det kan fort skje uhell, som at møbler skrapes opp eller at knuselige ting velter over ende. Har du Super innboforsikring i If, dekkes slike uhellskader med inntil 30 000 kroner, og du betaler kun 1 000 kroner i egenandel, forteller Askvig.

Finn din nærmeste håndverker, anbefalt av If

Forsikringsselskapet If har lang erfaring med bruk av håndverkere i forbindelse med skadeoppgjør. Derfor har If laget en oversikt over håndverkere de har i sitt landsdekkende nettverk. I oversikten kan du søke opp din nærmeste byggmester, rørlegger, elektriker, maler eller håndverker for glassarbeid, som If kan anbefale å bruke.

Hvilken innboforsikring passer for deg?
Finn din nærmeste håndverker i If håndverkernettverk