Hvilken husforsikring passer for deg?

Å kjøpe hus er den største investeringen vi gjør. Derfor er det viktig å ha en god forsikring som gir deg økonomisk sikkerhet dersom noe skulle gå galt. Men hvilken forsikring bør du velge?

Husforsikring: Flere hus i en gate

Uansett om huset ditt er nytt eller gammelt, stort eller lite, trenger du husforsikring. Nye hus er like utsatt for skader som eldre hus, og skader på eldre hus vil gi like store utgifter som på nye hus.

Sjekk pris på husforsikring

Fullverdigaranti

If tilbyr tre ulike typer husforsikring, Basis, Utvidet og Super, alle med fullverdigaranti.
– Det betyr at du får gjenoppbygd huset ditt uten fradrag for alder og slitasje ved totalskade, som eksempelvis brann, forklarer Marius Duffaut, produktsjef for husforsikring i If.

Basis husforsikring dekker de aller vanligste skadene

Basis husforsikring gir deg en god grunnleggende dekning.

– Forsikringen passer for deg som er ute etter en enkel husforsikring som dekker de aller vanligste skadene som brann, vannskade, innbrudd og naturskade, forteller Duffaut.

Les mer om hva husforsikringen dekker 

Marius Duffaut, produktsjef for husforsikring i If. Foto: If

Utvidet husforsikring gir større sikkerhet

Utvidet husforsikring dekker flere typer skader. Du får blant annet en bredere dekning på skader som skyldes skadedyr, sopp og råte, i tillegg til en utvidet dekning av vannskade, en skade som kan forårsake store utgifter. 

– Hvis det for eksempel oppstår en vannskade i rommet under badet ditt på grunn av feil med membran eller sluk, erstatter If følgeskadene uansett kostnad, opplyser Duffaut.

Super husforsikring hjelper deg også før skadene skjer

Super husforsikring har en enda bredere dekning. Forsikringen erstatter blant annet skader som skyldes håndverkerfeil, så lenge det er under ti år siden arbeidet ble gjort. Superdekningen inkluderer også tjenester som juridisk rådgivning og nøkkelservice - dersom du skulle miste nøkkelen til huset ditt.

Super husforsikring inkluderer i tillegg byggeteknisk rådgivning; du kan få en full gjennomgang av hele huset ditt hvor fagfolk fra Anticimex sjekker blant annet inneklima, fukt og brannsikkerhet. Anticimex er spesialister på skadeforebygging, og kan bidra med verdifulle tips om vedlikehold og oppussing av boligen din.

Har du spørsmål angående oppussing, tegn på fuktskader eller mistanke om skadedyr, kan du når som helst ringe Boligtelefonen. Tjenesten er inkludert i Super husforsikring og er åpen alle hverdager fra 08.00 til 16.00.

– I tillegg til å være der når en skade har inntruffet, ønsker vi også å bruke kunnskapen vår til å gi kunder tips og råd om boligen deres, forteller Duffaut.

Hvilken husforsikring bør du velge?

Valg av husforsikring handler i bunn og grunn om et valg mellom kostnad og risiko – hvor mye penger ønsker du å bruke på husforsikringen din, og hvor stor del av risikoen ønsker du å ta selv?

– På kort sikt blir forsikringen rimeligere jo større risiko du tar selv. Men på lengre sikt kan denne risikoen føre til større utgifter dersom huset ditt blir utsatt for en skade som ikke dekkes, forteller Duffaut.

Marius Duffaut er klar på hvilken boligforsikring han anbefaler:

– Utvidet husforsikring har dekninger som alle hus, uansett tilstand, har behov for hvis uhellet skulle skje. 

Huseiere som har opplevd store skader kan nok bekrefte at forsikring ikke bare handler om selve skaden, men også om følelsen av trygghet – at du vet at huset og økonomien din er ivaretatt dersom du skulle være uheldig å bli utsatt for en skade.

 1. Magasinet

  Flytte fra leilighet til hus? Ikke glem innboforsikring

  Mange tenker at husforsikring dekker både hus og eiendeler, men det stemmer ikke. For at eiendelene dine skal være forsikret, trenger du en egen innboforsikring.

  18.01.2022
 2. Magasinet

  Hva betyr egentlig p-rom, ligningsverdi og energimerking?

  Boligannonser inneholder mange fremmedord det er lett å gå seg vill i. For hva er egentlig forskjell på prisantydning og takst? Her får du oversikten.

  11.01.2022
 3. Magasinet

  Sjarmerende bolig med sjøgløtt – hva betyr det egentlig?

  Praktisk bolig med stort potensiale? Sjøgløtt og vakker naturtomt? Slik lærer du å tolke meglerens kreative ordbruk.

  07.01.2022
 4. Magasinet

  Hvilken husforsikring passer for deg?

  Å kjøpe hus er den største investeringen vi gjør. Derfor er det viktig å ha en god forsikring som gir deg økonomisk sikkerhet dersom noe skulle gå galt. Men hvilken forsikring bør du velge?

 5. Magasinet

  Hvilken boligforsikring passer for deg?

  Er du usikker på om du trenger husforsikring eller innboforsikring, eller om du trenger begge deler? Slik sørger du for at du er riktig forsikret.

 6. Magasinet

  Slik fungerer innboforsikringen din under flytting

  Et spørsmål som ofte dukker opp i en flytteprosess er "hva dekker innboforsikringen?" Innboforsikringen din er jo knyttet til én adresse, betyr det at alle tingene som står på den andre adressen er usikret?

  06.01.2022
 7. Magasinet

  Hvilken innboforsikring passer for deg?

  Uansett om du eier eller leier, en hybel, leilighet eller hus, så trenger du en innboforsikring for å sikre eiendelene dine. Men hvilken bør du velge?

 8. Magasinet

  Takst og tilstandsrapport – dette bør du se etter

  De fleste boliger som legges ut for salg, kommer med verditakst og tilstandsrapport. Vet du forskjellen på de to dokumentene? Her er en oversikt.

 9. Magasinet

  Sjekker du uteområdet når du er på visning?

  En flott tomt gir mange muligheter for utehygge. For å sikre at det blir en trygg lekeplass for barna, er det noen ting du bør være oppmerksom på.

  11.01.2022
 10. Magasinet

  Derfor bør du velge Super husforsikring

  Et hus er en stor investering, og bør være godt forsikret. Super er If sin aller beste husforsikring. Dette er de fire viktigste grunnene til at du bør velge nettopp denne.

  25.01.2022
 11. Magasinet

  Derfor kan høye felleskostnader være et godt tegn

  Mange frykter høye felleskostnader og fellesgjeld, men visste du at det motsatte kan være en felle? Her er en oversikt over hva felleskostnadene kan bety for økonomien din.

 12. Magasinet

  Slik unngår du fyringsforbud

  På leting etter hus med peis? Sjekker du disse tingene på visning, unngår du fyringsforbud og eventuelle kalde vinterkvelder.

 13. Magasinet

  Sørg for at flyttelasset ditt er forsikret

  Det kan fort skje uhell under flytting, uansett om du bruker flyttebyrå eller flytter selv. Slik sørger du for at flyttelasset ditt er sikret.

  11.01.2022