Hvilken husforsikring passer for deg?

Å kjøpe hus er den største investeringen vi gjør. Derfor er det viktig å ha en god forsikring som gir deg økonomisk sikkerhet dersom noe skulle gå galt. Men hvilken forsikring bør du velge?

Husforsikring

Uansett om huset ditt er nytt eller gammelt, stort eller lite, trenger du husforsikring. Nye hus er like utsatt for skader som eldre hus, og skader på eldre hus vil gi like store utgifter som på nye hus.

Sjekk pris på husforsikring

Fullverdigaranti

If tilbyr to ulike typer husforsikring, Standard og Super, begge med fullverdigaranti.
– Det betyr at du får gjenoppbygd huset ditt uten fradrag for alder og slitasje ved totalskade, som eksempelvis brann, forklarer Marius Duffaut, produktsjef for husforsikring i If.

Standard husforsikring dekker de vanligste skadene

Standard husforsikring gir deg en god grunnleggende dekning.

– Forsikringen passer for deg som er ute etter en enkel husforsikring som dekker de vanligste skadene som brann, vannskade, innbrudd og naturskade, forteller Duffaut.

Les mer om hva husforsikringen dekker 

Marius Duffaut, produktsjef for husforsikring i If. Foto: If

Super husforsikring gir større sikkerhet

Super husforsikring dekker flere typer skader. Du får blant annet en bredere dekning på skader som skyldes skadedyr, sopp og råte, i tillegg til en utvidet dekning av vannskade, en skade som kan forårsake store utgifter. Dessuten erstatter forsikringen skader som skyldes håndverkerfeil, så lenge det er under ti år siden arbeidet ble gjort.

– Hvis det for eksempel oppstår en vannskade i rommet under badet ditt på grunn av feil med membran eller sluk, erstatter If følgeskadene uansett kostnad. Hvis våtrommet er under ti år gammelt og utført av håndverkere, vil du også få våtrommet reparert, opplyser Duffaut.

Super husforsikring hjelper deg også før skadene skjer

Super husforsikring inkluderer i tillegg byggeteknisk rådgivning; du kan få en full gjennomgang av hele huset ditt hvor fagfolk fra Anticimex sjekker blant annet inneklima, fukt og brannsikkerhet. Anticimex er spesialister på skadeforebygging, og kan bidra med verdifulle tips om vedlikehold og oppussing av boligen din.

Har du spørsmål angående oppussing, tegn på fuktskader eller mistanke om skadedyr, kan du når som helst ringe Boligtelefonen. Tjenesten er inkludert i Super husforsikring og er åpen alle hverdager fra 08.00 til 16.00.

– I tillegg til å være der når en skade har inntruffet, ønsker vi også å bruke kunnskapen vår til å gi kunder tips og råd om boligen deres, forteller Duffaut.

Hvilken husforsikring bør du velge?

Valg av husforsikring handler i bunn og grunn om et valg mellom kostnad og risiko – hvor mye penger ønsker du å bruke på husforsikringen din, og hvor stor del av risikoen ønsker du å ta selv?

– På kort sikt blir forsikringen rimeligere jo større risiko du tar selv. Men på lengre sikt kan denne risikoen føre til større utgifter dersom huset ditt blir utsatt for en skade som ikke dekkes, forteller Duffaut.

Marius Duffaut er klar på hvilken boligforsikring han anbefaler:

– Super husforsikring har dekninger som alle hus, uansett tilstand, har behov for hvis uhellet skulle skje. Rådgivningen er dessuten gull verdt, hvor Boligsjekken kan oppdage skader tidlig, før de har rukket å utvikle seg.

Huseiere som har opplevd store skader kan nok bekrefte at forsikring ikke bare handler om selve skaden, men også om følelsen av trygghet – at du vet at huset og økonomien din er ivaretatt dersom du skulle være uheldig å bli utsatt for en skade.

 1. Magasinet

  Flytte fra leilighet til hus? Ikke glem innboforsikring

  Mange tenker at husforsikring dekker både hus og eiendeler, men det stemmer ikke. For at eiendelene dine skal være forsikret, trenger du en egen innboforsikring.

  18.01.2022
 2. Magasinet

  Hva betyr egentlig p-rom, ligningsverdi og energimerking?

  Boligannonser inneholder mange fremmedord det er lett å gå seg vill i. For hva er egentlig forskjell på prisantydning og takst? Her får du oversikten.

  11.01.2022
 3. Magasinet

  Sjarmerende bolig med sjøgløtt – hva betyr det egentlig?

  Praktisk bolig med stort potensiale? Sjøgløtt og vakker naturtomt? Slik lærer du å tolke meglerens kreative ordbruk.

  07.01.2022