Flytte fra leilighet til hus? Ikke glem innboforsikring

Mange tenker at husforsikring dekker både hus og eiendeler, men det stemmer ikke. For at eiendelene dine skal være forsikret, trenger du en egen innboforsikring.

Interiør inne i en leilighet. Ikke glem innboforsikring.

Hos If kan du velge mellom Basis, Utvidet og Super innboforsikring. Hvilken som passer deg, kommer an på hvilken risiko du selv ønsker å ta. Marius Duffaut, ansvarlig for innboforsikring i If, anbefaler Utvidet og Super innboforsikring uansett om du har hus eller leilighet, eier mye eller lite.

– Det er forsikringene som gir størst trygghet for deg som kunde, sier Duffaut.

Beregn pris på innboforsikring

Hva dekker innboforsikring

Det viktigste med en innboforsikring er først og fremst at du ved store skader får erstattet eiendeler du ikke har råd til å erstatte selv. Hvis møbler, elektronikk, klær, sportsutstyr og annet utstyr blir skadet i brann, oversvømmelse eller innbrudd, får du erstattet de tingene som er skadet eller stjålet.

Tre typer innboforsikring

Basis, Utvidet og Super innboforsikring inneholder grunnleggende dekningene mot brann, vannskade, innbrudd og naturskade, men Utvidet og Super innboforsikring gir en utvidet trygghet. Den dekker blant annet tyveri og skade utenfor hjemmet, fjerning av skadedyr.

I tillegg får du med uhellsforsikring som innebærer at dersom du mister iPaden i asfalten, eller en ball knuser TV-skjermen, får du erstatning.

– Det er dessuten verdt å merke seg at Utvidet og Super innboforsikring også dekker tyveri fra skole og arbeidsplass, noe som ikke erstattes av reiseforsikringen, opplyser Duffaut.

Les mer om hva innboforsikringen dekker

Marius Duffaut, ansvarlig for innboforsikring i If.
Marius Duffaut, ansvarlig for innboforsikring i If.

Perfekt for deg som flytter

Hvis du er på flyttefot, er det kjekt å vite at Utvidet og Super innboforsikring har flytteforsikring inkludert.

– Flytteforsikringen sikrer flyttelasset ditt fra det bæres ut av din gamle bolig til alt sammen er på plass i din nye bolig. forteller Duffaut.

Skader som oppstår under flytting uansett årsak dekkes derfor av forsikringen. For eksempel hvis TV-skjermen knuses under transport, eller et stolbein blir ødelagt.

Sørg for at flyttelasset ditt er forsikret

Hvilken innboforsikring passer for deg

Valg av innboforsikring koker ned til hvor stor risiko du selv ønsker å ta. Har du en god økonomisk buffer, kan Basis innboforsikring være tilstrekkelig – men da må du være forberedt på selv å ordne opp og erstatte skader som ikke dekkes av forsikringen, forteller Duffaut.

– Med forsikring er det særlig én ting som er viktig å tenke på; Du kjøper ikke en erstatning for tingene som kan bli skadet, men følelsen av å vite at du er trygg og ivaretatt dersom du skulle være uheldig.

FOTO: SHUTTERSTOCK / NTB SCANPIX