Hvilken innboforsikring passer for deg?

Uansett om du eier eller leier, en hybel, leilighet eller hus, så trenger du en innboforsikring for å sikre eiendelene dine. Men hvilken bør du velge?

Hos If kan du velge mellom Standard og Super innboforsikring. Hvilken som passer deg, kommer an på hvilken risiko du selv ønsker å ta. Marius Duffaut, ansvarlig for innboforsikring i If, anbefaler Super innboforsikring uansett om du har hus eller leilighet, eier mye eller lite.

– Det er forsikringen som gir størst trygghet for deg som kunde, og prisforskjellen er liten i forhold til hvor mye mer du er dekket for.

Beregn pris på innboforsikring

Hva dekker innboforsikring

Det viktigste med en innboforsikring er først og fremst at du ved store skader får erstattet eiendeler du ikke har råd til å erstatte selv. Hvis møbler, elektronikk, klær, sportsutstyr og annet utstyr blir skadet i brann, oversvømmelse eller innbrudd, får du erstattet de tingene som er skadet eller stjålet.

Ansvarlig for innboforsikring
Marius Duffaut, ansvarlig for innboforsikring i If.

To typer innboforsikring

Både Standard og Super innboforsikring inneholder grunnleggende dekningene mot brann, vannskade, innbrudd og naturskade, men Super innboforsikring gir en utvidet trygghet. Den dekker blant annet tyveri og skade utenfor hjemmet, fjerning av skadedyr og hjelp ved id-tyveri.

I tillegg får du med uhellsforsikring som innebærer at dersom du mister iPaden i asfalten, eller en ball knuser TV-skjermen, får du erstatning mot kun 2 000 kroner i egenandel.

– Det er dessuten verdt å merke seg at Super innboforsikring også dekker tyveri fra skole og arbeidsplass, noe som ikke erstattes av reiseforsikringen, opplyser Duffaut.

Les mer om hva innboforsikringen dekker

Super – for deg som flytter

Hvis du er på flyttefot, er det kjekt å vite at Super innboforsikring har flytteforsikring inkludert.

– Flytteforsikringen sikrer flyttelasset ditt fra det bæres ut av din gamle bolig til alt sammen er på plass i din nye bolig. forteller Duffaut.

Skader som oppstår under flytting uansett årsak dekkes derfor av forsikringen. For eksempel hvis TV-skjermen knuses under transport, eller et stolbein blir ødelagt.

Sørg for at flyttelasset ditt er forsikret

Hvilken innboforsikring passer for deg

Valg av innboforsikring koker ned til hvor stor risiko du selv ønsker å ta. Har du en god økonomisk buffer, kan Standard innboforsikring være tilstrekkelig – men da må du være forberedt på selv å ordne opp og erstatte skader som ikke dekkes av forsikringen, forteller Duffaut.

– Med forsikring er det særlig én ting som er viktig å tenke på; Du kjøper ikke en erstatning for tingene som kan bli skadet, men følelsen av å vite at du er trygg og ivaretatt dersom du skulle være uheldig.

 1. Magasinet

  Sørg for at flyttelasset ditt er forsikret

  Det kan fort skje uhell under flytting, uansett om du bruker flyttebyrå eller flytter selv. Slik sørger du for at flyttelasset ditt er sikret.

  11.01.2022
 2. Magasinet

  Takst og tilstandsrapport – dette bør du se etter

  De fleste boliger som legges ut for salg, kommer med verditakst og tilstandsrapport. Vet du forskjellen på de to dokumentene? Her er en oversikt.

 3. Magasinet

  Slik fungerer innboforsikringen din under flytting

  Et spørsmål som ofte dukker opp i en flytteprosess er "hva dekker innboforsikringen?" Innboforsikringen din er jo knyttet til én adresse, betyr det at alle tingene som står på den andre adressen er usikret?

  06.01.2022