Hvilken innboforsikring passer for deg?

Uansett om du eier eller leier, en hybel, leilighet eller hus, så trenger du en innboforsikring for å sikre eiendelene dine. Men hvilken bør du velge?

Par som holder rundt hverandre og ser ut vinduet

Hos If kan du velge mellom Basis, Utvidet og Super innboforsikring. Hvilken som passer deg, kommer an på hvilken risiko du selv ønsker å ta.

Marius Duffaut, ansvarlig for innboforsikring i If, anbefaler Utvidet for å være godt sikret mot store og mindre skader både i og utenfor hjemmet ditt. Super innboforsikring anbefaler han til deg som ønsker det lille ekstra og fri tilgang til Ifs tjenesteunivers.

Beregn pris på innboforsikring

Hva dekker innboforsikring?

Det viktigste med en innboforsikring er først og fremst at du ved store skader får erstattet eiendeler du ikke har råd til å erstatte selv. Hvis møbler, elektronikk, klær, sportsutstyr og annet utstyr blir skadet i brann, oversvømmelse eller innbrudd, får du erstattet de tingene som er skadet eller stjålet.

Ansvarlig for innboforsikring
Marius Duffaut, ansvarlig for innboforsikring i If.

Tre typer innboforsikring

Alle de tre nivåene inneholder de grunnleggende dekningene mot brann, vannskade, innbrudd og naturskade, men Utvidet og Super innboforsikring gir en utvidet trygghet. Disse dekker blant annet tyveri og skade utenfor hjemmet, fjerning av skadedyr, i tillegg til at du får en unik dekning for uhellsskader.

Uhellsforsikringen gir deg erstatning dersom du for eksempel mister iPaden i asfalten, eller en ball knuser TV-skjermen. Egenandelen er 2 000 kroner med Super, og 4 000 kroner med Utvidet innboforsikring.

– Det er dessuten verdt å merke seg at både Utvidet og Super innboforsikring også dekker tyveri fra skole og arbeidsplass, noe som ikke erstattes av reiseforsikringen, opplyser Duffaut.

Les mer om hva innboforsikringen dekker

For deg som flytter

Hvis du er på flyttefot, er det kjekt å vite at både Utvidet og Super innboforsikring har flytteforsikring inkludert.

– Flytteforsikringen sikrer flyttelasset ditt fra det bæres ut av din gamle bolig til alt sammen er på plass i din nye bolig. forteller Duffaut.

Skader som oppstår under flytting uansett årsak dekkes derfor av forsikringen.

Sørg for at flyttelasset ditt er forsikret

Hvilken innboforsikring passer for deg?

Har du en god økonomisk buffer, kan Basis innboforsikring være tilstrekkelig – men da må du være forberedt på selv å ordne opp og erstatte skader som ikke dekkes av forsikringen, forteller Duffaut.

Utvidet vil være et godt valg for de fleste, mens Super er for deg som ønsker den ekstra tryggheten. Valg av innboforsikring koker ned til hvor stor risiko du selv ønsker å ta. 

– Med forsikring er det særlig én ting som er viktig å tenke på; Du kjøper ikke bare en erstatning for tingene som kan bli skadet, men også følelsen av å vite at du er trygg og ivaretatt dersom du skulle være uheldig.