Sørg for at flyttelasset ditt er forsikret

Det kan fort skje uhell under flytting, uansett om du bruker flyttebyrå eller flytter selv. Slik sørger du for at flyttelasset ditt er sikret.

Flyttebil med flytteesker

Det er først når du flytter at du oppdager hvor mye du faktisk eier. I tillegg til at det er tidkrevende å pakke ned alt sammen, er det så å si en kunst å passe på at alle skjøre gjenstander er godt nok beskyttet under hele flytteprosessen.

En innboforsikring som inkluderer flytteforsikring, som sørger for at tingene dine er godt forsikret på veien fra gammel til ny bolig, kan derfor komme godt med.

Beregn pris på If innboforsikring

Slipp å bekymre deg for uhell

If Utvidet og Super innboforsikring gir deg en uhellsforsikring med en redusert egenandel for enkeltgjenstander, som blant annet tv, nettbrett og hvitevarer.

– Uhellsforsikringen dekker inntil 40 000 kroner per skade og med Super betaler du kun 2 000 kroner i egenandel. Har du Utvidet innboforsikring, er egenandelen 4 000 kroner. Med denne forsikringen trenger du ikke å ha hjertet i halsen når TV-en din bæres ned trappa, lover Marius Duffaut, leder for eiendomsforsikringer i If.

Marius Duffaut, leder for eiendomsforsikringer i If.

Mange bekymrer seg for flyttelasset

Selv om du tar alle forholdsregler for å sikre møbler og dyre gjenstander under flytting, kan uhell skje.

Ifølge Duffaut, er gjenstander som knuses under frakt eller mistes i bakken ved inn- og utbæring, og møbler som skrapes opp, de vanligste skadene som oppstår under flytting.

Tyveri i forbindelse med av- og pålasting skjer også. Både TV-er og PC-er har blitt stjålet fra flyttebiler som har stått ubevoktet mens det bæres ting ut og inn.

Lave erstatningssummer hos flyttebyrå

En vanlig innboforsikring dekker dessverre ikke skader som skjer under selve flyttingen.

Bruker du flyttebyrå, tilbyr noen byråer flytteforsikring. Duffaut ber deg imidlertid sjekke vilkårene, siden de som regel opererer med en lav erstatningssum per kubikkmeter.

– Du bør også være på vakt mot små og useriøse aktører. Ofte har ikke disse flytteforsikring eller ansvarsforsikring i det hele tatt, slik at du selv må ta hele risikoen under flytting, sier Duffaut.

Flytteforsikring og uhellsforsikring inkludert

Duffaut anbefaler If Utvidet eller If Super innboforsikring for deg som skal flytte.

– Denne innboforsikringen inkluderer markedets beste flytteforsikring, som også dekker uhell, slik at innboet ditt er trygt fra det bæres ut av ditt gamle hjem, til det er på plass i ditt nye hjem. Du får erstattet skader på tingene dine som skjer under flytting uansett årsak, og den gjelder både om du flytter selv eller benytter flyttebyrå.

Forsikringen dekker ikke små kosmetiske skader, som for eksempel flekker og rifter på møbler eller gulv. Du er selv ansvarlig for at flyttingen blir utført med aktsomhet.

 1. Magasinet

  5 ting du bør ha med deg på visning

  Mange av oss er altfor høflige når vi på visning. Disse 5 tingene gjør det lettere å stille de riktige spørsmålene.

  25.04.2022
 2. Magasinet

  5 tegn på at du må pusse opp badet

  Badet kan se pent ut, men er det bare på overflaten? Her er tegnene på at du kanskje likevel må pusse opp badet.

 3. Magasinet

  Med riktig håndverker går oppussingen som en drøm

  Skal du gjøre vedlikehold eller pusse opp, og trenger hjelp fra en tømrer, rørlegger eller elektriker? Slik finner du en håndverker du kan stole på.

  25.01.2022
 4. Magasinet

  Sjekker du uteområdet når du er på visning?

  En flott tomt gir mange muligheter for utehygge. For å sikre at det blir en trygg lekeplass for barna, er det noen ting du bør være oppmerksom på.

  11.01.2022
 5. Magasinet

  Slik fungerer innboforsikringen din under flytting

  Et spørsmål som ofte dukker opp i en flytteprosess er "hva dekker innboforsikringen?" Innboforsikringen din er jo knyttet til én adresse, betyr det at alle tingene som står på den andre adressen er usikret?

  06.01.2022
 6. Magasinet

  Takst og tilstandsrapport – dette bør du se etter

  De fleste boliger som legges ut for salg, kommer med verditakst og tilstandsrapport. Vet du forskjellen på de to dokumentene? Her er en oversikt.

 7. Magasinet

  Derfor bør du velge Super husforsikring

  Et hus er en stor investering, og bør være godt forsikret. Super er If sin aller beste husforsikring. Dette er de fire viktigste grunnene til at du bør velge nettopp denne.

  25.01.2022
 8. Magasinet

  Sørg for at flyttelasset ditt er forsikret

  Det kan fort skje uhell under flytting, uansett om du bruker flyttebyrå eller flytter selv. Slik sørger du for at flyttelasset ditt er sikret.

  11.01.2022
 9. Magasinet

  Sjekklisten du trenger før visning

  Forberedelser er viktig når du er på utkikk etter ditt nye hjem. Går du gjennom denne sjekklisten før visning vet du hva du bør være oppmerksom på når du er på visning.

  11.01.2022
 10. Magasinet

  Hvilken husforsikring passer for deg?

  Å kjøpe hus er den største investeringen vi gjør. Derfor er det viktig å ha en god forsikring som gir deg økonomisk sikkerhet dersom noe skulle gå galt. Men hvilken forsikring bør du velge?

 11. Magasinet

  Derfor kan høye felleskostnader være et godt tegn

  Mange frykter høye felleskostnader og fellesgjeld, men visste du at det motsatte kan være en felle? Her er en oversikt over hva felleskostnadene kan bety for økonomien din.

 12. Magasinet

  Slik unngår du fyringsforbud

  På leting etter hus med peis? Sjekker du disse tingene på visning, unngår du fyringsforbud og eventuelle kalde vinterkvelder.

 13. Magasinet

  På boligjakt? Ikke glem å lage et godt budsjett

  Store summer er i omløp når du skal kjøpe ny bolig, og det er lett å la seg rive med. Få kontroll på alle utgiftsposter med et godt budsjett.

  11.01.2022