5 ting du bør ha med deg på visning

Mange av oss er altfor høflige når vi på visning. Disse 5 tingene gjør det lettere å stille de riktige spørsmålene.

Å gå på visning er ingen spøk. I løpet av en kort time skal du kanskje ta en av de viktigste avgjørelsene du tar i livet ditt. Og hva brukte du tiden til? Titte på det nymalte taket?

– Vi nordmenn er jo et høflig folkeslag, så mange er rett og slett litt redde for å stille vanskelige spørsmål, sier Marius Duffaut, leder for eiendomsforsikring hos If.

Han sier mange ofte blir blendet av et nymalt tak eller en hvit og lys stue.

– Det er vel og bra, men det er også viktig å være kritisk og sjekke det som ligger under overflaten, sier han.

Trenger du innbo- eller husforsikring? Beregn pris her

Her er Marius sine tips til 5 ting du absolutt bør ha med deg på neste visning:

1. Lommelykt

Hvordan skal du få sjekket kott, kjeller eller et mørkt loft uten lommelykt?

– Ikke vær redd for å flytte på møbler. Åpne skap, og sjekk kryprom dersom det er under huset. Det føles kanskje litt rart, men det er vel anvendt tid, sier Duffaut.

2. Målebånd i lomma

Et målebånd kan være gull verdt på visning, og særlig dersom det skal bo små barn i huset.

– Sjekk at det ikke er mer enn 10 cm mellom trappetrinnene i trappen. Da kan barnet sette fast hodet sitt. Er det veranda eller balkong, må du sjekke at rekkverket ikke kan fungere som en stige for små barneføtter, forklarer Duffaut.

Marius Duffaut, ansvarlig for husforsikring i If
Marius Duffaut, ansvarlig for eiendomsforsikring i If

3. Gode lesebriller

Oppgraderinger av huset er vel og bra, men det kan også være lurt å se på de opprinnelige tegningene, er rådet fra Duffaut.

– Har det for eksempel vært råkjeller i huset, bør du sjekke at den nå er riktig isolert. Det samme gjelder om loftet er gjort om til boareal. Er det ikke riktig isolert, risikerer du fuktproblemer, sier Duffaut.

4. Liten klinkekule – stor verdi

En liten klinkekule er gull verdt når du skal sjekke badet. Store flotte fliser på gulvet kan være vel og bra, men dersom det ikke er fall mot sluket er det fare på ferde.

– Ved å bruke en klinkekule kan du enkelt se hvilken vei vannet vil renne ved en eventuell vannlekkasje. Blir den liggende stille, eller triller i feil retning, bør varsellampene lyse, sier Duffaut.

5. Penn og papir

Det hjelper ikke å stille de riktige spørsmålene dersom du ikke får dokumentert svarene skriftlig. Skriv derfor ned svarene, og be om at de blir skriftliggjort både i budgivning og i et kontraktsmøte. Da står du mye bedre rustet om noen av svarene skulle vise seg å ikke stemme.

– Vi må rett og slett tørre å være litt kjipere. Altfor mange nøyer seg med å få et midlertidig svar som de ikke følger opp i etterkant, sier Duffaut.

 1. Magasinet

  5 tegn på at du må pusse opp badet

  Badet kan se pent ut, men er det bare på overflaten? Her er tegnene på at du kanskje likevel må pusse opp badet.

 2. Magasinet

  Hvilken boligforsikring passer for deg?

  Er du usikker på om du trenger husforsikring eller innboforsikring, eller om du trenger begge deler? Slik sørger du for at du er riktig forsikret.

 3. Magasinet

  Takst og tilstandsrapport – dette bør du se etter

  De fleste boliger som legges ut for salg, kommer med verditakst og tilstandsrapport. Vet du forskjellen på de to dokumentene? Her er en oversikt.

 4. Magasinet

  Sjekker du uteområdet når du er på visning?

  En flott tomt gir mange muligheter for utehygge. For å sikre at det blir en trygg lekeplass for barna, er det noen ting du bør være oppmerksom på.

  11.01.2022
 5. Magasinet

  Slik fungerer innboforsikringen din under flytting

  Et spørsmål som ofte dukker opp i en flytteprosess er "hva dekker innboforsikringen?" Innboforsikringen din er jo knyttet til én adresse, betyr det at alle tingene som står på den andre adressen er usikret?

  06.01.2022
 6. Magasinet

  Takst og tilstandsrapport – dette bør du se etter

  De fleste boliger som legges ut for salg, kommer med verditakst og tilstandsrapport. Vet du forskjellen på de to dokumentene? Her er en oversikt.

 7. Magasinet

  Derfor bør du velge Super husforsikring

  Et hus er en stor investering, og bør være godt forsikret. Super er If sin aller beste husforsikring. Dette er de fire viktigste grunnene til at du bør velge nettopp denne.

  25.01.2022
 8. Magasinet

  Sørg for at flyttelasset ditt er forsikret

  Det kan fort skje uhell under flytting, uansett om du bruker flyttebyrå eller flytter selv. Slik sørger du for at flyttelasset ditt er sikret.

  11.01.2022
 9. Magasinet

  Sjekklisten du trenger før visning

  Forberedelser er viktig når du er på utkikk etter ditt nye hjem. Med denne sjekklisten vet du hva du bør være oppmerksom på før du drar på visning.

  11.01.2022
 10. Magasinet

  Hvilken husforsikring passer for deg?

  Å kjøpe hus er den største investeringen vi gjør. Derfor er det viktig å ha en god forsikring som gir deg økonomisk sikkerhet dersom noe skulle gå galt. Men hvilken forsikring bør du velge?

 11. Magasinet

  Derfor kan høye felleskostnader være et godt tegn

  Mange frykter høye felleskostnader og fellesgjeld, men visste du at det motsatte kan være en felle? Her er en oversikt over hva felleskostnadene kan bety for økonomien din.

 12. Magasinet

  Slik unngår du fyringsforbud

  På leting etter hus med peis? Sjekker du disse tingene på visning, unngår du fyringsforbud og eventuelle kalde vinterkvelder.

 13. Magasinet

  På boligjakt? Ikke glem å lage et godt budsjett

  Store summer er i omløp når du skal kjøpe ny bolig, og det er lett å la seg rive med. Få kontroll på alle utgiftsposter med et godt budsjett.

  11.01.2022