Med riktig håndverker går oppussingen som en drøm

Skal du gjøre vedlikehold eller pusse opp, og trenger hjelp fra en tømrer, rørlegger eller elektriker? Slik finner du en håndverker du kan stole på.

Mann og håndverker ser sammen på byggeprosjektet.

Det er ikke mangel på håndverkere som underbyr hverandre i jakten på nettopp ditt oppdrag. Men det er ikke til å stikke under en stol at noen er bedre enn andre. Marius Duffaut, ansvarlig for husforsikring hos If, har noen tips for å hjelpe deg å finne rett riktig håndverker til jobben.

Bruk If sitt håndverkernettverk for å finne din nærmeste, anbefalte håndverker

5 tips for å finne riktig håndverker

 1. Be om skriftlige tilbud fra flere håndverkere, slik at du lettere kan sammenligne. Husk å sjekke tilbudene nøye. Noen vil gi pris på hele arbeidet, mens andre inkluderer ikke alt og kan derfor virke billigere. Spør alltid hvis det er noe du er i tvil om er inkludert.

 2. Sjekk at håndverkerne er sertifiserte til de oppgavene de skal gjøre, og at de har erfaring. Dette er spesielt viktig med el- og VVS-arbeid. Undersøk også om de er medlem av bransjeforeninger eller garantiordninger.

 3. Be om å få kontrakt hvor pris, oppgaver og tidsplan er nøye spesifisert. Se gjennom kontrakten for eventuelle tilleggsoppgaver, og hvem som er ansvarlig for levering av for eksempel materialer og transport.

 4. Hvis det er et større prosjekt, kan du gjerne be om referanser fra tidligere kunder og prosjekter.

 5. Ikke vær redd for å følge magefølelsen din: Har du god kjemi med håndverkeren? Virker personen interessert i oppussingsprosjektet ditt? Renovering og oppussing kan ofte ta lang tid, og da er det viktig å komme godt overens.
Marius Duffaut, ansvarlig for boligforsikring i If
Marius Duffaut, ansvarlig for boligforsikring i If

Forsikring ved oppussing

Bruker du håndverkere, spør hvordan de er forsikret. Har de for eksempel en ansvarsforsikring? Marius Duffaut anbefaler deg også å ta kontakt med ditt eget forsikringsselskap for å finne ut av hvordan hus- eller innboforsikringen dekker renoveringen, og hvilke sikkerhetsforskrifter som gjelder, altså hva du bør passe på for å forebygge skader på boligen din under oppussingsperioden.

Under oppussing er hjemmet ditt mer utsatt for skade.

– Det kan fort skje uhell, som at møbler skrapes opp eller at knuselige ting velter over ende. Har du Super eller Utvidet innboforsikring i If, dekkes slike uhellskader med inntil 30 000 kroner, og du betaler kun egenandel, forteller Duffaut.

Finn din nærmeste håndverker, anbefalt av If

Forsikringsselskapet If har lang erfaring med bruk av håndverkere i forbindelse med skadeoppgjør. Derfor har If laget en oversikt over håndverkere de har i sitt landsdekkende nettverk. I oversikten kan du søke opp din nærmeste byggmester, rørlegger, elektriker, maler eller håndverker for glassarbeid, som If kan anbefale å bruke.

Hvilken innboforsikring passer for deg?

FOTO: Gettyimages

 1. Magasinet

  Derfor bør du sjekke sikringsskapet 

  Selv om du mangler fagbrev som elektriker, er det smart å ta en titt i sikringsskapet på visning eller om du er usikker på hva det elektriske anlegget ditt tålerstrømforbruk.

  09.11.2023
 2. Magasinet

  Derfor bør du velge Super husforsikring

  Et hus er en stor investering, og bør være godt forsikret. Super er If sin aller beste husforsikring. Dette er de fire viktigste grunnene til at du bør velge nettopp denne.

  25.01.2022
 3. Slik unngår du problemer med skadedyr i vinter

  Når kulda setter inn trekker mus og rotter inn i varme hus og hytter. Lær deg hvordan du holder du dem ute.

  25.01.2022
 4. Magasinet

  Slik fungerer innboforsikringen din under flytting

  Et spørsmål som ofte dukker opp i en flytteprosess er "hva dekker innboforsikringen?" Innboforsikringen din er jo knyttet til én adresse, betyr det at alle tingene som står på den andre adressen er usikret?

  06.01.2022
 5. Magasinet

  Takst og tilstandsrapport – dette bør du se etter

  De fleste boliger som legges ut for salg, kommer med verditakst og tilstandsrapport. Vet du forskjellen på de to dokumentene? Her er en oversikt.

 6. Magasinet

  Sjekker du uteområdet når du er på visning?

  En flott tomt gir mange muligheter for utehygge. For å sikre at det blir en trygg lekeplass for barna, er det noen ting du bør være oppmerksom på.

  11.01.2022
 7. Magasinet

  Derfor bør du velge Super husforsikring

  Et hus er en stor investering, og bør være godt forsikret. Super er If sin aller beste husforsikring. Dette er de fire viktigste grunnene til at du bør velge nettopp denne.

  25.01.2022
 8. Magasinet

  Derfor kan høye felleskostnader være et godt tegn

  Mange frykter høye felleskostnader og fellesgjeld, men visste du at det motsatte kan være en felle? Her er en oversikt over hva felleskostnadene kan bety for økonomien din.

 9. Magasinet

  Slik unngår du fyringsforbud

  På leting etter hus med peis? Sjekker du disse tingene på visning, unngår du fyringsforbud og eventuelle kalde vinterkvelder.

 10. Magasinet

  Sørg for at flyttelasset ditt er forsikret

  Det kan fort skje uhell under flytting, uansett om du bruker flyttebyrå eller flytter selv. Slik sørger du for at flyttelasset ditt er sikret.

  11.01.2022
 11. Magasinet

  Sjekklisten du trenger før visning

  Forberedelser er viktig når du er på utkikk etter ditt nye hjem. Går du gjennom denne sjekklisten før visning vet du hva du bør være oppmerksom på når du er på visning.

  11.01.2022
 12. Magasinet

  Hvilken husforsikring passer for deg?

  Å kjøpe hus er den største investeringen vi gjør. Derfor er det viktig å ha en god forsikring som gir deg økonomisk sikkerhet dersom noe skulle gå galt. Men hvilken forsikring bør du velge?

 13. Magasinet

  Sjarmerende bolig med sjøgløtt – hva betyr det egentlig?

  Praktisk bolig med stort potensiale? Sjøgløtt og vakker naturtomt? Slik lærer du å tolke meglerens kreative ordbruk.

  07.01.2022