Derfor bør du velge Super husforsikring

Et hus er en stor investering, og bør være godt forsikret. Super er If sin aller beste husforsikring. Dette er de fire viktigste grunnene til at du bør velge nettopp denne.

Par som ser ut av vinduet i sin nye bolig.

Å velge husforsikring kan føles komplisert. Du vil ikke risikere å velge en forsikring som viser seg å ikke dekke skaden som har oppstått. Samtidig ønsker du ikke å betale for dekninger du ikke trenger.

Super husforsikring har dekninger alle hus, uansett tilstand, alder og størrelse har behov for hvis uhellet er ute. Valget er enkelt hvis du ønsker minst mulig risiko for egen lommebok.

Marius Duffaut, ansvarlig for husforsikring i If anbefaler alltid å velge Super:

– Foruten bredere skadedekning, er fordelen med denne forsikringen rådgivningen fra Anticimex via If Boligsjekk. Her får du tilgang til byggetekniske eksperter som gjør hjemmet ditt sikrere mot blant annet vannskade, brann og skadedyr.

Sjekk pris på husforsikring

Få snusen i større skader før de skjer

If Boligsjekk er en tjeneste som er gratis for deg med Super husforsikring. Da kan du få besøk av en fagmann fra Anticimex som tar en full gjennomgang av hele boligen din, både ute og inne.

– Boligsjekken kan forhindre store skader på huset ditt ved å kartlegge vedlikeholdsbehov og potensielle farer, forteller Duffaut.

Etter en gjennomgang av boligen din, får du en rapport. Denne viser hva du bør prioritere av vedlikehold eller endringer for å sikre huset ditt mot for eksempel vannskade, skadedyr, brann eller innbrudd. Du kan ta en ny boligsjekk hvert fjerde år.

Dersom boliginspektøren ikke finner skader eller tegn til skadedyr vil du utstedt et verdibevis som gjør at du slipper å betale egenandel de neste fire årene, dersom du oppdager skadedyr hvor tiltak bør iverksettes.

Marius Duffaut, ansvarlig for husforsikring i If. Foto: If
Marius Duffaut, ansvarlig for husforsikring i If. Foto: If

Skade på våtrom og bad

Vannskader er mange nordmenns største mareritt. Da er det betryggende å vite at Super husforsikring dekker alle skader som skyldes lekkasje fra våtrom og bad, uansett årsak, tilstand og alder på våtrommet.

Skader som skyldes lekkasje fra tak eller vegg

Husforsikringen dekker alltid plutselige og uforutsette skader på huset ditt, som hvis et tre faller over huset og skader taket.

Med riktig håndverker går oppussingen som en drøm
Skjeggkre – umulig å bekjempe?
Takst og tilstandsrapport – dette bør du se etter

Men det kan også oppstå lekkasjer fra taket over tid, enten på grunn av manglende vedlikehold eller feil i konstruksjonen. En taklekkasje kan gi store følgeskader ellers i boligen, ofte for mange hundre tusen.

– Som huseier har du ansvar for å holde hustak og vegger tette gjennom normalt vedlikehold. Skulle det likevel oppstå en lekkasje, vil Super husforsikring erstatte følgeskadene på for eksempel innvendig tak, vegger og gulv, forteller Duffaut.

5 grunner til å ta If Boligsjekk

Beskyttelse mot skadedyr

Skadedyr skaper bekymringer for boligeiere. Ofte oppdager du dem ikke før de har etablert seg godt eller har gjort stor skade, og mange skadedyr er vanskelige å bekjempe selv. 

Med Super husforsikring er huset ditt dekket mot både gnagere som mus og rotter, i tillegg til insekter som skjeggkre, stokkmaur og veggedyr. If reparer også eventuelle bygningsskader skadedyrene har påført huset ditt.

Dersom Boligsjekken ikke viser skader eller tegn til skadedyr vil du få utstedt et verdibevis som gjør at du slipper å betale egenandel de neste fire årene ved skadedyrbekjempelse.

Erstatning ved råte

Vanlig vedlikehold vil normalt forhindre sopp og råte på utendørs treverk. Men råte kan også oppstå innendørs, og i disse tilfellene kan det være skadelig for både helsen og boligen din. Super husforsikring dekker reparasjon av skadene og hjelper deg å bli kvitt alle typer sopp og råte som ødelegger treverk.

Hva ville huset ditt valgt?

Med Super husforsikring er du ikke bare sikret mot de fleste uforutsette skader som kan skje med huset ditt, du får i tillegg rådgivning og hjelp til å ta best mulig vare på det. Hvilken husforsikring ville huset ditt valgt?

Beregn pris på husforsikring

 1. Magasinet

  5 ting du bør ha med deg på visning

  Mange av oss er altfor høflige når vi på visning. Disse 5 tingene gjør det lettere å stille de riktige spørsmålene.

  25.04.2022
 2. Magasinet

  5 tegn på at du må pusse opp badet

  Badet kan se pent ut, men er det bare på overflaten? Her er tegnene på at du kanskje likevel må pusse opp badet.

 3. 5 grunner til å ta If Boligsjekk

  Småbarn må jevnlig på helsekontroll for å påse at alt går som det skal. Men, visste du at huset ditt også bør ha en jevnlig «helsesjekk»?

  24.01.2022
 4. Magasinet

  Slik fungerer innboforsikringen din under flytting

  Et spørsmål som ofte dukker opp i en flytteprosess er "hva dekker innboforsikringen?" Innboforsikringen din er jo knyttet til én adresse, betyr det at alle tingene som står på den andre adressen er usikret?

  06.01.2022
 5. Magasinet

  Takst og tilstandsrapport – dette bør du se etter

  De fleste boliger som legges ut for salg, kommer med verditakst og tilstandsrapport. Vet du forskjellen på de to dokumentene? Her er en oversikt.

 6. Magasinet

  Sjekker du uteområdet når du er på visning?

  En flott tomt gir mange muligheter for utehygge. For å sikre at det blir en trygg lekeplass for barna, er det noen ting du bør være oppmerksom på.

  11.01.2022
 7. Magasinet

  Derfor bør du velge Super husforsikring

  Et hus er en stor investering, og bør være godt forsikret. Super er If sin aller beste husforsikring. Dette er de fire viktigste grunnene til at du bør velge nettopp denne.

  25.01.2022
 8. Magasinet

  Derfor kan høye felleskostnader være et godt tegn

  Mange frykter høye felleskostnader og fellesgjeld, men visste du at det motsatte kan være en felle? Her er en oversikt over hva felleskostnadene kan bety for økonomien din.

 9. Magasinet

  Slik unngår du fyringsforbud

  På leting etter hus med peis? Sjekker du disse tingene på visning, unngår du fyringsforbud og eventuelle kalde vinterkvelder.

 10. Magasinet

  Sørg for at flyttelasset ditt er forsikret

  Det kan fort skje uhell under flytting, uansett om du bruker flyttebyrå eller flytter selv. Slik sørger du for at flyttelasset ditt er sikret.

  11.01.2022
 11. Magasinet

  Sjekklisten du trenger før visning

  Forberedelser er viktig når du er på utkikk etter ditt nye hjem. Med denne sjekklisten vet du hva du bør være oppmerksom på før du drar på visning.

  11.01.2022
 12. Magasinet

  Hvilken husforsikring passer for deg?

  Å kjøpe hus er den største investeringen vi gjør. Derfor er det viktig å ha en god forsikring som gir deg økonomisk sikkerhet dersom noe skulle gå galt. Men hvilken forsikring bør du velge?

 13. Magasinet

  Sjarmerende bolig med sjøgløtt – hva betyr det egentlig?

  Praktisk bolig med stort potensiale? Sjøgløtt og vakker naturtomt? Slik lærer du å tolke meglerens kreative ordbruk.

  07.01.2022