Velg riktig innboforsikring

Hvilken innboforsikring passer for deg?

Uansett om du eier eller leier, en hybel, leilighet eller hus, så trenger du en innboforsikring for å sikre eiendelene dine. Men hvilken bør du velge?

TekstIf-redaksjonen
FotoShutterstock / NTB scanpix
Dato14.09.2018

Hos If kan du velge mellom Standard og Super innboforsikring. Hvilken som passer deg, kommer an på hvilken risiko du selv ønsker å ta. Leiv Askvig, ansvarlig for innboforsikring i If, anbefaler Super innboforsikring uansett om du har hus eller leilighet, eier mye eller lite.

– Det er forsikringen som gir størst trygghet for deg som kunde, og prisforskjellen er liten i forhold til hvor mye mer du er dekket for.

Beregn pris på innboforsikring

Det viktigste med en innboforsikring er først og fremst at du ved store skader får erstattet eiendeler du ikke har råd til å erstatte selv. Hvis møbler, elektronikk, klær, sportsutstyr og annet utstyr blir skadet i brann, oversvømmelse eller innbrudd, får du erstattet de tingene som er skadet eller stjålet.

To typer innboforsikring

Leiv Askvig, ansvarlig for innboforsikring i If. Foto: If

Leiv Askvig, ansvarlig for innboforsikring i If. Foto: If

Både Standard og Super innboforsikring inneholder grunnleggende dekningene mot brann, vannskade, innbrudd og naturskade, men Super innboforsikring gir en utvidet trygghet. Den dekker blant annet tyveri og skade utenfor hjemmet, fjerning av skadedyr og hjelp ved id-tyveri. Mobilforsikring er også inkludert.

I tillegg får du med uhellsforsikring som innebærer at dersom du mister iPaden i asfalten, eller en ball knuser TV-skjermen, får du erstatning mot kun 2 000 kroner i egenandel.

– Det er dessuten verdt å merke seg at Super innboforsikring også dekker tyveri fra skole og arbeidsplass, noe som ikke erstattes av reiseforsikringen, opplyser Askvig.

Les mer om hva innboforsikringen dekker

Super – for deg som flytter

Hvis du er på flyttefot, er det kjekt å vite at Super innboforsikring har flytteforsikring inkludert.

– Flytteforsikringen sikrer flyttelasset ditt fra det bæres ut av din gamle bolig til alt sammen er på plass i din nye bolig. forteller Askvig.

Skader som oppstår under flytting uansett årsak dekkes derfor av forsikringen. For eksempel hvis TV-skjermen knuses under transport, eller et stolbein blir ødelagt.

Hvilken forsikring passer for deg

Valg av innboforsikring koker ned til hvor stor risiko du selv ønsker å ta. Har du en god økonomisk buffer, kan Standard innboforsikring være tilstrekkelig – men da må du være forberedt på selv å ordne opp og erstatte skader som ikke dekkes av forsikringen, forteller Askvig.

– Med forsikring er det særlig én ting som er viktig å tenke på; Du kjøper ikke en erstatning for tingene som kan bli skadet, men følelsen av å vite at du er trygg og ivaretatt dersom du skulle være uheldig.

Sjekk pris på innboforsikring

Tema

Flytte
Bolig