Stall Stene
Hest på reseptStartet eget hestesenter
May Siri Stene (30) fra Hildre utenfor Ålesund skriver ut hest på resept.
Egentlig skulle May Siri jobbet som marinbiolog i dag, for det er det hun egentlig er utdannet til. Etter å ha jobbet et halvt år i yrket, valgte hun imidlertid å følge andre stier. Det angrer hun ikke på.
– Da jeg gikk på videregående skole, jobbet jeg ved siden av som støttekontakt for barnevernet. Det var en veldig givende jobb, for jeg er glad i unger. Jeg var allerede da veldig interessert i hester, og hadde med meg barn i stallen. Det var herlig å se hvor mye kontakten med hest betydde for dem jeg var støttekontakt for, sier May Siri.
Får ny hverdag
Stall Stene - som er navnet på hestesenteret hun har grunnlagt og driver i dag - er godt fundamentert på erfaringene den gang.
Tre dager i uka er det «vanlig» rideskole for barn og unge.
– Og så har vi et opplegg for barn med spesielle behov, noe vi kaller Alternativ skoledag. Det er flere dager i uken, og noen uker hele uker og hver dag. Elevene på dette er her for læring i praksis, vi fletter inn undervisning med praktiske oppgaver, og ikke alt inkluderer hest. Det er nemlig flest gutter på alternativ skoledag, og de bytter gjerne ut hesteaktiviteter med skruing, snekring, fjellturer og annet.
Det gjelder å finne oppgaver som eleven er interessert i, så bruker vi det som utgangspunkt til å lære eleven nye ting. Mestring gjør sterk, sier May Siri. Stall Stene har også handicapridning og arbeidspraksis for videregåendeelever.
– Dette har blitt en fantastisk jobb, sier gründeren. – Jeg synes det er givende å se at elever som kanskje har en litt tung bakgrunn får en ny hverdag her, sier hun.
Men hun innrømmer at det er tungt å være etablerer.
Skummel begynnelse
– Det blir mye jobbing. Så selv om hestesenteret går rundt økonomisk, er kanskje ikke timebetalingen så god, ler hun.
I sommer var den offisielle åpningen av senteret. Da hadde elevene sydd sammen et to timer langt show både med og uten hest.
– Jeg blir glad av å få gode tilbakemeldinger fra hjem og skole om at vi lykkes med å få elevene tilbake på skolebenken, sier May Siri.
Etter hvert har hun glidd mer og mer inn i rollen som gründer:
– I dag synes jeg det er kjempegøy, men i begynnelsen må jeg innrømme at jeg syntes det var skummelt. Særlig det å måtte markedsføre seg selv og fortelle at man er god. Det å gå ut å reklamere på den måten føltes nesten som å selge sjelen sin, sier May Siri.
– Jeg kunne ikke tenke meg å bli fast ansatt igjen. Som gründer har du spenning i hverdagen: Vips så mister du en kunde, men plopp så popper det opp en ny!
May Siris tre beste gründertips
- Ikke vær redd for å markedsføre deg selv
- Vær klar over dine svake sider
- Vær ærlig og behandle kundene dine med respekt