Maren Cathrine Ritland Hernes

Historiske Møbler AS

Møbelsnekkeren som ikke vill flytte til byen

Møbelsnekker Maren Cathrine Ritland Hernes stod plutselig uten jobb. Når 26-åringen ikke ville flytte til byen, var valget enkelt: hun måtte starte for seg selv.

Historiske Møbler AS

Maren Cathrine Ritland Hernes har suksess som gründer. Hun sto uten jobb da Storgårdsmøbler i Tylldalen gikk konkurs i februar 2011. Med en uvanlig utdanning og et sterkt ønske om å fortsette å bo i bygda, var hun tvunget til å finne på noe.

Hennes første oppdrag som selvstendig møbelsnekker ble å jobbe med innredningen til kafeen Bunåva i Vingelen. Hun monterte søyler, bokhyller og kafédisk – og skjønte raskt at hun trivdes med å holde på selv.

– Etter det første oppdraget skjønte jeg at møbelsnekring og restaurering kunne bli god butikk. Nå har jeg tatt meg råd til én ansatt, og oppdragene strømmer på, forteller Ritland Hernes.

I utgangspunktet lager hun alt innen møbler gjennom selskapet Historiske Møbler AS. Hun designer selv og lager kopier av gamle møbler, som hun så utformer etter kundens behov. Hun tror innstilling er grunnen til at hun har lykkes.

Besøk gjerne Historiske Møbler sin nettside hvis du vil la deg inspirere