Bjørn Granum - aktiv for alltid

Los - ikke personlig trener

Kall ikke Bjørn Granum fra Bodø personlig trener. Han er los. Kroppen og sjelen skal komme trygt i havn.

Noen ser ut som de er født på treningsstudioet. Andre føler seg definitivt ikke hjemme der.

– Det denne gruppen jeg prøver å få tak i og hjelpe. Treningskonseptet Aktiv for alltid er gruppetrening som blir ledet av en individuell trener, om du skjønner hva jeg mener, sier Bjørn Granum.

Selv om man deltar i gruppe, får hver enkelt person oppfølging om egentrening og kosthold. De som ønsker det kan også bli målt på fremgang.

– De fleste synes det er gøy og motiverende å se hva som skjer med kroppen i et slikt løp, sier 33-åringen.

Aktiv i naturen

I øyeblikket holder enmannsgründerbedriften til på et treningssenter i Bodø, men Bjørn har planer om å lage produkter på nettet som hjelper folk å komme i gang med trening og et bedre kosthold.

– Jeg vil utvide kundegrunnlaget, sier han.

Bjørn Granum vokste opp på en geitegård i Misvær, ei bygd med mindre enn fem hundre innbyggere.

– Da jeg vokste opp, var jeg ikke den flinkeste i klassen, men var veldig opptatt av å være ute og i naturen. Jeg var veldig fysisk aktiv. Etter hvert ble det idrettslinje på meg, og jeg skjønte at dette var «min» greie.

Tanken var å bli idrettsfaglærer, så Bjørn fortsatt med utdanning i idrett på høyskolenivå. Men veien til dit han er i dag, har gått i sikksakk. Sjekk bare denne listen over hva han gjort i sitt voksne yrkesliv: Butikkansatt i sportsbutikk, svømmelærer for barn, stuer på Bodø lufthavn, kommunal aktivitetsleder og kroppsøvingslærer.

Tankene om Aktiv for alltid begynte å forme seg i 2009. Da hadde han holdt på som personlig trener litt på kveldstid, men han håpet å nå flere. I 2012 stiftet han AS, men har tatt seg god tid og utviklet konseptet ved siden av fulltidsjobben. Den sa han til slutt opp da alt var på plass.

Ser framgangen

– Drivkraften min er å hjelpe folk til å se at de kan være herre over egen utvikling. Jeg tar ofte tak i mennesker som ikke lykkes med trening og kosthold. Hjelper dem med å få et mer aktivt og rikt liv. Hjelper dem til å ta vare på fartøyet de har – kroppen, sier losen.

Bjørn synes det er inspirerende å se at kundene forandrer seg fra uke til uke. Positive tilbakemeldinger er ekstra drivstoff.

– Noe av det beste jeg opplever, er at folk som har vært 100 prosent sykmeldt, først kommer seg tilbake i 40 prosents stilling – og siden i full stilling igjen. Det er rett og slett moro å se at det man gjør betyr noe for den enkelte og bedrifter rundt om, sier Bjørn.

Men gründertilværelsen kan være tøff, medgir han:

– Du må være klar for å jobbe, forberedt på å ta i et tak. Ikke gi deg, ha is i magen, og vær forberedt på å svelge noen kameler på veien, sier Bjørn.

Det er en stor fordel om du evner å legge egoet ditt til siden.

– Hør på andre, ikke tro du kan alt. Det har du igjen for, påpeker han.

Bjørns tre beste gründertips

  • Få deg regnskapsfører med én gang
  • Tenk for deg en perfekt arbeidsdag – og bygg virksomheten rundt disse ønskene
  • Sett en grense for hvor mye du skal ta på deg, og innse dine egne begrensninger

Hvis du vil la deg inspirere av Bjørn Granum anbefaler vi et besøk på nettsiden til Aktiv for alltid