Forsikre flyttelasset ditt

Sørg for at flyttelasset ditt er forsikret

Det kan fort skje uhell under flytting, uansett om du bruker flyttebyrå eller flytter selv. Slik sørger du for at flyttelasset ditt er sikret.

TekstIf-redaksjonen
FotoIf
Dato16.11.2018

Det er først når du flytter at du oppdager hvor mye du faktisk eier. I tillegg til at det er tidkrevende å pakke ned alt sammen, er det så å si en kunst å passe på at alle skjøre gjenstander er godt nok beskyttet under hele flytteprosessen.

En innboforsikring som inkluderer flytteforsikring, som sørger for at tingene dine er godt forsikret på veien fra gammel til ny bolig, kan derfor komme godt med.

Beregn pris på If Super innboforsikring

Slipp å bekymre deg for uhell

Astrid Janbu, ansvarlig for innboforsikring i If

Astrid Janbu, leder for eiendomsforsikringer  i If.

If Super innboforsikring gir deg en uhellsforsikring med en redusert egenandel for enkeltgjenstander, som blant annet tv, nettbrett og hvitevarer.

– Uhellsforsikringen dekker inntil 40 000 kroner per skade og du betaler kun 2 000 kroner i egenandel. Med denne forsikringen trenger du ikke å ha hjertet i halsen når TV-en din bæres ned trappa, lover Astrid Janbu,  leder for eiendomsforsikringer i If.

Mange bekymrer seg for flyttelasset

Selv om du tar alle forholdsregler for å sikre møbler og dyre gjenstander under flytting, kan uhell skje.

Ifølge Janbu, er gjenstander som knuses under frakt eller mistes i bakken ved inn- og utbæring, og møbler som skrapes opp, de vanligste skadene som oppstår under flytting.

Tyveri i forbindelse med av- og pålasting skjer også. Både TV-er og PC-er har blitt stjålet fra flyttebiler som har stått ubevoktet mens det bæres ting ut og inn.

Lave erstatningssummer hos flyttebyrå

En vanlig innboforsikring dekker dessverre ikke skader som skjer under selve flyttingen.
Bruker du flyttebyrå, tilbyr noen byråer flytteforsikring. Janbu ber deg imidlertid sjekke vilkårene, siden de som regel opererer med en lav erstatningssum per kubikkmeter.

– Du bør også være på vakt mot små og useriøse aktører. Ofte har ikke disse flytteforsikring eller ansvarsforsikring i det hele tatt, slik at du selv må ta hele risikoen under flytting, sier Janbu.

Flytteforsikring og uhellsforsikring inkludert

Janbu anbefaler If Super innboforsikring for deg som skal flytte.

– Denne innboforsikringen inkluderer markedets beste flytteforsikring, som også dekker uhell, slik at innboet ditt er trygt fra det bæres ut av ditt gamle hjem, til det er på plass i ditt nye hjem. Du får erstattet skader på tingene dine som skjer under flytting uansett årsak, og den gjelder både om du flytter selv eller benytter flyttebyrå.

Forsikringen dekker ikke små kosmetiske skader, som for eksempel flekker og

rifter på møbler eller gulv. Du er selv ansvarlig for at flyttingen blir utført med aktsomhet.

Les mer og beregn pris på innboforsikring
Ikke glem husforsikringen – se og beregn pris