Kust bilvindu etter bilinnbrudd

Slik unngår innbrudd i bilen

Synes du det er kjedelig å finne bilen med knust sidevindu? Her er noen tips som kanskje holder innbruddstyven på avstand.

TekstIf-redaksjonen
FotoShutterstock / NTB scanpix
Dato21.01.2019

Mange opplever dessverre at uvedkommende har brutt seg inn i bilen mens den har stått parkert, enten hjemme, i en tom gate eller i et tomt parkeringshus. Biler ansees som lette innbrudds-objekter, men heldigvis finnes det opptil flere ting du selv kan gjøre for å være på den sikre siden.

For selv om du har bilforsikring som dekker innbrudd eller tyveri, er det beste å slippe å rammes av det.

Tøm bilen selv

stockfour / Shutterstock / NTB scanpix

Ikke la verdisaker som nettbrett og mobil bli liggende når du forlater bilen. Foto: Shutterstock / NTB scanpix

Ofte kan det være lurt å være litt føre var. Når du parkerer bilen lønner deg seg derfor å tømme den selv, før tyvene gjør det. Sørg for at ting som kan være av verdi for en innbruddstyv ligger synlig fremme i bilen. Parkeringspenger eller en pakke sigaretter kan ofte være fristelse stor nok til å gjøre innbrudd.

Har du stereoanlegg med mulighet for å ta av frontpanelet, eller som kan tyverisikres på annen måte, bør du gjøre det. I nyere biler er ofte stereoanlegget innebygd i bilen. Dette er lite attraktivt for tyven siden det er vanskelig både å demontere og å gjøre seg nytte av slike anlegg senere.

Se hva bilforsikringen dekker ved tyveri

Lås ned verdisaker

Husk at forsikringsavtalen din sier at verdigjenstander skal være nedlåst i hanskerom eller bagasjerom hvis de oppbevares i bilen.

Har du lagt fra deg mobiltelefonen i passasjersetet, vil den dermed ikke være dekket av forsikringen dersom den blir stjålet.

Unngå også dekke til gjenstander med et teppe eller lignende. Dette kan virke ekstra forlokkende på tyvene, som tror det skjuler seg noe spesielt verdifullt under teppet.

Bruk hodet når du parkerer

Det kan også være lurt å tenke over hvor du parkerer. Er det mørkt og folketomt der bilen står, er det perfekte arbeidsforhold for tyvene. Er det mye knust glass i gaten fra før, kan det tyde på at biltyver ofte opererer i området.

Er bilen din den eneste på parkeringsplassen er den et enkelt mål, spesielt hvis det er lite folk og trafikk i området. Forsøk alltid å parkere bilen på en åpen opplyst plass med mye mennesker og trafikk i nærheten.

Dette dekker bilforsikringen ved innbrudd i bil

Har du bilforsikring hos If er du dekket dersom du blir utsatt for innbrudd eller bilen blir stjålet. Men hva som er forsikret og hva slags erstatning du får, avhenger av hvilken forsikring du har valgt.

  • Delkasko inneholder dekning for tyveri og innbrudd. Forsikringen gjelder for selve bilen og fastmontert utstyr, slik som takboks, takbøyler, felger og stylingsett.
  • Hvis du har kasko, har du i tillegg dekning for tyveri av bagasje som oppbevares i bilen. Super innboforsikring dekker også bagasje i bilen, uansett hvor bilen befinner seg.
    Sjekk pris på innboforsikring
  • Har du vinter- eller sommerdekk i garasje eller bod, erstattes også disse av bilforsikringen, dersom de er oppbevart etter kravene i vilkårene.

Har du riktig bilforsikring for din bil? Her kan du se og beregne pris.

Tema

Bil
Bilbytte
Flytte