Utestasjonerte
Informasjon for deg som skal jobbe i utlandet.
Hvordan forbereder jeg meg til utestasjoneringen?
Før utestasjoneringen starter er det viktig å sjekke at passet ditt er gyldig. Enkelte land krever i tillegg at passet er gyldig i 180 dager etter innreise. Visum og/eller forsikringsbevis er påkrevd ved innreise i enkelte land. Vi anbefaler alltid at du undersøker innreisekrav for ditt reisemål.
Hvor finner jeg forsikringsnummeret mitt?
Du finner forsikringsnummeret ditt på reisebeviset. Har du ikke dette kan du få nummeret ved å kontakte arbeidsgiveren din. Du trenger forsikringsnummeret når du skal sende inn en skademelding eller hvis du trenger medisinsk assistanse.
Hvor finner jeg reiseforsikringsbeviset mitt?
Kontakt oss eller arbeidsgiveren din for å få reiseforsikringsbevis som viser navn på firma du jobber for, polisenummer og kontaktinformasjon til våre assistansepartnere.
Hvor kan jeg se hva forsikringen dekker?
Du kan finner generell informasjon her.
Du kan også logge inn på Mine sider og finne informasjon der. Våre medarbeidere på kundesenteret sitter og klare til å hjelpe deg dersom du skulle ha noen spørsmål. Telefonnummeret til kundesenteret er 62 51 65 31.
Jeg trenger en helsesjekk før utestasjoneringen starter. Er dette dekket av forsikringen?
Forsikringen dekker ikke helsesjekk eller legekonsultasjoner uten tegn på sykdom.
Utestasjonering i Kina
Du må ha et visum. Videre må du fylle ut en søknad og avgi fingeravtrykk. Du trenger også en invitasjon fra den bedriften du skal besøke i Kina med opplysninger som navn, passnummer, datoer m.m. Du kan lese mer her.
Utestasjonering i USA
Du må søke om "ESTA" hvis du er borger i et Visa waiver program land.
Reisen må maksimalt være på 90 dager, og du skal opplyse om det er ferie eller tjenestereise. Du kan søke om "ESTA" her.
Jeg har en kronisk sykdom. Er jeg dekket av reiseforsikringen?
Dersom du har en kronisk sykdom dekker forsikringen nødvendige medisiner og kontroller hos lege for å holde sykdommen i sjakk. Dersom du får en akutt forverring og trenger ytterligere behandling, ber vi deg kontakte Ifs medisinske assistanse for expatriates på +47 21 49 78 00.
Hvilke klinikker kan jeg benytte i utlandet?
Vi anbefaler at du kontakter Ifs medisinske assistanse for expatriates. Kvaliteten på sykehus varierer fra land til land, og mange klinikker har mye lavere standard enn hva vi er vant med i Norge. Våre samarbeidspartnere har oversikt over foretrukne klinikker og kan hjelpe deg med å finne den beste klinikken der du befinner deg. De kan også i de fleste tilfeller sørge for at betalingen går direkte gjennom klinikken og forsikringsselskapet.
Har du hatt utgifter på reise som du vil søke om refusjon for? Meld skade her.
Må jeg legge ut for alle utgiftene selv?
Dersom du tar kontakt med Ifs medisinske assistanse for expatriates kan de ofte ordne med betaling direkte til klinikken. I enkelte land aksepterer ikke klinikken eller legen slike løsninger, og da må du legge ut selv og søke om refusjon når du kommer hjem. Da er det viktig at du tar vare på all relevant dokumentasjon som kvitteringer, legerapporter osv. Disse kan du legge ved i skademeldingen du sender inn til oss. Meld skade her.
Hva skal jeg gjøre dersom det oppstår en krisesituasjon under reisen min? (terroraksjon, naturkatastrofe etc.)
Dersom det inntreffer en krisesituasjon under oppholdet ditt, anbefaler vi at du kontakter arbeidsgiveren din for instrukser om hvordan du skal forholde deg.
Vi anbefaler deg også å holde deg oppdatert med informasjon fra lokale myndigheter.
Dersom du trenger assistanse fra oss, kan nåes vi nås 24/7 på +47 21 49 78 00. Kontaktinformasjonen finner du i reiseforsikringsbeviset ditt eller i If Europeiske appen.
Jeg har fått tannpine i utlandet, hva gjør jeg?
Forsikringen dekker utgifter til uventet og akutt tannsykdom/skade inntil NOK 10 000 per forsikret per forsikringsår. Vi dekker ikke kontroller uten sykdomssymptom eller rens/bleking/regulering.
Dekker forsikringen transport til og fra lege/sykehus?
Forsikringen dekker kun ambulansetransport.
Dekker forsikringen vaksiner?
Forsikringen dekker barnevaksiner og vaksiner som er nødvendige for oppholdet på stasjoneringsstedet og som er anbefalt av WHO.
Hva dekkes i forbindelse med svangerskap/fødsel?
Forsikringen dekker inntil NOK 100 000 per svangerskap for ordinære svangerskapskontroller og vanlig fødsel eller planlagt keisersnitt. Kontroll umiddelbart etter fødsel er også dekket.
Dersom det skulle skje noe akutt under fødselen som krever hastekeisersnitt, er dette dekket uten sumbegrensning.
Hva gjør jeg hvis jeg trenger behandling mens jeg er i hjemlandet mitt?
Forsikringen dekker også medisinske utgifter mens du er på ferie i hjemlandet ditt. Dersom det er snakk om en mindre undersøkelse/behandling kan du gå til legen uten å kontakte oss først, og deretter sende inn en skademelding. Dersom du trenger medisinsk assistanse, eller dersom de medisinske utgiftene forventes å overstige NOK 10 000 må du kontakte våre samarbeidspartnere.
En nær slektning hjemme har blitt syk. Dekker forsikringen ny reise hjem?
Forsikringen dekker merutgiftene for en ny billett hjem dersom noen i din nærmeste familie blir uventet og akutt syk, skadet i en ulykke eller dør. Du må alltid undersøke muligheten for ombooking før du kjøper en ny billett. Vi dekker økonomiklassebilletter.
Hva gjelder ved endringer i familiesituasjon?
Arbeidsgiveren din har en navneliste over alle utestasjonerte som er dekket av forsikringen via vår portal. Denne sjekker vi ved hver skade, og det er derfor viktig at du informerer arbeidsgiveren din om endringer i din familiesituasjon som for eksempel ved familieforøkelse eller dersom du/dere flytter. Dersom vi ikke finner navnet til skadelidte i navnelisten får vi ikke behandlet saken før arbeidsgiver bekrefter at forsikringen er gyldig, og dette kan ta tid.
Når er forsikringen min gyldig?
Forsikringen er gyldig under hele utestasjoneringen og ved tjenestereiser, samt ferie og fritidsreiser - også i hjemlandet ditt. Forsikringen har også dekning for familiemedlemmer dersom du har avtalt dette med arbeidsgiver. Dersom du er usikker på om din familie er dekket ber vi deg undersøke dette direkte med arbeidsgiveren din.
Reiser til krigsområder
Vennligst kontakt din arbeidsgiver for å se om du er dekket på reiser til slike områder.
Jeg må avbestille reisen min, hva dekker forsikringen?
Forsikringen dekker i all hovedsak avbestilling som følge av:
- Akutt sykdom, ulykke eller død, enten hos deg som reisende eller noen i din nærmeste familie.
- En epidemi eller naturkatastrofe som inntreffer på reisemålet og det er fare for liv og helse å oppholde seg der.
- Terrorisme eller krig på reisemålet hvorpå Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til området.
Du må alltid henvende deg til reisearrangør først og avbestille reisen, samt undersøke om du får refusjon for hele eller deler av reisen der. Når dette er avklart kan du melde inn saken til oss.
Flyvningen min er kansellert, kan jeg få billetten refundert av forsikringen?
Forsikringen dekker ikke reiser som flyselskap eller reisearrangør kansellerer. Når et flyselskap eller reisearrangør kansellerer en reise plikter de også å tilby deg en ny reise, og hvis ikke dette er mulig skal du få full refusjon av billetten.
Flyet mitt er forsinket, dekker forsikringen nye billetter?
Når en flyvning er forsinket er det flyselskapet sitt ansvar å booke deg om eller refundere billetten din.
Vi erstatter mellomlegget for en ny billett dersom forsinkelsen er som følge av ekstremvær, trafikkulykke eller en annen hendelse som fører til ekstraordinære trafikkforhold eller teknisk feil. Vi erstatter ikke utgifter til mat eller drikke.
Det er en forutsetning at flyselskapet ikke kan booke deg om til en ny reise innen 24 timer. Forsikringen dekker også opphold dersom flyselskapet/reisearrangør ikke kan tilby deg ny reise før neste dag.
Hva anses som bagasje? Hva bør jeg ikke ha i innsjekket bagasje?
Med bagasje menes personlige eiendeler du har med deg for bruk under reisen. Verdigjenstander som penger, pass, elektronisk utstyr, klokker og smykker, medisiner m.m. skal ikke sendes i innsjekket bagasje.
Bagasjen min (feks. mobil, PC) har blitt stjålet. Hva skal jeg gjøre?
Kontakt det lokale politiet og meld saken til oss. Pass på at du får med deg en politirapport. Meld skaden til oss når du kommer hjem, og før opp hver enkelt gjenstand som er stjålet i skademeldingen. Skriv opprinnelig pris og kjøpsdato for hver gjenstand. Dersom du har kvittering for de stjålne gjenstandene kan disse lastes opp i skademeldingen sammen med politirapporten.
Min innsjekkede bagasje er skadet. Hva gjør jeg?
Forsikringen dekker skade på innsjekket bagasje. Det er en forutsetning at du har en Property Irregularity Report (PIR). Denne får du når du henvender deg i skranken på flyplassen og rapporterer skaden. Skjøre gjenstander eller verdigjenstander skal ikke sendes i innsjekket bagasje, og erstattes ikke under forsikringen dersom disse blir skadet eller stjålet. Vi erstatter ikke skade på selve kofferten/bag under transport, da dette er flyselskapets ansvar og noe de selv plikter å refundere.
Min innsjekkede bagasje er forsinket. Hva gjør jeg?
Ved forsinket bagasje på utreise, dekker forsikringen innkjøp av nødvendige klær og toalettsaker i den perioden bagasjen er savnet. Pass på at du tar vare på kvitteringer for innkjøp.
Du må melde fra om forsinkelsen til flyselskapet og få en Property Irregularity Report (PIR). Denne sender du inn sammen med kvitteringene når du fyller inn skademelding til oss.
Vi dekker inntil NOK 5000 på feriereiser og NOK 10 000 for tjenestereiser. Det er ingen dekning for innkjøp ved forsinket bagasje på hjemreise.
Min innsjekkede bagasje er forsvunnet. Hva gjør jeg?
Dersom din innsjekkede bagasje ikke har kommet til rette, og flyselskapet bekrefter at den er ansett som tapt, er det flyselskapet i all hovedsak som plikter å kompensere deg.
Dersom flyselskapet ikke kompenserer deg for alt, kan du kreve refusjon for resten hos oss ved å fylle ut en skademelding. Vær oppmerksom på at verdigjenstander og skjøre gjenstander ikke skal sendes som innsjekket bagasje, og slike gjenstander vil heller ikke bli refundert under forsikringen.
Det er viktig at du fyller ut en Property Irregularity Report (PIR) på flyplassen dersom bagasjen din ikke kommer.
Informasjonen er basert på de generelle vilkårene for jobbreiseforsikring. Arbeidsgiveren din kan ha valgt særskilte vilkår for forsikringen din som avviker fra de generelle vilkårene.
Noe annet vi kan hjelpe deg med?
Kontakt oss
Ved skade
+47 21 49 24 00
Meld skade på nett
Forsikringen din
+47 62 51 65 31
Kundeservice