Den viktigste grunnen til hundeforsikring

Den viktigste grunnen til å ha hundeforsikring

Blir hunden din alvorlig syk, men likevel kan reddes med rett behandling, er det vondt å takke nei av økonomiske grunner. Med hundeforsikring slipper du det.

TekstIf-redaksjonen
FotoNTB Scanpix/Shutterstock
Dato05.04.2019

Som et høyt elsket familiemedlem vil vi gjerne at hunden holder seg frisk og rask så lenge som mulig. Men som med oss tobeinte, rammes dessverre våre firbeinte venner også av sykdom og skader fra tid til annen.

I motsetning til deg, er ikke hunden din dekket av det offentlige helsevesenet. Det betyr at det er du som hundeeier som må betale for behandling hos veterinær dersom hunden blir syk eller skadet.

Kine Bjølsen Opstad, utdannet dyrepleier og ansvarlig for hundeforsikring i If. Foto: Gunhild Gjølstad/If

Kine Bjølsen Opstad, utdannet dyrepleier og ansvarlig for hundeforsikring i If. Foto: Gunhild Gjølstad/If

Avansert behandling koster mer

Det har vært stor utvikling innenfor veterinærbehandling, noe som gir oss enda flere muligheter til å behandle alvorlige skader og sykdommer hos hunder. MR og CT, fysioterapi og kreftbehandling er ikke lenger uvanlig i veterinærundersøkelser og -behandling. Men i takt med utviklingen, stiger også prisene, noe som for mange betyr at de må takke nei til behandling av hunden sin.

– Ikke alle sykdommer og skader kan eller bør behandles. Men den viktigste oppgaven til en hundeforsikring er å gi deg mulighet til å ta en beslutning basert på hundens beste, i stedet for økonomien, sier Kine Bjølsen Opstad, dyrepleier og ansvarlig for hundeforsikring i If.

Hundeforsikring

Hvilke skader er vanlige?

En skade eller sykdom kan oppstå når som helst. Avhengig av alvorlighetsgraden, kan behandlingen koste mange tusen kroner, og dette er skader du sjelden kan vente med å behandle inntil neste lønning.

– De vanligste skadene og sykdommene for hunder varierer mye med rase, men ifølge vår skadestatistikk er halthet den mest utbredte skaden. Dette kan enten dreie seg om leddlidelser eller at hunden har fått en akutt skade i beinet eller poten, forteller Bjølsen Opstad.

Kuler eller svulster er nummer to på listen. Kuler må alltid undersøkes hos veterinær. De kan skyldes en ufarlig fettansamling eller en infeksjon, men i verste fall kan det være kreft.

– Oppkast og diaré er også en hyppig årsak til veterinærbesøk. Noe som kanskje ikke er så rart med tanke på hvor mye rart en hund kan finne på å spise.

En hundeforsikring gjør det enklere å ta med hunden til veterinær når den trenger det.

Skal du kjøpe hund? Dette må du tenke på

Hvor mye koster veterinærbehandling?

Prisen på en veterinærtime varierer fra klinikk til klinikk, og avhenger ofte av kompetanse og type utstyr, i tillegg til hvilken behandling hunden skal ha. I gjennomsnitt koster det cirka 800 kroner.

Må hunden gjennom en større operasjon, kan kostnaden raskt komme opp i femsifrede beløp. Har du ikke oppsparte midler å betale med, kan det gi noen økonomiske utfordringer.

Med hundeforsikring i If får du dekket utgifter til veterinærbehandling i hele hundens levetid. Du betaler kun en egenandel, som er satt prosentvis, og det er ingen nedre grense for veterinærutgifter. Derfor kan du bruke forsikringen også på mindre skader.

En hundeforsikring gjør at du slipper å bekymre deg for å ikke ha råd til å betale for at hunden din skal bli frisk igjen.

Hundeforsikring

Tema

Hund
Kjøpe hund
Barn
Bil