Den viktigste grunnen til å forsikre hunden din

Blir hunden din alvorlig syk, er det vondt å takke nei til livreddende behandling av økonomiske grunner. Med hundeforsikring slipper du det.

Valp i valpekasse. Forsikre hundevalpen din

Som et høyt elsket familiemedlem vil vi gjerne at hunden vår holder seg frisk og rask så lenge som mulig. Men som med oss tobeinte, rammes dessverre våre firbeinte venner også av sykdom og skader fra tid til annen.

I motsetning til deg, er ikke hunden din dekket av det offentlige helsevesenet. Det betyr at det er du som hundeeier som må betale for behandling hos veterinær dersom hunden blir syk eller skadet.

— Med hundeforsikring unngår du dyre veterinærutgifter ved sykdom og skade, sier Martine Fossem Nygaard, veterinær i If. Foto: Gunhild Gjølstad/If
— Med hundeforsikring unngår du dyre veterinærutgifter ved sykdom og skade, sier Martine Fossem Nygaard, veterinær i If. Foto: Gunhild Gjølstad/If

Hvor mye koster veterinærbehandling?

Prisen på en veterinærtime varierer fra klinikk til klinikk, og avhenger ofte av kompetanse og type utstyr, i tillegg til hvilken behandling hunden skal ha. I gjennomsnitt koster det cirka 800 kroner.

– Må hunden gjennom en større operasjon, kan kostnaden raskt komme opp i femsifrede beløp. Har du ikke oppsparte midler å betale med, kan det gi noen økonomiske utfordringer, sier Martine Fossem Nygaard, veterinær i If.

Eksempler på veterinærbehandlinger som kan være kostbare: 

  • Livmorbetennelse: Mellom 12 000 – 40 000 kroner
  • Korsbåndsoperasjon: Mellom 20 000 – 50 0000 kroner
  • Magedreining: Mellom 15 000 – 50 000 kroner
  • Fremmedlegeme: Mellom 15 000 – 40 000 kroner (f.eks. et bein, kvist, maiskolbe eller plastbit som har satt seg fast i tarmen).

Med hundeforsikring i If får du dekket utgifter til veterinærbehandling i hele hundens levetid. Du betaler kun en egenandel, hvor du velger mellom 2 500 og 4 000 kroner avhengig av hvor mye du ønsker å betale selv ved skade.

Benytter du deg av veterinærtjenesten FirstVet, som er inkludert i vår hundeforsikring, på nett, betaler du ingen egenandel. Les mer om å besøke dyrlegen på nett.

Hvilke skader er vanlige?

De vanligste sykdommene og skadene varierer mye fra rase til rase.

– Ifølge vår skadestatistikk er halthet den mest utbredte skaden. Dette kan enten dreie seg om leddlidelser, eller at hunden har fått en akutt skade i beinet eller poten, forteller Fossem Nygaard.

Kuler eller svulster er nummer to på listen. Kuler må alltid undersøkes hos veterinær. De kan skyldes en ufarlig fettansamling eller en infeksjon, men i verste fall kan det være kreft.

– Oppkast og diaré er også en hyppig årsak til veterinærbesøk. Noe som kanskje ikke er så rart med tanke på hvor mye rart en hund kan finne på å spise.

Skal du kjøpe hund? Dette må du tenke på

Økt avansert behandling

– Den økte utviklingen innenfor veterinærbehandling gir oss enda flere muligheter til å behandle alvorlige skader og sykdommer. MR og CT, fysioterapi og kreftbehandling er ikke lenger uvanlig i veterinærundersøkelser og -behandling, sier Fossem Nygaard.

Men dessverre er det sånn at, i takt med utviklingen og stigene priser, må takke nei til livsviktig behandling av hunden sin.

– Ikke alle sykdommer og skader kan eller bør behandles. Men, en hundeforsikring gjør det enklere å ta med hunden til veterinær når den trenger det. Den viktigste oppgaven til en hundeforsikring er nettopp å gi deg mulighet til å ta en beslutning basert på hundens beste, i stedet for økonomien, sier Fossem Nygaard.

Beregn pris på hundeforsikring


Foto: NTB Scanpix / Shutterstock

Relaterte artikler