Tør du kjøpe drømmehuset før du selger din egen bolig?

Ønsker du å selge den gamle boligen din før du kjøper ny bolig? Hva om drømmeboligen glipper? Med renteforsikring kan du unngå det.

Inngangsparti til bolig. Med renteforsikring kan du kjøpe ny bolig før du selger.

Å kjøpe bolig, er en prosess preget av mye usikkerhet. De fleste ønsker å selge sin gamle bolig kjapt og til en god pris, slik at de har økonomisk trygghet og vet hvor mye de har å rutte med i en budrunde. Men for mange er det dessverre ikke slik. I noen tilfeller må flere av ulike årsaker kjøpe ny bolig før de selger.

– Mange ender opp med å kjøpe ny bolig før de har fått solgt sin gamle, noe som fører med seg stor økonomisk usikkerhet, sier Ina Vilde Løken, produktspesialist for boligforsikring i If.

Løsningen kan være renteforsikring. Denne forsikringen er ment som en utvidet trygghet for deg som står i en kjøp/salg-situasjon, og er inkludert hvis du kjøper If Boligpakke hos en av våre samarbeidende eiendomsmeglere.

Hva er renteforsikring?

Det største stressmomentet når du sitter med to boliger, er at du får dobbelt opp med låneutgifter. I tillegg må du ha husforsikring for begge adresser. Med renteforsikring hjelper If deg med rente- og forsikringskostnadene på den gamle boligen, slik at du kan sove godt om natten.

For at renteforsikringen skal gjelde, må du ha kjøptpt If Boligpakke innen overtakelsesdatoen for den nye boligen din.

Les mer: Dette må du se etter på visning

Hvor lang tid kan det gå uten at du selger den gamle boligen?

Selv om boligmarkedet har vært sterkt de siste årene, er det alltid en viss risiko for at salget går tregere enn forventet. Ifølge Løken er det helt enkelt pris og etterspørsel som gir svingninger i boligmarkedet.

–Selv om boligmarkedet har vært sterkt de siste årene, ser vi at det meste i økonomien har forandret seg. Med høye renter er det heller ikke unaturlig at boligprisene synker og at boligene blir liggende lenger ute før de blir solgt, sier hun.

Å stå med to boliger over en lengre periode kan ta knekken på enhver bankkonto. Så hvor lenge vil renteforsikring dekke utgiftene?

– Etter at du har kjøpt ny bolig, er det karenstid på tre måneder. Det er fordi dette er den tiden du normalt må beregne på å få solgt en bolig. Deretter gjelder forsikringen i ni måneder. If dekker inntil 15 000 kroner i doble rentekostnader per måned, i tillegg til forsikringspremien på den gamle og usolgte boligen, forteller Løken.

 1. Magasinet

  5 ting du bør ha med deg på visning

  Mange av oss er altfor høflige når vi på visning. Disse 5 tingene gjør det lettere å stille de riktige spørsmålene.

  25.04.2022
 2. Magasinet

  Derfor trenger du boligkjøperforsikring

  Drømmeboligen er ikke alltid slik du tror. Mange ferske boligkjøpere har oppdaget både skjeggkre og vannskader etter boligkjøpet.

  25.01.2022
 3. Magasinet

  Hva betyr egentlig p-rom, ligningsverdi og energimerking?

  Boligannonser inneholder mange fremmedord det er lett å gå seg vill i. For hva er egentlig forskjell på prisantydning og takst? Her får du oversikten.

  11.01.2022
 4. Magasinet

  Sjekker du uteområdet når du er på visning?

  En flott tomt gir mange muligheter for utehygge. For å sikre at det blir en trygg lekeplass for barna, er det noen ting du bør være oppmerksom på.

  11.01.2022
 5. Magasinet

  Slik fungerer innboforsikringen din under flytting

  Et spørsmål som ofte dukker opp i en flytteprosess er "hva dekker innboforsikringen?" Innboforsikringen din er jo knyttet til én adresse, betyr det at alle tingene som står på den andre adressen er usikret?

  06.01.2022
 6. Magasinet

  Takst og tilstandsrapport – dette bør du se etter

  De fleste boliger som legges ut for salg, kommer med verditakst og tilstandsrapport. Vet du forskjellen på de to dokumentene? Her er en oversikt.

 7. Magasinet

  Derfor bør du velge Super husforsikring

  Et hus er en stor investering, og bør være godt forsikret. Super er If sin aller beste husforsikring. Dette er de fire viktigste grunnene til at du bør velge nettopp denne.

  25.01.2022
 8. Magasinet

  Sørg for at flyttelasset ditt er forsikret

  Det kan fort skje uhell under flytting, uansett om du bruker flyttebyrå eller flytter selv. Slik sørger du for at flyttelasset ditt er sikret.

  11.01.2022
 9. Magasinet

  Sjekklisten du trenger før visning

  Forberedelser er viktig når du er på utkikk etter ditt nye hjem. Med denne sjekklisten vet du hva du bør være oppmerksom på før du drar på visning.

  11.01.2022
 10. Magasinet

  Hvilken husforsikring passer for deg?

  Å kjøpe hus er den største investeringen vi gjør. Derfor er det viktig å ha en god forsikring som gir deg økonomisk sikkerhet dersom noe skulle gå galt. Men hvilken forsikring bør du velge?

 11. Magasinet

  Derfor kan høye felleskostnader være et godt tegn

  Mange frykter høye felleskostnader og fellesgjeld, men visste du at det motsatte kan være en felle? Her er en oversikt over hva felleskostnadene kan bety for økonomien din.

 12. Magasinet

  Slik unngår du fyringsforbud

  På leting etter hus med peis? Sjekker du disse tingene på visning, unngår du fyringsforbud og eventuelle kalde vinterkvelder.

 13. Magasinet

  På boligjakt? Ikke glem å lage et godt budsjett

  Store summer er i omløp når du skal kjøpe ny bolig, og det er lett å la seg rive med. Få kontroll på alle utgiftsposter med et godt budsjett.

  11.01.2022