Hvilken boligforsikring passer meg?

Hvilken boligforsikring passer for deg?

Er du usikker på om du trenger husforsikring eller innboforsikring, eller om du trenger begge deler? Slik sørger du for at du er riktig forsikret.

TekstIf-redaksjonen
Fotofizkes
Dato12.04.2019

Boligforsikring er helt nødvendig for å unngå store økonomiske tap dersom det skjer noe uforutsett med boligen din. Forsikringen gir deg erstatning hvis det for eksempel oppstår alvorlige vannlekkasjer, brann eller innbrudd.

Hva er forskjellen på innboforsikring og husforsikring?

Astrid Folkvord Janbu, ansvarlig for boligforsikringer i If. Foto: If

Astrid Folkvord Janbu, ansvarlig for boligforsikringer i If. Foto: If

Boligforsikring kan være både husforsikring og innboforsikring. Men hvilken forsikring som dekker hva, er det ikke alle som er sikre på.

Astrid Folkvord Janbu, ansvarlig for boligforsikringer i If, vet at mange synes forsikring for hus og innbo kan være forvirrende.

– Enkelt forklart dekker husforsikringen bygningen og det som er fastmontert , slik som kjøkkenskap og parkett. En innboforsikring dekker det som er inni huset. Det vil si alle eiendelene dine, slik som møbler, klær, elektronikk og annet utstyr du har, forteller Janbu.

Beregn pris på husforsikring
Beregn pris på innboforsikring
Les også:Flytte fra leilighet til hus? Ikke glem innboforsikring
Gå til artikkel

Hvilke boligforsikringer trenger du?

Med en enebolig er det derfor relativt enkelt; her trenger du både husforsikring og en innboforsikring. Bor du i vertikaldelt tomannsbolig eller rekkehus kan det være litt mer komplisert:

– I utgangspunktet trenger du både en husforsikring som sikrer selve bygningen, i tillegg til en innboforsikring som sikrer eiendelene dine. Som regel må du ordne disse to forsikringene selv hvis du bor i rekkehus eller vertikaldelt tomannsbolig, sier Janbu.

Noen rekkehus har imidlertid et boligsameie som har forsikring på hele bygningen under én felles husforsikring. I disse tilfellene har du ikke behov for egen husforsikring.

– Bor du i et rekkehus og er usikker på om du må ha egen husforsikring? Kontakt sameiet ditt og sjekk at du har forsikringene du trenger, er Janbus råd.

Beregn pris på husforsikring

Innboforsikring for leilighet og hybel

Bor du i leilighet, hybel, eller tre-/firemannsbolig, er selve bygningen forsikret gjennom borettslaget eller boligsameiets felles husforsikring. Du trenger derfor ikke en egen husforsikring for å forsikre din del av bygningen. Sameiets husforsikring dekker skader på tak, vegger og gulv ved for eksempel brann eller vannlekkasje.

Men for å sikre tingene du har i hjemmet ditt, trenger du en egen innboforsikring.

Beregn pris på innboforsikring