Koronapandemien og reiseforsikring

Her finner du nyttig informasjon om hva reiseforsikringen dekker i forbindelse med koronapandemien. 

Information in English

Avbestilling av fritidsreiser i Norge

Reiseforsikringen gjelder som vanlig på innenlandsreiser, og avbestilling av fritidsreiser dekkes dersom årsaken er egen sykdom. Frem til og med 31. mai 2021 har vi utvidet dekningen til å omfatte avbestilling av fritidsreiser dersom du på avreisedagen er i en pålagt smittekarantene.

Pålagt karantene må være som følge av nærkontakt med en bekreftet smittet person, og må kunne dokumenteres av kommunehelsetjenesten. Denne utvidelsen gjelder for reiser som skulle vært påbegynt fra og med 1. januar 2021.

Dersom du må avbestille en forhåndsbetalt fritidsreise i Norge som følge av sykdom eller myndighetspålagt smittekarantene, ta kontakt med reisearrangør for ombooking eller avbestilling av reisen. Smittekarantenen må foreligge på avreisedagen, og avbestillingsforsikringen omfatter det du har betalt før smittekarantenen begynte, og som du ikke får refundert av reisearrangør. 

Bilferie

Avbestilling av reiser på grunn av innreisekarantene etter utenlandsopphold, frykt for smitte eller myndighetenes råd om å unngå reiser, dekkes ikke.

Meld avbestilling av reise

Reiser til utlandet

Utenriksdepartementet (UD) fraråder reiser til resten av verden frem til 25. mai 2021, med unntak av land i EØS/Schengen som er markert gult på Folkehelseinstituttet (FHI) sitt kart. Kartet blir oppdatert når UD offentliggjør hvilke land de fraråder å reise til og ikke. Skal du reise, er det viktig å følge med på hvilke land/områder som er merket gult eller rødt.

Se kart over gule og røde land på FHI sitt kart

Vi følger utviklingen nøye

Det er ingenting vi i Europeiske heller vil, enn at kundene våre igjen skal få reise rundt, utforske verden og skape minner. Derfor følger vi selvfølgelig utviklingen i pandemien svært tett. Smittesituasjonen ute i Europa og verden akkurat nå viser at det å reise er noe man rett og slett bør unngå. 

Vi som jobber i Europeiske Reiseforsikring håper også på snarlig bedring. Ikke bare liker vi som jobber her også å reise, men vi liker å hjelpe deg som kunde både før, under og etter en reise. Vi vil derfor gjøre det vi kan for at vi så raskt som mulig kan gi et konkret svar på når man igjen kan reise med gyldig reiseforsikring.

Smittesituasjonen er svært sammensatt. Muterte virusvarianter, sykehuskapasitet, vaksineutrulling og effekten av denne, vaksinesertifikat og innreisenekt er noen av de løse trådene akkurat nå. Vi krysser fingrene for at ting snart stabiliserer seg, slik at vi kan komme med gode nyheter til deg. 

Hjelp hvis du er i utlandet

  • Dersom du har behov for hjelp fra norske myndigheter og du er i et annet land, bør du kontakte nærmeste norske utenriksstasjon. Hvis du er langt unna en slik stasjon, kontakt Utenriksdepartementet (UD) på telefon +47 23 95 00 00 eller per e-post UDops@mfa.no
  • Har du behov for akutt medisinsk assistanse i utlandet, kan du ringe vår alarmtelefon: + 47 21 49 24 00
  • I samarbeid med Utenriksdepartementet anbefaler vi alle nordmenn i utlandet om å registrere seg på myndighetenes nettside www.reiseregistrering.no Husk også at du må slette reiseregistreringen når du kommer hjem, slik at myndighetene til enhver tid har oversikt.
  • Alle nordmenn som skal/er på reise i utlandet, oppfordres til å holde seg oppdatert på Utenriksdepartementets reiseråd