Tips til en tryggere reise

Før avreise er det viktigste å passe på at pass, visum og forsikring er i orden. Like viktig er det at du tar hensyn til deg selv og vurderer om du er helsemessig klar for reisen. Og selvfølgelig glede seg til reisen!

Kjøp reiseforsikring

Reiseforsikringskort

Har du reiseforsikring hos oss, kan du bruke ditt digitale reisekort via Europeiskes app. Reisekortet bekrefter at du har reiseforsikring i Europeiske, slik at du raskt får den hjelpen du trenger. Reisekortet inneholder forsikringsnummeret ditt og viktige telefonnumre du kan ringe for å få assistanse og hjelp hvis du er utsatt for en ulykke eller skade. Forsikringskortet er ikke nødvendig for at reiseforsikringen skal være gyldig.

Les mer om reisekortet og last ned app

Helsetelefon

Har du reiseforsikring hos Europeiske har du eksklusiv tilgang til Europeiske Helsetelefon 24 timer i døgnet, 
telefon 21 49 50 00. Her får du snakke med erfarne sykepleiere som kan gi deg medisinske råd - enten før avreise eller om du ringer fra reisemålet ditt.

Europeisk helsetrygdkort E111

For sikkerhets skyld ta også med deg helsetrygdkortet ditt når du er på reise i Europa. Vær oppmerksom på at helsetrygdkortet kun dekker offentlig behandling innenfor EØS, etter den standard som er i det landet du oppholder deg i. Husk at helsetrygdkortet ikke dekker bagasje, egenandeler ved medisinsk behandling, nødvendig hjemreise og tilkallelse av familie ved alvorlig sykdom eller ulykke.

Les mer og bestill Europeisk helsetrygdkort

Pass- og visumregler

Ta med passet ditt til alle land utenom Norden. Noen land krever at passet er gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Det finnes dessuten land som også krever visum for turister. Du må selv undersøke dette før avreise.

Se oversikt over visumfrie land

Vaksiner

Sjekk hvilke vaksiner du må ta før du reiser til områder der det er fare for å bli smittet av sykdom. Sjekk med ditt legesenter hvilke vaksiner som anbefales, før reise til det landet du skal til. Husk at noen vaksiner må tas i god tid før avreise for å ha effekt. Skal du reise til malariautsatte strøk, er det viktig at du tar med malariatabletter på turen. Husk å ta med deg nok medisiner dersom du bruker dette daglig. Medisin tas alltid med i håndbagasje.

Se hvilke vaksiner som er nødvendige ved utenlandsreiser

Grønt kort til bilen

Skal du ha bilen med deg til utlandet, anbefaler vi at du har med deg Grønt kort. Grønt kort er et bevis på at bilen er forsikret.

Bestill Grønt kort

Internasjonalt førerkort

Internasjonalt førerkort anbefales dersom du skal kjøre bil utenfor Europa, samt i enkelte Øst-Europeiske land.

Bestill internasjonalt førerkort

Bagasje

Pakk håndbagasje og innsjekket bagasje med omhu. Det du ikke kan være foruten ved ankomst bør pakkes i håndbagasjen. Disse tingene bør alltid pakkes i håndbagasjen:

 • Medisiner (nok for hele oppholdet)
 • Bilnøkler og husnøkler
 • iPader, PCer, mobiltelefoner og annet elektronisk utstyr
 • Smykker, klokker, penger og andre verdifulle gjenstander (vær oppmerksom på at verdigjenstander og elektronisk utstyr normalt ikke erstattes av reiseforsikringen hvis de forsvinner fra eller blir skadet i innsjekket bagasje)
 • Hvis du skal på spesielle festligheter (f.eks. bryllup, dåp eller konfirmasjon) er det lurt å pakke festklærne i håndbagasjen. Da slipper du ekstra stress på jakt etter finklær hvis den innsjekkede bagasjen skulle bli forsinket.

Europeiske app

Last ned Europeiske App til mobilen, så har du alt du trenger av trygghet samlet på ett sted. I appen kan du hente ditt digitale reisekort, og blant annet få oversikt over nærmeste lege og sykehus som er godkjent av Europeiske.

Les mer om Europeiske app

 • Husk reiseforsikring

  Blir du syk på reisen som står vårt nettverk klart til å hjelpe deg. Helårs reiseforsikring dekker deg hver gang du går ut døra.

  Les mer om reiseforsikring
 • Å reise med små

  Ferien trenger ikke bli et mareritt. Med enkle tips og triks blir både små og store fornøyde på tur.

  Sett poden i feriemodus
 • Bilferie i Europa

  Planlegger du å ta med bilen på ferie i år? Her får du smarte tips, land for land.

  Tips til bilferien