Leie bil i utlandet?

Ingen ønsker vel å betale mer enn man må? Her har vi samlet noen tips og råd som kan spare deg for ekstrautgifter når du skal leie bil i utlandet!

Selskaper som tilbyr bilutleie tar gjerne ekstra betalt for tjenester du kanskje ikke trenger. Her er noen gode tips.

Dette kan spare deg for penger

Det kan først og fremst være lurt å sjekke prisen for forskjellige leieperioder. I noen tilfeller kan det nemlig være billigere å leie en hel uke fremfor færre dager. Sjekk også reglene rundt drivstoff hos utleier. Utleiefirmaene kan ta ekstra betalt for å fylle tanken din, og da kan det lønne seg å gjøre jobben selv.

Et annet råd er å hente og levere bilen på samme sted. Leverer du bilen i en annen by, eller ved et annet utleiekontor, kan prisen bli høyere. Hvis bilutleieren ikke har utleiekontor på flyplassen, risikerer du også ekstra avgifter hvis du er nødt til å sette igjen bilen på flyplassen.

I tillegg er det smart å sjekke om du har noen rabatter. Utleieselskapene har ofte opp til 20 prosent rabatt for spesielle grupper eller medlemmer i ulike organisasjoner. 

Hva dekker reiseforsikringen?

Du trenger ikke nødvendigvis alle forsikringene som blir foreslått når du skal ha leiebil, men bilen må minst ha ansvar- og kaskoforsikring gjennom leiebilselskapet. Er du på en feriereise med minst én overnatting dekker Super helårs reiseforsikring egenandelen du må betale hvis leiebilen blir skadet eller du mister bilnøkkelen. 

Les om hvilke forsikringer du trenger her.

Huskeliste:

  • Velg alltid et seriøst utleiefirma og bestill på forhånd. 
  • Husk å ha med førerkort, kredittkort og pass.
  • Sett deg grundig inn i kontrakten, så slipper du overraskelser i etterkant.
  • Unngå å få skylden for tidligere skader! Inspiser bilen, ta bilder eller video av kjøretøyet, slik at du har dokumentert eventuelle skader.
  • Sjekk at kilometerstand og korrekt tidspunkt noteres i kontrakten både ved ut- og innlevering.
  • Undersøk hvilke land/stater kontrakten tillater at du kan kjøre til før du krysser grenser.
Kvinne står med en telefon i en garasje med biler

Grønt kort

Vi anbefaler at du alltid har med deg Grønt kort når du skal kjøre i utlandet, spesielt utenfor Norden. Dette fungerer som et bevis på gyldig trafikkansvarsforsikring, og kan være til stor hjelp om noe skulle skje på veien!

Bestill her