Leie bil i utlandet?

Ingen ønsker vel å betale mer enn man må? Derfor har vi samlet noen smarte tips og råd som gjør det enklere for deg å unngå disse ekstra utgiftene.

Selskaper som tilbyr bilutleie tar gjerne ekstra betalt for tjenester du kanskje ikke trenger. Det kan for eksempel være lurt å sjekke prisen for forskjellige leieperioder, da det i enkelte tilfeller er billigere å leie en hel uke enn det er å leie i kun fem dager.

Du bør også være oppmerksom på reglene rundt drivstoff hos utleier. Utleiefirmaene tar ekstra betalt for å fylle tanken din.

Et annet råd er å både hente og levere bilen på samme sted. Om du leverer bilen i en annen by, eller ved et annet utleiekontor, kan prisen bli høyere. Dersom bilutleieren ikke har utleiekontor på flyplassen, risikerer du også ekstra avgifter om du er nødt til å sette igjen bilen på flyplassen.

I tillegg vil det være smart å sjekke om du har tilgang til rabatter. Utleieselskapene har ofte opp til 20 prosent rabatt for spesielle grupper eller medlemmer i organisasjoner som NAF.

Super reiseforsikring dekker egenandel ved skade på leiebil

Du trenger ikke nødvendigvis alle forsikringene som blir presentert for deg når du skal ha leiebil, men bilen må ha ansvar- og kaskoforsikring gjennom leiebilselskapet. Er du på en feriereise med minst én overnatting dekker Super helårs reiseforsikring egenandelen du må betale dersom det forekommer skade på leiebilen eller du mister bilnøkkelen.  

Huskeliste:

  • Velg alltid et seriøst utleiefirma. Vi anbefaler at du i forkant av reisen gjør undersøkelser omkring de aktuelle utleierne i området du reiser til.
  • Bestill på forhånd.
  • Sett deg grundig inn i kontrakten, så slipper du overraskelser i etterkant.
  • Husk alltid å ha med førerkort, kredittkort og pass.
  • Oppgi navn på alle som skal kjøre bilen i løpet av leieperioden. Merk at flere sjåfører ofte koster ekstra.
  • Unngå å få skylden for tidligere leietakers skader. Inspiser bilen, ta bilder eller video av kjøretøyet, og sjekk at eventuelle skader er registrert før du leier eller tar bilen i bruk.
  • Sjekk at kilometerstand og korrekt tidspunkt noteres i kontrakten både ved ut- og innlevering.
  • Undersøk hvilke land/stater kontrakten tillater at du kan kjøre til, før du krysser grenser.