Slik bruker du helseforsikringen

Vi samarbeider med Vertikal Helse som hjelper deg når du trenger behandling. Du må derfor alltid starte med å registrere saken din der.

Koronavirus - viktig informasjon til våre helseforsikringskunder

If og Vertikal Helse følger Folkehelseinstituttets anbefalinger til enhver tid. Det kan bli utfordringer i det private helsevesenet når det gjelder kapasitet og bemanning, hvilket kan påvirke vår leveranse innenfor angitte garantitider.

Les mer hos Vertikal Helse

Slik går du frem

 • Hvis du trenger fysikalsk behandling

  De fleste avtaler har et antall behandlinger uten krav om henvisning fra lege. Du må derfor sjekke i forsikringsbeviset hvor mange timer fysikalsk behandling uten henvisning som gjelder for deg. Du må uansett registrere saken din for godkjenning av behandlingen.

  Registrér saken din hos Vertikal Helse
 • Hvis du har andre helseplager

  Om du trenger psykolog eller legespesialist (f.eks. hudlege, ortoped eller for MR), må du ha henvisning fra lege.

  Når du registrerer saken din fyller du samtidig ut et fullmaktsskjema og laster opp henvisningen fra legen.

  Registrér saken din hos Vertikal Helse

Dette skjer videre

Når du har registrert saken din
 • Fysikalsk behandling

  Hvis plagene ikke har gitt seg etter de behandlingene som er angitt i forsikringsbeviset, må du kontakte lege. Legen vurderer om du trenger henvisning til spesialist for vurdering av videre behandling.

  Henvisningen sender du til Vertikal Helse som sørger for at du får en grundig medisinsk vurdering av en legespesialist for å sikre at du får riktig videre behandling.

  Send henvisningen din til Vertikal Helse
 • Andre helseplager

  En medisinsk rådgiver fra Vertikal helse vil kontakte deg for å avtale tid og sted for undersøkelse av spesialist.

  Svar på undersøkelsen blir send til henvisende lege, som vil avgjøre om du har behov for videre behandling. Dersom du trenger ytterligere behandling eller utredning, vil legen gi deg en ny henvisning. Den sender du til Vertikal Helse, som vil hjelpe deg videre.

  Send henvisningen din til Vertikal HelseHos Vertikal Helse får du en personlig medisinsk rådgiver som vil følge deg opp før, under og etter behandlingen.