Psykologisk hjelp

Noen ganger oppstår det uventede situasjoner i livet som gjør at man kan ha behov for å snakke med en profesjonell. Har du psykologbehandling inkludert i helseforsikringen, har Vertikal Helse et stort nettverk av psykologer, som kan hjelpe deg med store og små utfordringer i livet.
Hva som er inkludert i din forsikring, finner du i ditt forsikringsbevis ved å logge inn på Mine sider.
Reiseutgifter i forbindelse med psykologbehandling dekkes ikke.

Meld sak på helseforsikringen din
  • Digitalt selvhjelpsverktøy

    Gjennom appen Overvinne, får du hjelp til selvhjelp. Dette kan være til god hjelp også før man trenger psykolog.

  • Videosamtale med psykolog

    Gir deg muligheten til å snakke med psykolog når og hvor det passer for deg.

  • Fysisk samtale med psykolog

    Om du foretrekker å ha samtaler på psykologens kontor.

Hvordan går du fram?

Vi dekker inntil 10 behandlinger hos klinisk psykolog innenfor en 12 måneders periode fra din første behandlingsdato. Hvilken dekning du har, finner du i forsikringsbeviset ditt.

Du må melde en sak, og laste opp henvisningen du har fått av legen din. En medisinsk rådgiver vil deretter ta kontakt for å hjelpe deg videre. 

Vi har et stort nettverk av psykologer med kompetanse på utredning og behandling av alt fra lettere avgrensende livsproblemer, til alvorlige psykiske lidelser. 

Er det noen begrensninger?

Forsikringen dekker inntil 10 behandlinger hos psykolog. Trenger du mer behandling etter tildelte timer, må du betale selv eller snakke med fastlegen om offentlig hjelp.

Det må gå 12 måneder fra siste behandling fant sted, til du kan søke om nye behandlinger gjennom helseforsikringen.

Utredning og behandling hos psykiater er ikke dekket. En psykiater er en lege som er spesialist i utredning og behandling av psykiske lidelser. 

Coach, gestaltterapeut og andre ikke-autoriserte behandlere er ikke dekket av helseforsikringen.

Psykologisk hjelp når og hvor det passer for deg

I tillegg til vårt nettverk med psykologer over hele landet, samarbeider vi med Overvinne, som tilbyr videosamtaler med psykolog, og et digitalt verktøy for selvhjelp.

Psykologisk førstehjelp for akutt hjelp

Dersom du har opplevd en akutt hendelse som ran, vold eller plutselige dødsfall, dekkes dette gjennom tjenesten Psykologisk førstehjelp. Du trenger ikke registrere sak på hjemmesidene våre, men du kan ringe direkte for å melde ditt behov. 

Psykologisk førstehjelp er inkludert i helseforsikringen din, og i mange av personforsikringene til If. Se forsikringsbeviset ditt for å se om du har dette inkludert.