Hovedmeny Til innhold
Forsikring fra 255 kr/måned. Les mer

Bedriftens kostnader for sykefravær


0
Antall ansatte: 1
Sykedager per ansatt: 14

Bedriften betaler sykepenger
0 kr
Bedriftens totale kostnad
0 kr

+ Kostnad for vikar: 0 kr

Én dag med sykefravær koster like mye som helseforsikring i ett år

Det blir dyrt når en ansatt, eller du som eier av bedriften blir syk, og ikke kan jobbe. Den første tiden betaler du sykelønn, samtidig som noen andre må utføre jobben. Sosiale kostnader må betales, og som ansatt har du fortsatt rett til feriepenger.

I tillegg tilkommer indirekte kostnader, såkalte overheadkostnader, som fortsetter å løpe selv om en ansatt er hjemme. Det kan være faste kostnader og kostnader knyttet til lavere produktivitet.

En dag sykefravær koster omtrent like mye som helseforsikring i ett år. Forsikringen gir blant annet raskere tilgang til behandling, og med det en kortere vei tilbake til jobben.

Se priseksempel  |  Be om tilbud

Slik hjelper vi deg

Selv om vi i Norge er vant med et godt helsevesen, kan køene være lange. Å få en rask diagnose og riktig behandling er avgjørende for at vi skal bli friske og komme tilbake til arbeidet så raskt som mulig. Når sykefraværstiden minimeres, gavner det både arbeidsgiveren og arbeidstakeren.

Behandlingsgaranti innen 10 dager

I det offentlige helsevesenet er målet at du skal få treffe en legespesialist innen 90 dager. Etter det kan det drøye ytterligere 90 dager innen du får operasjon. Har du helseforsikring er du garantert behandling og operasjon innen 10 dager. Forsikringen kan til og med ha en forebyggende effekt, ettersom den gjør det lettere for deg og dine ansatte å søke hjelp innen det er for sent.