Boligkjøperforsikring

Tryggere boligkjøp
 1. Boligkjøperforsikring

Drømmeboligen er ikke alltid perfekt. Mange boligkjøpere må klage på boligen de har kjøpt, og stadig flere velger å kjøpe boligkjøperforsikring. Forsikringen gir deg profesjonell hjelp med å få erstatningen du har krav på.


 • Ingen økonomisk risiko ved klage

  Boligkjøperforsikringen dekker alle nødvendige sakskostnader, også om du taper saken.

 • Spesialiserte advokater

  Vi samarbeider med Legal24, som har lang erfaring med boligkjøperforsikring.

 • Gjelder fra 1 til 5 år

  Boligkjøperforsikringen gjelder i ett år etter overtakelse. Deretter kan du velge å fornye forsikringen for ett år av gangen, og beholde forsikringen i opptil fem år.

Trenger jeg boligkjøperforsikring?

Når du akkurat har kjøpt drømmeboligen er det mange ting å tenke på. De fleste selgere i dag har eierskifteforsikring. Det å klage mot et slikt forsikringsselskap kan være en utmattende og tidkrevende prosess. Boligkjøperforsikring sikrer deg profesjonell og effektiv hjelp til dette.

Vi samarbeider med advokater som har spesialisert seg på klager i forbindelse med boligkjøp. Hvis du har en god sak, bruker vi inntil 3 000 000 kroner på å hjelpe deg med å få erstatningen du har krav på. Har du en dårlig sak, vil vi også være tydelige på det, slik at du slipper å bruke unødige krefter på en klageprosess.

Husk at det kun er du som privatperson som kan kjøpe boligkjøperforsikring. Forsikringen må kjøpes senest den dagen kjøpskontrakten signeres.

Hva dekker Boligkjøperforsikringen?

Boligkjøperforsikringen dekker nødvendige kostander du har ved reklamasjon på kjøp av bolig, både advokatbistand og teknisk bistand til dokumentering av krav. Forsikringen gjelder i de tilfellene det er sannsynlig at boligen hadde én eller flere vesentlige mangler i henhold til kjøpekontrakten og avhendingsloven.

Idømte saksomkostninger:
Inntil 500 000 kroner

Forsikringssum:
Inntil 3 000 000 kroner

Forsikringen gjelder fra kontraktsignering for boligen og ett år etter overtakelse. Deretter kan du velge å fornye forsikringen for ett år av gangen, til en svært lav pris.

Boligkjøperforsikring kan kjøpes for disse boligtypene:

Kategori 1:

 • Hus/hytte
 • Seksjonert enebolig/rekkehus/to-mannsbolig
 • Tomt

Kategori 2:

 • Selveier-/aksjeleilighet

Kategori 3:

 • Borettslag-/andelsleilighet

Priser

Kategori 1

1. år: 10 950 kroner

2.-5. år: 450 kroner per år

Totalt for 5 år: 12 750 kroner

Kategori 2

1. år: 6 950 kroner

2.-5. år: 300 kroner per år

Totalt for 5 år: 8 150 kroner

Kategori 3

1 år: 5 500 kroner

2.-5. år: 300 kroner per år

Totalt for 5 år: 6 700 kroner

Når kan du klage?

Hovedregelen er at hvis selger har holdt tilbake opplysninger om boligen, så kan du klage. Er det ikke snakk om tilbakeholdte opplysninger, så selges brukte boliger som de er og boligen kan bare kalles mangelfull hvis de er i «vesentlig dårligere stand» enn det du som kjøper hadde grunn til å regne med. Dette betyr at utbedringskostnadene må utgjøre minst 5-6 prosent av kjøpesummen.

Greit å vite

If samarbeider med Legal24 som er et selvstendig advokatfirma som leverer juridiske tjenester, og som har lang erfaring med Boligkjøperforsikring.

Egenandel

10 timers gratis bistand er inkludert i forsikringen. Besluttes det å gå videre med saken må det innbetales en egenandel på 4 000, som blir refundert dersom det utbetales erstatning i saken.

Vilkår

samle forsikringene dine hos oss

Få opptil 15 % rabatt
 1. Boligkjøperforsikring