Denne dingsen hjelper deg å unngå vannskader

Hvert år opplever 60 000 nordmenn å få vannskader i boligen sin. Uansett om du har en forsikring som erstatter skadene eller ikke, så betyr vannskade ofte mye bry.

TekstIf-redaksjonen
FotoVerisure
Dato12.03.2019

Kjøkkenet er den delen av hjemmet som er mest utsatt for vannlekkasjer. Den store synderen er oppvaskmaskinen, men det skjer også mange lekkasjer i sammenheng med vanntilkoblede kjøleskap og kaffemaskiner. De vanligste årsakene er slitasje og feil ved selve produktet. I 2018 opplevde nesten 6 000 nordmenn vannskader i sammenheng med vanntilkoblede maskiner.

Spesialtilbud på Verisure vanndetektor for If-kunder

Vann på avveie forårsaker raskt store ødeleggelser

Selv om forsikringen som regel gir deg erstatning for skadene, er det stort sett kun eventuelle småbarn i husstanden som synes det er gøy å oppdage at kjøkkengulvet har blitt forvandlet til et plaskebasseng. Vann trekker raskt inn i både vegger og gulv. Bor du i leilighet, blir også ofte naboer rammet.

Ole Lislebø er ansvarlig for boligforsikring i If, og kan fortelle litt om prosessen ved vannskade:

– Ved vannskader setter vi opp vifter for å tørke opp, og ved store skader må disse stå på i ukesvis. Deretter er det håndverkernes tur til å reparere skadene. Dette kan fort ta noen uker. Alle som har opplevd større vannskader kan nok skrive under på at det er en slitsom prosess, uansett hvilket forsikringsselskap de har.

Vannalarm kan redusere skaden

Verisure vanndetektor på gulvet ved oppvaskmaskinen.

Verisure vanndektor kan avsløre vannlekkasjer fra oppvaskmaskinen. Foto: Verisure

Sannsynligvis kunne mange vannskader vært unngått eller minimert med en vanndetektor, vannalarm, eller automatisk vannstopper på vanntilkoblede maskiner og varmtvannsbereder.

Denne oppdager vannlekkasjer og varsler deg som er huseier, eller stopper selv vanntilførselen.

Selv om vannstopper og sluk på kjøkkenet har blitt vanlig i nyere boliger, er det store flertallet av hus og leiligheter i Norge uten dette.

Spesialtilbud på vanndetektor for If-kunder

Verisure tilbyr en type vanndetektor som plasseres på utsatte steder og gir deg beskjed på mobilen din hvis det kommer vann på sensorkabelen. Slik får du muligheten til å stoppe lekkasjen raskt før det skjer større vannskader i boligen din.

If-kunder får nå tre vanndetektorer til 790,- (verdi 2 370,-) ved kjøp av boligalarm fra Verisure, uten å betale mer i månedspris for vannovervåkningstjenesten.

Bestill vanndetektor hos Verisure

– Det viktigste ved en vannlekkasje er at den oppdages raskt. Vannlekkasjer er ofte små og vanskelige å få øye på. Jo, lenger tid vannet får til å trekke inn i treverk og øvrige konstruksjoner, dess større blir skadene, sier sikkerhetsekspert Kenneth Hovde Omdal i Verisure.

Verisures vanndetektor er overvåket av Verisures alarmstasjon døgnet rundt, året rundt.

– Så fort det kommer vann på sensorkabelen, vil alarmstasjonen få beskjed og kunden blir varslet via mobiltelefonen. Da kan kunden sette inn riktige tiltak for å begrense skadene, slik som å skru av hovedstoppekranen og fjerne verdifulle gjenstander så fort som mulig, sier Hovde Omdal.

4 tips som reduserer sjansen for vannskade

  1. Har du en eldre oppvaskmaskin, skru av vannkranen når oppvaskmaskinen ikke er i bruk.
  2. Ikke bruk oppvaskmaskinen mens du sover eller er borte fra hjemmet.
  3. Husk å stenge hovedstoppekranen hvis du reiser bort på ferie.
  4. Monter vannsensor eller vannstopper.

Sjekk pris på husforsikring