Hærverk på bil

Ved ødeleggelser gjort av ukjente.

Meld skade

Vi fikser bilen din på 1-2-3

1. Meld skaden

Start med å melde skaden på nett. Vi tar kontakt med deg når vi har mottatt skademeldingen din, forteller deg hva forsikringen dekker, og avtaler veien videre.

2. Verksted og leiebil

Vi samarbeider med flere verksteder, og når vi tar kontakt med deg, avtaler vi hvilket verksted du kan bruke. Vi kan også hjelpe deg med leiebil.      

3. Din egenandel

Når bilen er ferdig reparert og klar til henting, betaler du egenandelen din direkte til verkstedet. Resten av regningen sender verkstedet til oss.   

Nyttig å vite ved hærverk på bil

Hvis du har kasko- eller Superforsikring på bilen din, og du vet hvor og når skaden har skjedd, dekkes skader ved hærverk – du betaler kun egenandelen din. Hvis du ikke vet hvor og når skaden skjedde, vil skaden dekkes, men da med bonustap og egenandel.

Vi hjelper deg også med leiebil, hvis du har behov for det. 

Se hva bilforsikringen dekker ved hærverk

Du må ha Super eller kaskoforsikring på bilen for at hærverk skal dekkes. Er du usikker på hvilken forsikring du har, kan du sjekke dette på Mine sider eller ved å kontakte oss 

Bilforsikringen dekker:

 • Reparasjonskostnadene minus egenandelen som du må betale selv.
 • Leiebil i perioden bilen er på verksted. 
  Les mer om leiebil
 • Transport til nærmeste verksted, hvis skaden er så stor at du ikke kan kjøre bilen til verkstedet selv.
  Les mer om veihjelp

Se hva bilforsikringen ikke dekker

Forsikringen dekker ikke: 

 • Hvis uhellet fører til andre kostnader for deg (for eksempel at du ikke når et fly du har billett til).
 • Gamle eller andre skader bilen hadde fra før. 

Hvis du kun har ansvarsforsikring eller delkasko på bilen, er hærverk ikke dekket. Er du usikker på hvilken forsikring du har, kan du sjekke dette på Mine sider eller ved å kontakte oss 

Din egenandel

 • Da du kjøpte bilforsikringen bestemte du selv hvilken egenandel du ville ha. Så lenge du ikke har skader hos oss, opparbeider du deg en «egenandelsfordel». Hvis du penger stående her, kan du bruke dem til å betale hele eller deler av egenandelen. Du finner din valgte egenandel og hvor mye du eventuelt har oppspart på egenandelsfordelen på Mine sider
 • Hvis du har Super- eller kaskoforsikring, har du dekning for leiebil mens bilen er på verksted. Hvis du ikke benytter deg av denne muligheten, får du i stedet en redusert egenandel.

Spørsmål vi ofte får om hærverk

Lønner deg seg å bruke forsikringen ved hærverk?

Høyeste bonustap ved en skade er 10 prosent. Dette betyr at det sjelden lønner seg å betale skaden selv. Kontakt oss hvis du er usikker, så kan vi gi deg et overslag over hva et bonustap og egenandel totalt vil koste. 

Har du hatt 75 prosent bonus i 4 år eller mer, vil du ikke gå ned i bonus etter skaden, og da er det kun egenandel du trenger å ta med i vurderingen din. Hvis utbedring av skaden koster mer enn egenandelen din, vil det lønne seg å benytte forsikringen.

Hvilke verksted kan jeg benytte?

Vi samarbeider med verksteder over hele landet. Når vi kontakter deg etter at du har meldt skade, avtaler vi hvilket verksted du kan bruke. 

Bør hærverk meldes til politiet?

Det er lurt å anmelde hærverk til politiet. Kanskje har det vært hærverk på flere biler, og kanskje vet politiet hvem gjerningspersonen er. Dersom det er kjent gjerningsperson, kan du som privatperson rette et krav mot vedkommende med krav om erstatning av din egenandel. Dette kravet vil være et forhold mellom deg og gjerningspersonen, og du får informasjon om dette fra politiet når du anmelder forholdet. Et slikt krav er ikke forsikringsselskapet involvert i.

Må jeg fylle ut skademeldingen på papir som ligger i bilen?

Når du har meldt hærverk på nett eller telefon, skal du ikke fylle ut papirskademelding i tillegg.  Men, det er uansett lurt om du tar noen bilder av bilen på skadestedet. Du kan sende oss bildene ved å svare på bekreftelsen du får på e-post etter at du har meldt skaden. 

Vi hjelper deg

Skriv til oss
Ring 21 49 24 00
Vår postadresse er:
If, Postboks 240, 1326 Lysaker

Fant du det du lette etter?

Vi vil gjerne ha din tilbakemelding. Det hjelper oss å lage et bedre nettsted. 

Gi din tilbakemelding