Meld synking helt eller delvis

Har du hatt et uhell med båten? Meld skaden raskt og enkelt på nett, så hjelper vi deg videre.

  • Spar tid og unngå telefonkø
  • Meld når det passer deg
  • Vår skademelding på nett får høy karakter
Jeg vil starte å melde skade

Slik gjør du:

1. Start med å melde skaden. Vi tar kontakt med deg når vi har mottatt skademeldingen din, forteller deg hva forsikringen dekker, og avtaler veien videre. 

2. Vi vurderer om båten kan repareres eller om den må kondemneres.

3. Hvis båten blir reparert, betaler du egenandelen din til verkstedet. Resten av regningen sendes til oss. Hvis båten blir kondemnert, fastsettes båtens gjenanskaffelseverdi.

Ha dette klart når du melder skaden:

  • BankID / BankID på mobil
  • Båttype/-merke
  • Dersom du har bilder av skadene, ha disse klar for opplasting 

Nyttig å vite om synking

Når båten tar vann

En båt som kommer under vann blir skadet. Største skaden oppstår når den kommer opp fra vannet. Elektriske komponenter, ledninger og metall som har vært i sjøvann starter raskt å korrodere.

Tidsfaktoren ved synking 

Tiden båten ligger under vann har lite å bety for skadeomfanget. Dersom det skjer en skade lørdag eller søndag, kan båten i de fleste tilfeller ligge under vann til mandag uten at det fører til større skade. I noen få saker kan det likevel være viktig å få båten hurtig ut av vannet. Eventuelle skrogskader kan bli større, bryggeanlegg eller andre båter kan bli skadet. Det kan oppstå forurensing.

Slik beskyttes båten best 

Når båten kommer opp fra vannet må det raskest mulig startes konservering av motor og båt dersom formålet er å unngå større skader. Spesielt for nyere båter er det hensiktsmessig å få båten til merkeforhandler eller merkeverksted for motor. Det bør ikke startes heving før det er tatt stilling til hva som skal skje med båten når den er kommet opp.

Økonomisk vurdering og beslutning

Båter som har vært under vann kan bli kondemnert. De blir kondemnert dersom en reparasjon ikke er økonomisk forsvarlig. Det blir vurdert i hver enkelt sak.

Hva dekker båtforsikringen ved synking?

Spørsmål vi ofte får ved synking