Slik søker du visum

Nordmenn kan reise til de fleste land i Europa uten visum, men skal du reise til land utenfor Europa, bør du undersøke om de har visumkrav.

Vær obs på tredjepartsaktører

Det finnes firmaer som opptrer som «mellommenn» som tilbyr hjelp til søknadsprosessen. Forbrukerrådet har tidligere advart mot at disse selskapene ofte tar unødvendig mye betalt, og at du som søker må gjøre samme jobben uansett.

Visse land har kompliserte prosesser, hvor det kan være hensiktsmessig å få profesjonell hjelp, men Forbrukerrådet anbefaler å først ta kontakt med ambassaden og undersøke om det er mulig å fylle ut søknaden på egenhånd.

Krav om reiseforsikring

Turister som blir syke i utlandet, og ikke har reiseforsikring, risikerer svært høye legeregninger. Dette kan være såpass høye kostnader at ikke alle har mulighet til å betale tilbake. Mange land krever derfor at turister har reiseforsikring som dekker store utgifter ved sykdom og ulykke, slik at landet får dekket sykehusutgiftene. Reiseforsikring i If Europeiske Reiseforsikring dekker utgifter ved akutt og uventet sykdom med ubegrenset sum.

Dette dekker ikke reiseforsikringen

Hvis du drar på ferie til utlandet og visumet ditt er foreldet eller ugyldig, kan du bli nektet innreise. Reiseforsikringen dekker ikke ekstrautgifter eller tapte feriedager ved slike tilfeller. Sørg derfor for at alle dokumenter er i orden før du bestiller reisen.

Med helårs reiseforsikring kan du velge reiselengde på opptil 180 dager. Sjekk pris her

 • New York sky line

  Last ned visum på Mine sider

  Har du reiseforsikring hos oss, kan du laste ned engelsk reiseforsikringsbevis på Mine sider, som du sender inn sammen med søknaden om visum.

  Logg inn på Mine sider
 • Jente som ser på en globus

  Husk reiseforsikring

  Blir du syk på turen, har vi et verdensomspennende nettverk som står klart til å hjelpe deg. Med helårs reiseforsikring er du sikret hver gang du går ut døra.

  Les mer om reiseforsikring
 • Reise verden rundt

  Alt om reiseforsikring

  Vi har samlet nyttig informasjon og tips for å gi deg en mest mulig vellykket tur.

  Les alt om reiseforsikring