Russebilforsikring

Russebilforsikring som dekker det som loven pålegger deg og som kreves for å få registrert bilen. Ulykkesforsikring for fører og passasjer er inkludert.

Ring 21 49 24 00
 • Meld når det passer

  Du kan melde skade enkelt på nett, døgnet rundt.

 • Norges beste kundeservice

  Vi er kåret til Norges beste kundeservice femte år på rad.

 • Raskt og smidig skadeoppgjør

  Skadesenteret løser opptil 80 % av alle saker i løpet av 24 timer.


Hva koster forsikringen?

Prisen på forsikringen er avhengig av størrelsen på bilen. Vi deler de inn i to grupper, ”liten” eller ”stor”. ”Liten” er bil med totalvekt under 3,5 tonn (se vognkortet) og maksimalt 10 sitteplasser inklusive fører. Alle som har flere sitteplasser eller høyere totalvekt havner i gruppen ”stor”.

 • Liten bil koster 1 412 kroner per måned
 • Stor bil koster 2 434 kroner per måned

Forsikringen faktureres kvartalsvis. Du må derfor betale for 3 måneder når du bestiller russebilforsikringen. Når du sier opp forsikringen får du tilbakebetalt for de dagene du ikke har hatt behov for forsikring. Trafikkforsikringsavgiften kommer i tillegg til prisen på russeforsikringen.

Hvordan gjør du det

Før du kan registrere bilen, må du kjøpe ansvarsforsikring (som er hoveddelen av russebilforsikringen). Dette blir kontrollert hos Biltilsynet, så det må være ordnet før du drar dit. Er bilen teknisk i tilstrekkelig god stand og det ikke er andre ubetalte avgifter, er alt klart for å bruke den. Vær klar over at forsikringen ikke dekker driftsstopp/veihjelp eller noen skade på selve bilen.​

Når russetiden er over

Når russetiden er over, er det viktig at bilen blir avskiltet. Når bilen er avskiltet, stoppes forsikringen automatisk. Du trenger derfor ikke å gi oss beskjed om dette. Du betaler for forsikringen så lenge bilen har skilter på.

Støtte til sjåfør utgår dessverre i år

Vi vil at russetiden skal gi deg gode minner og være trygg. Derfor gir vi hvert år, i samarbeid med Personskadeforbundet, 1 000 kroner til bruk av erfaren sjåfør. I tråd med nasjonale retningslinjer utgår dessverre denne kampanjen i år på grunn av Covid-19.

Les mer om støtte til sjåfør av russebil