Fjerning av muggsopp

Hvis du har fått en muggsoppskade i boligen din er det viktig at den utbedres raskt og på riktig måte, slik at du unngår eller reduserer de fysiske skadene på og i boligen din og unngår helsemessige plager og sykdom.

Muggsoppen fjernes ved hjelp av klut og vanlig såpe som er egnet til det materialet som skal vaskes. Bruk hansker under rengjøringen. Kluter og filler som er brukt, kastes etter bruk. Hvis du skal fjerne muggsoppen selv må du være frisk og ikke ha allergier! ​

Oppdager du at muggveksten kommer raskt tilbake kan det bety at det er et underliggende problem, for eksempel en vannlekkasje. I så fall må du finne vannskaden og utbedre den for å hindre ny muggvekst. I slike tilfeller, og i tilfeller med vekst over større områder, kan det være riktig å benytte et firma med spesialkompetanse. Det samme gjelder hvis du har mistanke om at det er skjult muggvekst i vegger og gulv.

Super husforsikring hjelper deg ved muggproblemer

Super husforsikring gir deg If Boligsjekk, hvor du kan få fageksperter fra Anticimex komme og sjekke huset ditt for blant annet muggsopp og fukt, i tillegg til å avdekke risiko for fuktskader. De kan vurdere skadeomfang, hvor helseskadelig muggsoppen er, og gi deg råd om hvordan du fjerner den.

If Bolighjelp er også er inkludert, hvor du kan ta bilder av muggsoppen, og få råd fra Anticimex over telefon eller e-post.

Hvis råtesopp angriper innvendig treverk i huset ditt, dekker Super husforsikring fjerning og reparasjon.

Les mer om husforsikring

Fjerning av ekte hussopp

Skader av ekte hussopp behandles vanligvis ved å skifte ut det trematerialet som er angrepet, inkludert en sikkerhetssone inn i det friske treverket. Omkringliggende murverk må behandles med soppdrepende midler. I spesielle tilfeller hvor det er viktig å unngå større inngrep i konstruksjonene kan det være aktuelt å benytte seg av varmebehandling.​

Hjelp til å fjerne råte og muggsopp

Det finnes flere firmaer som tilbyr fjerning av råtesopp og muggsopp, både i forhold til materielle ødeleggelser og helsemessige plager. ​​

Mugg og jordslag på klær

Mugg eller jordslag på stoff og klær kan utvikle seg raskt ved riktig fuktighet. Vanligvis viser det seg i form av små, mørke flekker som kan være grønn eller grå i fargen. Og det lukter! Det finnes mange mer eller mindre gode råd for hvordan du kan bli kvitt mugg og jordslag på klær, blant annet å benytte eddik eller klor. Det beste er imidlertid å unngå problemet ved å passe på at fuktigheten ikke er for høy der klærne oppbevares​.

Slik unngår du mugg og jordslag på klær

  • Ikke la klær ligge våte i timesvis.
  • Vått tøy som ikke skal vaskes må henges opp til tørk.
  • Tørk tøyet raskt etter at det er vasket.
  • Sørg for at klærne er helt tørre før de legges inn i skuffer og skap.
  • Oppbevar klær og andre tekstiler tørt og luftig.

Mugg i hus

Muggsopp er ofte et resultat av dårlig ventilasjon eller lekkasjer.

Er muggsopp farlig?

Mugg svekker ikke bygningen og lager lite råte, men vekst av muggsopp innendørs kan gi betydelige helseskader.

Mange norske boliger er i dårlig stand

If Boligsjekk gir deg gode råd for å redusere faren for vannlekkasjer, sopp, råteskader, brann og tyveri. If Boligsjekk inngår i vår Super husforsikring.

Samle forsikringene dine hos oss

Få inntil 15 % fordelsrabatt