Derfor støtter vi i If Åpen Brannstasjon

Brann er noe av det verste som kan ramme en familie. Vi vil gjerne at dere skal slippe å oppleve det.

TekstKaroline Forsberg Høiby, leder for Salg og Service, og Jon Berge, informasjonsdirektør
FotoIf

21. september er det Åpen Brannstasjon over hele landet. Vi vet at de yngste elsker Åpen Brannstasjon, og de lærer lett. Målet vårt er å gjøre hver eneste av de små besøkende om til en brannsjef – din brannsjef. På sikt håper vi at de blir trygge voksne som kan forebygge brann.

Se hvilken brannstasjon som er åpen nær deg

For tilfeldigheter kan avgjøre om dere blir rammet. For en av oss kunne havregrøt til frokost ha endt med katastrofe: Bare flaks gjorde at gryta på komfyren ikke hadde begynt å brenne da Karoline kom tilbake til stekeplaten som sto på mange timer senere. Hendelsen for noen år tilbake gjorde inntrykk.

Sterkest inntrykk gjør familiene som ringer oss etter brann. De mangler ofte tak over hodet og egen seng – slike ting kan vi forestille oss. Men har du tenkt på vinterklærne, skiene i kjelleren, arvegodset og sølvtøyet du har i en kasse på loftet? Hva med familiebildene? Og mer: Hva med pass? Kodebrikkene til banken og bankkortene? Nettbrett med bilder du ikke hadde tømt, pc-en med viktige dokumenter, de ubetalte fakturaene som ikke kommer til å bli betalt, gymtøyet til minstemann til i morgen, pensumbøkene til prøven på skolen snart, fotballsko og lagdrakta til kampen i helgen? Det fortsetter: Bunaden du har arvet, nøkkelen til hytta, barnas tegninger. Det du eier. Alle minnene dine.

Ikke alt kan erstattes. En brann er en vond og langvarig opplevelse, spesielt hvis den blir stor. I If møter vi familiene etterpå. Vi vet at livet sjelden fungerer som før.

Vi vet dessverre hvorfor brannsikkerhet er viktig, og vi ønsker at dere skal slippe å vite det. Derfor har vi noen av landets beste eksperter på brann og forebygging. Vi har et sikkerhetssenter der brannfolk og eksperter trener på å redde vanlige folk som deg og meg. Vi har egen sikkerhetsbutikk der dere får tak i alt som kan gi dere bedre brannsikkerhet hjemme. Vi jobber forebyggende, og vi samarbeider med Brannvernforeningen  – hele året. Og vi sponser Åpen Brannstasjon, lørdagen i september der foreldre og besteforeldre tar med de små på brannstasjoner over hele landet for å lære brannsikkerhet.

I år er Åpen Brannstasjon 21. september. Bruk denne lørdagen på Åpen Brannstasjon med barna, det er en investering for fremtiden.

Finn din lokale brannstasjon her

Velkommen!