Økt risiko for cyberangrep under koronakrisen

Hva dekker datakriminalitetsforsikring?

Datakriminalitetsforsikringen din er uendret til tross for koronakrisen, men risikoen for et nettangrep i forbindelse med krisen har dessverre økt.

Phishing

Internasjonale IT-kriminelle prøver å utnytte krisen til sin økonomiske fordel. De gjør dette blant annet med phishing-e-poster som i ly av koronakrisen prøver å utnytte mottakerens usikkerhet, frykt og uoppmerksomhet, til å lure til seg personlig informasjon, inkludert bankinformasjon.

Ransomware

I tillegg til risikoen for phishing-e-poster, advarer Center for Cyber ​​Security (CFCS) om økt risiko for målrettede ransomware-angrep, der IT-kriminelle utpresser selskaper for store pengesummer ved å kryptere forretningskritiske data. I kjølvannet av et ransomwareangrep følger et omfattende opprydningsarbeid. I løpet av opprydningsperioden vil de fleste selskaper oppleve sterkt redusert, eller ingen aktivitet.

Hjemmekontor

Risikoen for nettangrep reduseres ikke av at mange ansatte nå jobber hjemmefra. Derfor må du være ekstra oppmerksom på god IT-sikkerhet i tiden som kommer. Du må bare å klikke på lenker i e-postmeldinger og tekstmeldinger du stoler på. Og da gjelder selskapets regler for lagring av data og de generelle reglene for beskyttelse av personopplysninger også for hjemmearbeid.

Din datakriminalitetsforsikring

Hvis du er berørt av et cyberangrep (virus, malware, DDoS-angrep og hacking), vil selvfølgelig datakriminalitesforsikringen din dekke. Dette betyr at økonomisk tap og kostnader til IT-konsulent som bl.a kan gjenopprette tapt data og begrense skadeomfanget er dekket. Vi dekker også avbruddstapet ditt til systemene er oppe og går igjen.

Husk å følge forsikringsbestemmelsene ved å holde systemene dine oppdaterte, sikkerhetskopiere og installere antivirusprogramvare.

Forsikringen dekker ikke løsepenger i forbindelse med et ransomwareangrep, da dette bare vil øke risikoen for å bli angrepet nok en gang. Men selvfølgelig vil vi dekke data og systemgjenopprettingskostnader, så vel som driftstapet ditt.

Kontakt oss ved cyberangrep

Hvis du opplever et cyberangrep, kan du kontakte oss på telefon 21 49 24 00 alle hverdager fra kl. 8 til 17.

Utenom åpningstid kan du kontakte partnerne våre

Bedrift med opptil 500 millioner i omsetning - ring Defendable på telefon 918 08 030.
Bedrift med over 500 millioner i omsetning - ring Crawford på +1 519 340 1065.