5 grunner til å ta If Boligsjekk

Småbarn må jevnlig på helsekontroll for å sjekke at utviklingen går som normalt. Men visste du at huset ditt også bør ha en «helsekontroll», selv om huset ditt er flunkende nytt?

TekstIf-redaksjonen
FotoKilian Munch / If
Dato16.10.2020

Har du Super husforsikring i If, er If Boligsjekk inkludert. Dette er en sjekk av huset ditt som utføres av fagmenn fra Anticimex, som er spesialister på byggeteknisk rådgivning og veiledning.

Akkurat som en helsesøster eller en lege har kompetanse til å undersøke barnet ditt, har Anticimex’ ekspertkompetanse til å sjekke tilstanden på huset ditt. Roy Nilsen, rådgiver i Anticimex, gir deg fem grunner til å ta If Boligsjekk, også for deg som har nytt hus.

Har du ikke Super husforsikring – beregn pris

1. Få erstatning ved skjulte feil eller mangler

Roy Nilsen, Anticimex.

Roy Nilsen, rådgiver i Anticimex.

I utgangspunktet skal det være få feil med nybygde hus. Det er i alle fall det vi helst ser for oss, men også her må du være forberedt på at det kan dukke opp noen barnesykdommer. Det kan nemlig ta litt tid før nybygget har «satt seg» og det er først når du har bodd deg litt inn, at du oppdager feil og mangler. I tillegg kan det være skjulte feil og mangler som kan være vanskelige å se hvis du ikke er fagmann.

Boligsjekken kan avdekke feil og mangler ved huset i tide, slik at du kan få reklamert overfor entreprenør eller selger.

2. Få utvidet våtromsdekning

Fukt og vannskade er blant de største bekymringene for huseiere, siden skadepotensialet ofte kan være stort.

Under boligsjekken inspiseres våtrom, tak og drenering. Tilfredsstiller konstruksjonen gitte sikkerhetskrav, får du en utvidet dekning i forsikringsavtalen din som også dekker reparasjon av selve våtrommet, taket og dreneringen.

3. Økt sikkerhet for barn og voksne

Et hus skal være trygt å bo i. Anticimex er eksperter på å forutse hva som kan være potensielle farer for små barn, brannfeller og innganger for innbruddstyver. Gjennom Boligsjekken kan du få tips og veiledning for å gjøre huset ditt trygt for både liten og stor.

4. Avdekk fuktproblemer

Visste du at også nye hus kan ha fuktproblemer? Spesielt passivhus og hus uten takutstikk er spesielt utsatt.

Passivhus er hus som er ekstra godt isolert for å redusere energibehovet. De er derfor tettere og slipper ikke ut fuktigheten på samme måte som hus med mindre isolasjon.

Fukt i huset kan blant annet gi muggvekst, råte og i neste omgang helseproblemer. Hvis huset ditt har dårlig inneklima og problemer med fukt, vil Boligsjekken avdekke dette, og du vil få vite hvordan du kan få bukt med problemet.

5. Få en plan på vedlikehold

Vedlikehold er ikke alltid det morsomste, men absolutt en viktig del av det å eie hus. Er du flink til å vedlikeholde huset ditt, er sjansen stor for at du både sparer huset for alvorlige skader og lommeboka for store overraskelser.

En av fordelene med et nytt hus, er at du vanligvis slipper større utgifter til vedlikehold de første årene. Noe vedlikehold må du likevel regne med på blant annet takrenner, nedløp, sluk, avløpsrør, ventilasjon og brannsikring. Dette vedlikeholdet krever verken penger eller håndverkerutdannelse, bare sunt bondevett, noe som fortsatt ikke har gått ut på dato, lover Nilsen.

Les mer og bestill If Boligsjekk
Beregn pris Super husforsikring