Derfor bør du forsikre barnet ditt allerede som spebarn

Vurderer du barneforsikring? Forsikre barnet tidlig, før eventuell sykdom inntreffer, er ekspertens råd.

TekstIf-redaksjonen
FotoShutterstock / NTB scanpix
Dato21.06.2019

Tiden med nyfødt baby er både fantastisk og hektisk, med mye å tenke på. Framtiden til barnet er sannsynligvis med i tankene, selv om du kanskje ikke grubler for mye over framtidig sykdom eller skade.

Solveig Dahl Thommessen, ansvarlig for barneforsikring i If, vil likevel råde deg til å ikke vente for lenge med å forsikre barnet ditt, og anbefaler å forsikre spebarn.

Solveig Dahl Thommessen, ansvarlig for barneforsikring i If. Foto: If

Ikke vent med å forsikre barna, råder Solveig Dahl Thommessen, ansvarlig for barneforsikring i If. Foto: If

– Det er lurt å forsikre barnet tidlig, før det eventuelt viser symptomer på alvorlig sykdom. Hvis barnet ditt har hatt sykdom eller skader, kan det i visse tilfeller gi unntak på hva barneforsikringen dekker.

Beregn pris på barneforsikring

En sikring av uforutsette hendelser

Som alle andre forsikringer, er barneforsikring en sikring av det som kan skje i framtiden. Barneforsikringen dekker derfor ikke sykdom eller skade som er oppdaget før du kjøper forsikringen.

– Dersom barnet ditt allerede har fått påvist symptomer på en sykdom eller blitt utsatt for en skade, kan du i noen tilfeller få unntak i dekningen. Det kan føre til at barnet ikke får erstatning ved visse sykdommer i framtiden, forklarer Thommessen.

Unngå unntak i forsikringen

– Å kjøpe barneforsikring tidlig, gjør at du kan være trygg på at barnet ditt får full dekning uten unntak. Siden spedbarn sjelden har rukket å få mange sykdommer eller skader, er det enkelt å ha oversikt over helsejournalen, noe som gjør det enda enklere å fylle ut helseerklæringsskjemaet som følger med.

Du kan kjøpe barneforsikring fra barnet er tre måneder gammelt. Når barnet blir 25 år kan forsikringen enkelt overføres til voksenforsikring uten ny helseerklæring.

Les også:Derfor bør du ha barneforsikring
Gå til artikkel

Viktigheten av å sikre barnets liv etter fylte 18

På kort sikt gir en barneforsikring økonomisk støtte for familien. Men det som er enda viktigere, er å sikre barnets økonomiske framtid.

En alvorlig sykdom eller skade kan gi varige mén og kreve store endringer i familietilværelsen. I verste fall kan det også føre til at barnet blir ufør og ikke kan arbeide senere i livet.

Hvis barnet blir rammet av en alvorlig sykdom eller skade som krever ekstra pleie og hjelpemidler, kan barnet og familien få økonomisk støtte fra NAV. Denne støtten skal dekke ekstra kostnader  fram til barnet fyller 18 år.

Dersom barnet blir erklært arbeidsufør ved fylte 18, vil barnet få uføretrygd med en minstesats på henholdsvis 2,91 G hvis han eller hun er enslig, eller 2,66 G dersom han eller hun får samboer. Med dagens satser er dette henholdsvis cirka 291 000 kroner og 266 000 kroner i året.

– Denne summen tilsvarer omtrent det samme som en minstepensjonist får i dag, noe mange vil oppleve setter store begrensninger i hverdagen, forteller Thommessen.

Å få leve et selvstendig liv som voksen

Barneforsikring gir familien ekstra støtte til å tilpasse seg utfordringer med en alvorlig sykdom, i tillegg til å gi barnet muligheten til å leve et selvstendig liv som voksen.

Med barneforsikring kan du sikre barna både en erstatningssum ved medisinsk invaliditet på inntil fire millioner kroner, erstatningssum ved uførhet på inntil én million kroner, samt en månedlig utbetaling på inntil 6 000 kroner. Dette vil gi barnet mulighet for økt livskvalitet og større økonomisk frihet, for eksempel i form av å kunne delta på fritidsaktiviteter, å få reise og oppleve det samme som andre, og å eie egen bolig.

– Kort sagt, det å kunne leve et så normalt liv som mulig, til tross for skaden eller sykdommen, forteller Thommessen.

Les mer og beregn pris på barneforsikring