Brannsikkert el-anlegg med Active Fire Barrier

Feil i elektriske anlegg er den vanligste årsaken til brann i Norge.

De siste 10 årene er det fra næringslivet rapportert inn 8.496 branntilløp med årsak i fastmontert elektrisk utstyr (Brannskadestatistikk, BRASK).

Det er i snitt to branntilløp hver eneste dag.

Active Fire Barrier forhindrer brann - og redder liv og verdier

Moderne løsninger i bedriftene har ført til økt strømforbruk. Dette gir økt stress på el-anlegget, og risiko for varmgang og branntilløp. Majoriteten av dagens el-anlegg er eldre og dimensjonert for et langt lavere strømbehov enn moderne anlegg. Mens nye anlegg kan være utsatt for komponentfeil, installasjonsfeil eller underdimensjonering.

Ved elektrisk feil i en fordelingstavle eller en komponent, avgis det gasser ved overbelastning, lysbuer o.l. Gassene avgis som oftest før åpen flamme. Active Fire Barrier er et norskutviklet system som oppdager disse gassene, kutter strømtilførselen og varsler deg om feil i anlegget. Dermed blir branntilløpet forhindret, og en elektriker kan rette feilen.

Når installasjonen er gjennomført så vil vi at du dokumenterer det for oss:

 • Send oss samsvarserklæring for installasjon av AFB-systemet
 • Ved el-kontroller iht. vanlige forskrifter, skal kontroll av AFB-systemet dokumenteres
 • Skifte ut detektorer hvert 6. år

Vi vil bidra til å beskytte liv og verdier

For å aktivt bidra til å redusere brannrisikoen, støtter vi installasjon og vedlikehold av Active Fire Barrier ved å redusere prisen på brannforsikringen. Ta kontakt med oss for å få vite hva du kan få i prisreduksjon.

Bestill hos våre samarbeidspartnere

 • Bravida

  Bravida Norge tilbyr tjenester innen elektro, rør og ventilasjon, og spesialområdene: sikkerhet, sprinkleranlegg, kjøling, elkraft og teknisk bygningsdrift. Bravida Fire & Security er Norges ledende leverandør av totalløsninger innen brann- og sikkerhetstjenester.

  Bestill hos Bravida
 • Elfag/Onninen

  Med 110 medlemsbedrifter over hele landet er Elfag en av Norges mest kjente elektrikerkjeder. Våre elektrikere ønsker alltid å finne de beste løsningene for kundene, og har stolthet i å opptre pålitelig og ryddig. Elfag-elektrikeren garanterer kvaliteten på sine arbeider, materialer og utstyr i 5 år. Det er derfor du bør velge Elfag.

  Bestill hos Elfag
 • Solar/Sikringen

  Solarkonsernet er et ledende europeisk sourcing- og serviceselskap innen elektro, VVS og ventilasjon. Solar Norge er en naturlig samarbeidspartner for majoriteten av frittstående installasjonsbedrifter, samt medlemmene i elektrikerkjeden Sikringen.

  Bestill hos Solar
  Finn elektriker hos Sikringen

 • OneCo Elektro

  OneCo Elektro har siden 1910 vært en av Norges ledende landsdekkende elektroentreprenører med fokus på totalleveranser og forebyggende løsninger. OneCo Elektro har god erfaring med installasjon av Active Fire Barrier, noe som bidrar til økt sikkerhet og gode tilbakemeldinger fra kunder.

  Bestill hos OneCo Electro