Deedster - en klimautfordring med bare vinnere!

647 If-ansatte ble utfordret til å legge om til mer bærekraftige vaner. De svarte med å velge vegetarfrokost 3814 ganger!

Våre egne ansatte er en viktig målgruppe i Ifs bærekraftsarbeid. Et av målene våre er å øke bevisstheten rundt klima og at hver enkelt av oss kan gjøre mer for samfunnet. Derfor ga vi ansatte som jobber med små og mellomstore bedriftskunder og store skadeoppgjør en klimautfordring.  

Mange bekker små  

Utfordringen ble organisert sammen med Deedster i deres spill-liknende klimahandlingsapp. De ansatte dannet mer enn 100 interne lag som konkurrerte med hverandre. Til å begynne med beregnet alle karbonavtrykket sitt, og uke for uke kunne de åpne nye deler av en virtuell reise for å få ny kunnskap og gode råd.  

Det overordnede målet var å lære mer om klimaet generelt og om Ifs bærekraftsarbeid, og å utføre klimavennlige tiltak, eller små handlinger, for å redusere sitt eget karbonavtrykk. De små handlingene kunne være for eksempel å gå til jobb i stedet for å kjøre, å minimere mengden matavfall, å ikke kjøpe nye klær eller å spare strøm ved å justere temperaturen i kjøleskapet.  

Økt kompetanse blant de ansatte

Etter utfordringen sa 75% av de ansatte at de sannsynligvis kom til å fortsette å arbeide med å redusere karbonavtrykket sitt.  

– Klimautfordringen var et flott initiativ for å øke bevisstheten på en morsom og engasjerende måte. Den gjorde at vi kunne finne nye måter å tenke på og gradvis endre forbrukervanene våre, mener Line Gjengedal Ruud, Head of Large & International Claims. 

Hun er overbevist om at Ifs kunder kommer til å dra nytte av Deedster-utfordringen, siden den førte til mye interesse blant If-ansatte, og at utfordringen kommer til å øke den interne kompetansen og bevisstheten selv etter at utfordringen ble avsluttet.  

– Ved å bygge kompetanse blant de ansatte på nye måter blir vi bedre samtalepartnere for kundene våre når de kommer til oss med bærekraftsspørsmål, både ved salg og ved håndtering av skadeoppgjør, forklarer hun.  

Og vinneren? Laget G-Squad fra Norge utførte flest handlinger per teammedlem: 719 små tiltak for klimaet på bare fire uker (totalt 2876).  

Men i denne utfordringen er det bare én virkelig vinner – klimaet!  

Vinnerlaget G-Squad fra Norge utførte flest handlinger per teammedlem: 719 små tiltak for klimaet på bare fire uker!

Dette sier de ansatte om utfordringene de tok:

Ronald Hopperstad Olsen, Norge:

 - Jeg prøvde en vegetarisk lunsj, jeg hadde fokus på å kjøpe lokal mat, og jeg lyttet til en podkast om bærekraft. Jeg leste også de ti prinsippene i FNs Global Compact. Jeg viste appen til vennene mine utenfor If, og de syntes også at det var et godt tiltak!  

Ronald Hopperstad Olsen

Cecilia Sahlin, Sverige:

 - Et av de beste minnene mine fra utfordringen er en teammiddag vi hadde. Vi valgte å gå fra kontoret til restauranten mens vi snakket om bærekraft, vi valgte vegetariske retter og vi tok med oss restene for å minimere avfallsmengden.  

Cecilia Sahlin

Paula Pylväs, Finland:

 - Det var gøy å følge konkurransemennesket i meg mens utfordringen pågikk. Tiltakene og kollegaene mine fikk meg til å gjøre små ting som har stor innvirkning. Jeg presset meg selv til å virkelig teste matlaging med rester. En annen favoritt var 123-dusjen, som jeg oppfordrer alle til å prøve. Det betyr å ikke dusje lenger enn 1 minutt og 23 sekunder.  

Paula Pylväs