- Nå kommer ketchup-effekten!

Du vet følelsen når man prøver å klemme ut ketchup av flasken, og plutselig kommer alt på èn gang? spør Ifs s Head of Sustainability, Philip Thörn. 

Ifs egen leder for bærekraftsarbeidet vårt ser endelig resultatene av alt som har blitt gjort de siste årene. I denne spalten skal vi se nærmere på hva som skjedde i 2022!  

Hvordan har du det nå i mars 2023, bærekraftssjef Philip Thörn, når bærekraftsrapporten vår lanseres?  

– Jeg er overveldet over kompetansen og entusiasmen vi har i If. Stadig flere ansatte får «bærekraft» i stillingsbeskrivelsen, og jeg mener det er den beste måten å virkelig integrere bærekraft på. 

Hvilken fase av bærekraftsarbeidet er If i nå?  

– Jeg har virkelig følt på ketchupeffekten i det siste. Vi har alle opplevd å klemme på en ketchupflaske uten at det kommer ut noe. Men plutselig spruter det ut mer ketchup enn vi forventet, og den havner overalt. Det er den følelsen jeg får av Ifs bærekraftsarbeid for øyeblikket. For et par år siden la vi mye arbeid i å prøve å starte opp flere ting, og nå har vi gått over i en fase der mange av tiltakene ruller og går. Vi prøver å holde oversikt over alle fremskrittene som gjøres i If. Når det er sagt – vi hviler ikke på laurbærene. Vi har fortsatt mye arbeid foran oss.  

Hva vil du fremheve nå som ansatte, kunder, partnere og andre snart begynner å lese rapporten?  

– I år har vi fokusert på å integrere bærekraft i organisasjonen og det til en del av den daglige virksomheten. Alle forretningsområder ser på hvordan de kan bidra. Hvis jeg skal fremheve noen av tiltakene, kan jeg nevne noen av favorittene mine fra i år:  

  1. Jeg er veldig glad for at vi har implementert ESG i underwritingen. Vi har vurdert totalt 677 bedriftskunder og hatt 19 henvisningssaker, og vi har gjennomført grundige analyser av påstander og potensielle hendelser. I to saker bestemte vi at kunden ikke får mulighet til å fornye forsikringen hos oss, med mindre de forbedrer ESG-vurderingen sin Les mer om ESG-vurderingen vår her
  2. 1000 ledere har deltatt på If Leadership Compass Program i år – meg selv inkludert. Vi har definert hva som er If-måten å lede på. Programmet består av fellesøkter og privat coaching. Jeg mener dette er en investering i alle ansattes hverdag, og det gjør oss også til en bedre arbeidsplass der mennesker vokser og føler seg ivaretatt. 
    Les mer om Leadship Compass her
  3. Jeg vil trekke frem felles innsats for å støtte Ukraina. I mars startet vi et program for å matche donasjoner, der If matcher alle donasjoner fra de ansatte. Vi kunne velge mellom flere forskjellige organisasjoner å gi penger til, og selv valgte jeg å donere til FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR). Hittil har vi donert 4,1 millioner til forskjellige organisasjoner som har virksomhet i Ukraina. Vi viderefører programmet i 2023.

Hva annet kan vi forvente i 2023?  

– Vi ser nærmere på noen veldig interessante nye tjenester og produktfunksjoner som jeg tror kan hjelpe kundene våre på bærekraftsreisene deres. Vi planlegger flere bærekraftsarrangementer for ansatte i alle land, og jeg håper det blir både engasjerende og inspirerende. Vi starter også viktige tiltak for klimatilpasning - det er et område der vi kan bidra med ekspertisen vår for å bygge et tryggere og mer robust samfunn.  

Hva gjør du selv for å være mer bærekraftig på fritiden?  

– På fritiden fortsetter jeg å fokusere på små, viktige endringer vi kan gjøre i hverdagen, som å minimere mengden matavfall, prøve nye vegetariske oppskrifter, pendle med tog og fortsette å ta «123-dusjer». Dèt er noe alle bør prøve! Les mer om vår klimautfordring her